Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση των Δημοτικών Κινήσεων Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» σε θετικό κλίμα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» χθες, αντιπροσωπειών των Δημοτικών Κινήσεων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». Από την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» συμμετείχαν ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχαρίας Ζούπης και οι Νίκος Χάνος,Αποστόλης Μουστάκης και από τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» ο επικεφαλής Νίκος Αντωναράκης και οι Γιώργος Κογκαλίδης, Κώστας Σταυράκης, Μιχάλης Βλαχόπουλος.
 

Στην συνάντηση ο Ζαχαρίας Ζούπης κατέθεσε την πρότασή του για κοινή κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές του Μαίου και ζήτησε στήριξη της υποψηφιότητάς του στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας όλων των δυνάμεων που πονάνε την πόλη, όλων των χρήσιμων, δημιουργικών δυνάμεων σε ένα ανεξάρτητο συνδυασμό. Στάθηκε δε αναλυτικά στο πλαίσιο αρχών και προτεραιοτήτων που πρέπει να έχει μια τέτοια συμπόρευση, ώστε να μπορέσει να βγάλει τον Δήμο από το τέλμα και να τον οδηγήσει σε μια νέα δυναμική πορεία.
Τον λόγο πήραν όλοι οι συμμετέχοντες και επικράτησε ένας δημιουργικός διάλογος και προβληματισμός.
Ιδιαίτερα απασχόλησαν:
- Η αδήριτη ανάγκη, αλλά και τα ιδεολογικά, πολιτικά, αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά μιας τέτοιας συνεργασίας.
- Η σημερινή άσχημη κατάσταση του Δήμου που θέτει όλες τις δυνάμεις προ των ευθυνών τους για το μέλλον.
- Τα γενικότερα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.
- Προβλήματα του σημερινού θεσμικού πλαίσιου λειτουργίας των ΟΤΑ.
- Θέματα διασφάλισης της αυτονομίας των Κινήσεων και της καλύτερης εκπροσώπησής τους στο πλαίσιο ενός εναίου Συνδυασμού. 
Η συζήτηση εξελίχτηκε μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα που ανέδειξε την ανάγκη πρωτοβουλιών που θα προτάσσει ενόψει των Δημοτικών Εκλογών τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών.