Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Επιστολή-Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη για τα θέματα της Δημοτικής Επιχείρησης.


"Όλα είναι στον αέρα". Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της νέας επιστολής του επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Κυριάκο Θεοδωρακάκο. Στην επιστολή που ως πρώτο θέμα θέτει την συνεχιζόμενη, απαράδεκτη, μη πληρωμή εκατοντάδων Εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ, αναφέρονται μια σειρά προβλήματα που συνθέτουν το προφίλ μιας Επιχείρησης που αφήνεται να καταρρεύσει.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

"Κύριε Πρόεδρε,
ζητάω άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ με πρώτο και βασικό θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης της μη πληρωμής των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ και της μη καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η παράταση έχει δημιουργήσει έκρυθμη κατάσταση στην Επιχείρηση και έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες εργαζομένους. Σ' αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί το Δ.Σ. να μην συνεδριάζει και να μην βλέπει και αποφασίζει για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν

Ταυτόχρονα, είναι εντελώς απαραίτητο να αντιμετωπιστούν με αποφάσεις του Δ.Σ. τα εξής θέματα, που συνιστούν σοβαρότατες εκκρεμότητες:
  1. Συζήτηση και λήψη Απόφασης για τον Ισολογισμό της Επιχείρησης για το 2011
  2. Συζήτηση και λήψη Απόφασης για την τοποθέτηση και κατάταξη του προσωπικού των τεσσάρων προϋπάρχουσων Επιχειρήσεων στην Ενιαία Επιχείρηση.
  3. Ενημέρωση-Συζήτηση και λήψη Απόφασης για τις εκκρεμότητες της Επιχείρησης απέναντι στο ΙΚΑ και την Εφορία.
  4. Λήψη Απόφασης για τον ορισμό Ορκωτών Λογιστών για την διενέργεια Λογιστικού, Διαχειριστικού Ελέγχου στην Επιχείρηση για τις χρήσεις του 2011.
Πρόκειται για θέματα που θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και καιρό και δεν θα ήθελα να κάνω κανένα άλλο σχόλιο για αυτές τις εκκρεμότητες.

Επίσης, το Δ.Σ. της Επιχείρησης πρέπει να δει και να αποφασίσει για τα εξής θέματα:
  1. Λήψη Απόφασης για τον νέο Λογιστή (Δεν μπορεί να συνεχίζεται η κατάσταση να μπαίνει λογιστής και να έχει πλήρη εξουσιοδότηση, ενώ δεν υπάρχει καμία απόφαση)
  2. Συνολικός και ιδιαίτερα Οικονομικός Απολογισμός για τις εκδηλώσεις "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ 2012".
  3. Συζήτηση για την λειτουργία των Καλοκαιρινών Κινηματογράφων του Δήμου. Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν φυλλάδια με τον Πρόγραμμα των Ταινιών, όταν το Δ.Σ. δεν έχει συζητήσει τίποτα. Είναι απαράδεκτο να πληροφορούμαστε από τα φυλλάδια ότι την επιλογή την έκανε κάποιος κύριος, για τον οποίο δεν έχουμε αποφασίσει ότι αναλαμβάνει οτιδήποτε. Είναι απαράδεκτο να μη έχει συζητηθεί ο φετινός Προϋπολογισμός των κινηματογράφων.
Αναμένω την σύγκλιση του Δ.Σ."