Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ, ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ !



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της  «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»



Δεν έφτανε η διάλυση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου από τις αθλιότητες και τις επιλογές του κυρίου Λουκά Τζανή, τώρα στην διάλυση οδεύει και το Κ.Ε.Κ του Δήμου. Τα στοιχεία που εμφανίστηκαν από τον λογιστή της Επιχείρησης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Κ.Ε.Κ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ερμηνειών. 
Αν το Κ.Ε.Κ δεν σταματήσει να πληρώνει «διάφορους», αν δεν σταματήσει να διοικείται με «λογική παράγκας», τότε δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Αυτό ήταν το μήνυμα της ενημέρωσης .

Αυτό ήταν και το ερέθισμα για δύο πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από δημοτικούς συμβούλους .
ΠΡΩΤΟΝ, η κατάθεση αιτήματος από 16 συμβούλους στις 7-12 για την έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για το Κ.Ε.Κ  για πλήρη ενημέρωση και λήψη αποφάσεων .Βάσει του Κανονισμού η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρένα Μαθιουδάκη θα έπρεπε εντός 6 ημερών να συγκαλέσει το Συμβούλιο, κάτι που 13 μέρες μετά και παρά την παρέμβασή μου στο Συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου δεν έχει πράξει. Την καλώ και την ίδια και τον καθοδηγητή της να ακολουθήσουν τον δρόμο της νομιμότητας. Διαφορετικά θα απολογηθεί σύντομα για παράβαση καθήκοντος. Νομίζω ότι είμαι σαφής .
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, η κατάθεση αιτήματος 16 συμβούλων προς την Διοίκηση του Κ.Ε.Κ , για την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για αλλαγή Διοίκησης του Κ.Ε.Κ. Σημειώνω ότι περιμένω τον σεβασμό των καταστατικών προβλέψεων και την απουσία διαδικαστικών τρυκ. Επίσης σημειώνω ότι τυχόν προσφυγή σε τακτικές λάσπης θα έχει ως θύματα τους τυχόν λασπολόγους. Έτσι κι αλλοιώς καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Τυχόν αθλιότητα η λασπολογία θα τιμωρηθεί δίχως έλεος .
Νομίζω ότι και πάλι είμαι σαφής .

Καλώ τον Δήμαρχο και την Διοίκηση του Δήμου να φερθούν νόμιμα και υπεύθυνα. Διαφορετικά οι αντιδράσεις δεν θα έχουν όρια. Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όλους είναι η εύρυθμη, νόμιμη, διάφανη λειτουργία του Κ.Ε.Κ. Ας γίνει λοιπόν συζήτηση και ας ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. Έτσι και αλλοιώς δεν μπορούν να τις αποφύγουν .


                                                                                       20-12-2012