Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΚΕΠΑ ΧΑΘΗΚΕ


Δήλωση του επικεφαλής της «Αναγέννησης» Ζαχαρία Ζούπη 

Η μοναδική λύση για την ΔΗΚΕΠΑ που είναι η συντεταγμένη λύση της επιχείρησης με πέρασμα δράσεων, εργαζομένων και χρέους στον δήμο δεν αποφασίστηκε.
 Για άλλη μια φορά την εισηγήθηκα στο δημοτικό συμβούλιο, πιστεύω τεκμηριωμένα και βρέθηκα προ περιέργων καταστάσεων. Όχι τόσο από τον κ. Τζανη. Αυτός ξέρω και ξέρουμε τι θέλει. Να κλείσει η επιχείρηση μέσα σε ένα - δυο μήνες λόγω των νέων ρυθμίσεων και των προβλέψεων για τους ελέγχους του παρατηρητηρίου, να καταγγείλει τους πάντες, να εμφανιστεί υπερασπιστής - παράθεμα τον - της επιχείρησης και να απαλλαγεί από το χρέος της επιχείρησης και τους ανθρώπους της.  Τόσο άπλα. Τόσο κυνικά.

 Η μεγάλη έκπληξη ήταν η στάση της Λ.Α.Σ (Κ.Κ.Ε) δηλαδή του Πατίδη, που ανακάλυψε μετά από μήνες ότι υπάρχουν ερωτήματα για το τι θα γίνουν τα ΑΜΕΑ αν λυθεί η ΔΗΚΕΠΑ. Ανοησίες! Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Ούτε καν ο ίδιος το υπερασπίστηκε . Έτσι όμως το ΚΚΕ διέσπασε το μέτωπο των δυνάμεων που θα μπορούσε να δημιουργήσει την πλειοψηφία για μια απόφαση για λύση.  Και η αποχώρηση όμως του Φώτη Μελά και σύμβουλων του ήταν ακατανόητη . 
Συγγνώμη, αλλά δεν την κατέλαβα. άρα, αμέσως ,  αμέσως , μείον 4 από Λ.Α.Σ , μείον 3-4 από την παράταξη του Μελά, πως να περάσει η απόφαση... Σημειώνω όμως επίσης ως μη αποδεκτή την συνεχή επίκληση ερωτηματικών από συμβούλους για το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι. Στην αρχή της τοποθέτησης μου είχα παραδώσει το νομικό πλαίσιο. 

Ήταν όλα σαφή. Δέχομαι ότι ορισμένοι δεν γνωρίζουν, αν και όφειλαν όλοι μετά από τόσους μήνες συζητήσεων και ζυμώσεων, να γνωρίζουν. Δεν δέχομαι όμως την επίκληση ερωτηματικών ως άλλοθι για να μην λαμβάνεται απόφαση η για να μην παίρνουν όλοι σαφή θέση. Μετά από αυτά, απέσυρα την πρόταση, αν και πιστεύω ότι είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα. Την απέσυρα για να μην την κάψω. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Η πρόταση θα επανέλθει, αφού γίνουν συζητήσεις στο σωματείο και στους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ, ίσως και σε μια άμεση δια παραταξιακή . 

Τότε θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία, αν και θέλω να είμαι σαφής: κάθε μέρα που χάνεται, οδηγεί την επιχείρηση στο κλείσιμο και τους εργαζόμενους στον δρόμο. ας το έχουν στον νου τους όλοι όσοι μετά από τόσους μήνες έχουν "απορίες" και όσοι μας έδειξαν απόψε ότι οι πολιτικές κωλοτουμπες είναι το σουξέ τους.
Είπα και ελάλησα, αμαρτίαν, ουκ έχω! Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του. Ας έχουν όμως υπόψη  κάποιοι αιρετοί και εργαζόμενοι του δήμου ότι η πολιτική αντίληψη ότι η ΔΗΚΕΠΑ είναι κάτι άλλο από τον Δήμο, ότι η ΔΗΚΕΠΑ είναι μια χωματερή ανθρώπων που δεν πειράζει και αν "θυσιαστούν" είναι πολιτικά, αυτοδιοικητικά και ανθρώπινα απαράδεκτη.