Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ: Χώρος πρασίνου ή χώρος για βέλτιστη εμπορική αξιοποίηση;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-03-2012

Πριν 8 χρόνια περίπου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου ομόφωνα αποφάσισε να αγοραστεί ο χώρος του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου στο κέντρο του Κερατσινίου και να γίνει χώρος πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων.
Από τότε πέρασε πολύς καιρός, ο χώρος παρέμεινε κλειστός και καμιά δημοτική αρχή δεν αξιοποίησε το χώρο.

Ο σημερινός Δήμαρχος Λουκάς Τζανής προεκλογικά παρουσίασε μακέτες και "εικονικές μελέτες" και κάνοντας σημαία της προεκλογικής εκστρατείας την αξιοποίηση του χώρου ως εστία πρασίνου γυρνούσε από γειτονιά σε γειτονιά και διαφήμιζε τα μεγαλεπήβολα σχέδια του.

Σήμερα 15 μήνες μετά ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας ανακοίνωσε ξαφνικά  διαγωνισμό για την: «Παροχή Υπηρεσιών συμβούλων για την αξιοποίηση  του  ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ» προϋπολογισμού 60.000€, όπου  σαφέστατα αναφέρεται ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η βέλτιστη εμπορική αξιοποίηση του ακινήτου.

Με την ανακοίνωση του διαγωνισμού ο Δήμαρχος ξεπέρασε τον εαυτό του. Απέδειξε ότι δυστυχώς κορόιδευε τους  δημότες και ποτέ δεν πίστεψε στην προεκλογική του δέσμευση για χώρο πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων. Έλεγε ψέματα στους Κερατσινιώτες για να «κλέψει» τη ψήφο τους και αμέσως άλλαξε ρότα με αφελή επιχειρήματα!
Θυμίζουμε στο Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ότι  το περιβάλλον είναι δημόσιο αγαθό και χρέος κάθε δημοτικής αρχής είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αστικού και περι αστικού πρασίνου, αλλά και να εμποδίζει την τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων μεγάλων χώρων. Δεν έχει κανένα δικαίωμα στο όνομα της κρίσης να μετατρέψει το Κερατσίνι σε «πάρκο» super market μεγάλων αλυσίδων.

Η Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση» δηλώνει ότι θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του Δημάρχου και καλεί τον Δήμαρχο Κερατσινίου να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να αξιοποιήσει το χώρο του πρώην εργοστασίου ως χώρο πρασίνου και κοινωφελών δράσεων.
Η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου δεν είναι θέμα που μπορεί να διαχειριστεί αυταρχικά μία δημοτική αρχή. Προτείνουμε τη συγκρότηση δια παραταξιακής επιτροπής με την συμμετοχή και του Εμπορικού Συλλόγου, που θα διερευνήσει εναλλακτικές λύσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου στην κατεύθυνση της αρχικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρόταση μας είναι ο χώρος να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη πρασίνου και να αξιοποιηθούν υπάρχοντες χώροι με αναπαλαίωση για τη δημιουργία παιδικού σταθμού και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.