Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

ΔΗΜΑΡΧΕ , ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ 800.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !

ΔΗΜΑΡΧΕ  , ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ 800.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  !

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας  Ζαχαρία Ζούπη ,επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου (στο Δημοτικό Συμβούλιο και με δηλώσεις μου ) έχω σημειώσει πως η σημερινή  Δημοτική Αρχή  δυστυχώς ρέπει προς απελπιστικά  αργούς ρυθμούς αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης  , ολιγωρίες και  συνεχή λάθη. Είναι εντελώς  χαρακτηριστικό το παράδειγμα της παρέμβασης στο Γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ » όπου με εγκριμένο κονδύλι από την Περιφέρεια πάνω από ένα χρόνο και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δρομολόγηση του από τον Οκτώβριο , το έργο δεν έχει ακόμα καν δημοπρατηθεί ,παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι θα είναι όλα έτοιμα τον …   Ιούνιο !

Σήμερα θέλω να καταγγείλω δημόσια , ότι αυτές οι παθογένειες στον τρόπο λειτουργίας οδηγεί τον Δήμο και σε απώλεια πόρων ,εντελώς απαραίτητων για παρεμβάσεις σε νευραλγικού χαρακτήρα τομείς . Αναφέρομαι στην απώλεια του ποσού 800.000 ευρώ που είχε  προεγκριθεί πάνω από ένα χρόνο πάλι από την Περιφέρεια Αττικής
 για έργο εκσυγχρονισμού και ανακατασκευής των Παιδικών Χαρών του Δήμου μας  που στην πλειονότητά τους δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας  αφού στην αναμόρφωση του Προυπολογισμού που κλείδωσε , αυτό το ποσόν δεν περιλαμβάνεται πλέον ! Για την εξέλιξη αυτή δεν ευθύνεται καθόλου βέβαια η Περιφέρεια ,αλλά αποκλειστικά ο Δήμος ! 

Πιο συγκεκριμένα, το ποσόν προεγκρίθηκε με βάση κάποια Μελέτη όπως πάντα συμβαίνει . Η νέα  Δημοτική Αρχή εξέφρασε ,όπως είχε κάθε δικαίωμα , την άποψη ότι « δεν της κάνει » ,ότι η Μελέτη εμφανίζει προβλήματα και ότι θέλει να κάνει αλλαγές . Επαναλαμβάνω  ότι είχε όλο το δικαίωμα .Αυτό όμως που δεν έχει το δικαίωμα είναι να χάνει 800.000 ευρώ για μια τόσο ευαίσθητη παρέμβαση , επειδή μέχρι και σήμερα ( ! )  δεν έχει στείλει ακόμα   τον ολοκληρωμένο φάκελο  με τις αλλαγές στην Μελέτη  ,όπως ζητούσαν από τον Δήμο οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας  ! Πρόκειται για απαράδεκτη ολιγωρία με πολύ άσχημο αποτέλεσμα για τον Δήμο  .Κι όμως οκτώ μήνες τώρα έχω κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις  για την κατάσταση στις Παιδικές Χαρές του Δήμου , για την ανάγκη να προχωρήσουν παρεμβάσεις ,για την ανάγκη να κλείσουν – όπως προβλέπει η Νομοθεσία – οι Παιδικές Χαρές που εμφανίζουν επικινδυνότητα για τα παιδιά  . Η απάντηση ήταν πάντα καθησυχαστική , στην πράξη όμως τίποτα δεν γινόταν  παρά μόνο υποσχέσεις. Ο  Δήμαρχος είχε αναγγείλει  μάλιστα,  ότι θα διαθέσει και άλλους πόρους από το ταμείο του Δήμου ,πέραν αυτών της Περιφέρειας ,ώστε να κάνει μια πιο μεγάλη παρέμβαση ,ενώ αυτές τις μέρες κλείνει ως οφείλει παιδικές χαρές και αφού την περίοδο του Χειμώνα δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση.

Τώρα φτάσαμε Καλοκαίρι , παιδικές χαρές κλείνουν , τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα και σαν να μην έφτανε αυτό , ο Δήμος χάνει για την αμέσως επόμενη περίοδο και 800.000 ευρώ για αυτή την δουλειά από την Περιφέρεια  !

Συγγνώμη , αλλά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για αυτή την κατάσταση !
Συγγνώμη ,αλλά με τα ΘΑ και ΤΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ , ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , δεν διοικείται ο Δήμος !