Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ !

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας /επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Η χθεσινή πρώτη μετά το Καλοκαίρι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα όσα συζητήθηκαν στην προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση άφησαν άσχημη γεύση για την πορεία του Δήμου και την αντίληψη του Δημάρχου για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Νομίζω ότι ο νέος Δήμαρχος – έχει συμπληρώσει βέβαια ένα χρόνο θητείας  ,άρα δεν δικαιολογείται – πολύ γρήγορα δείχνει σημάδια αλαζονείας, μανίας κατακεραύνωσης κάθε αντίθετης άποψης στο Συμβούλιο, βαρηκοΐας απέναντι σε κριτικές ,ιδέες και προτάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια νέα πορεία του Δήμου και να βοηθήσουν και τον ίδιο. Αυτά μάλιστα τα δείχνει ,ενώ οι περισσότερες κινήσεις της Αντιπολίτευσης με πρώτη την « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » έχουν δηλώσει από την πρώτη στιγμή την διάθεση να συμβάλουν με δημιουργικό τρόπο στην δουλιά του Δήμου. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν αρκεί στον Δήμαρχο.Γι αυτόν μάλλον, καλή Αντιπολίτευση σημαίνει καμμία αντιπολίτευση , σιωπή απέναντι στα λάθη του ,τις καθυστερήσεις του και τις ολιγωρίες του . Ε αυτό δεν θα περάσει ! Είναι αυτονόητο ! Ας καταλάβει δε ο ίδιος ,ότι πρέπει να μάθει να ακούει.


Ας είμαι λίγο πιο συγκεκριμένος ,χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την χθεσινή συζήτηση :

-          Έκανα κριτική για την μη υλοποίηση του προγράμματος πρωτοβουλιών ,δράσεων και κινήσεων είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της Ανάπλασης των Λιπασμάτων .Πράγματι λίγα πράγματα έγιναν ,κατά την γνώμη μου μέσα σε ένα κλίμα ακατανόητου εφησυχασμού που μας οδήγησε μπροστά σε δυσκολίες τώρα,δυσκολίες και πισωγύρισμα που θα γίνουν άμεσα αντιληπτά. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ; Αυτά μπορέσαμε ,αυτά κάναμε ! Τι έκαναν οι άλλοι ( ποιοι αλήθεια,αφού όλοι είχαμε συννενοηθεί να στηρίξουμε τις κινήσεις του Δήμου ) ; Δεν πάρθηκε καμμία πρωτοβουλία από φορέα ! Λες και Δήμος και φορείς είναι σε αντιπαράθεση…. Ακατανόητη ,απαράδεκτη στάση. Εν ολίγοις ,μόνο που δεν μου /μας ζήτησε τον λογαριασμό γιατί αποφασίσαμε τις δικές του προτάσεις !!!

-          Μετέφερα την κριτική που γίνεται από εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας για την ιεράρχηση των παρεμβάσεων στα σχολεία .Ποιες δηλαδή εργασίες προτάχθηκαν και αν σάυτή την επιλογή ελήφθησαν πριν απ΄όλα υπόψη οι περιπτώσεις σχολείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας .Αντιμετώπισα ένα μαινόμενο Δήμαρχο που κατακεραύνωσε συλλήβδην όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ( με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ) και χαρακτήρισε γελοιότητες αυτές τις συζητήσεις ! Χαρακτήρισε εν ολίγοις γελοιότητες όσα θέτουν διευθυντές σχολείων και εκπρόσωποι συλλόγων και κηδεμόνων !!! Είναι άραγε αυτός τρόπος συζήτησης, διαλόγου, συνεννόησης και ιδιαίτερα για τα προβλήματα της Παιδείας ;

-          Συνάδελφος « τόλμησε » να επισημάνει ότι όλοι οι χώροι ( έντεκα διαφορετικά σημεία ) όπου στο πλαίσιο του Προγράμματος « Πράσινη Πόλη » είχαν καλλωπιστεί και είχαν φυτευτεί ,τώρα εμφανίζουν μια εικόνα εγκατάλειψης  .Ότι παντού το πράσινο έχει ξεραθεί. Είχε απόλυτο δίκιο .Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι .Μάλιστα στο blog της Δημοτικής Κίνησης μας έχουμε αναρτήσει και φωτο από πλατείες και τα σημεία αυτά. Η απάντηση του Δημάρχου ; Κάποιες ασυνάρτητες φωνές περί σκανδάλων ( αν έχει κάτι γιατί δεν πάει στον Εισαγγελέα; ) και καμία αναφορά για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει .Δεν θα έπρεπε ένας Δήμαρχος να σταθεί στον Προγραμματισμό δουλιάς της Υπηρεσίας Πρασίνου , στις αιτίες αυτής της κατάστασης ,στο τι σκοπεύει να κάνει ; Ψιλά γράμματα…. Η συνταγή είναι : Φωνάζουμε και στέλνουμε την μπάλα στην εξέδρα .Προπαντώς δε, δεν υπάρχει καμία ευθύνη στην Δημοτική Αρχή.
Λες και διοικεί άλλος την πόλη 13 μήνες τώρα !

Αυτά είναι τρία παραδείγματα για να φανεί ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος .
- Να αναφέρουμε ακόμα όσα έχει πει για τις παιδικές χαρές και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα ,με κατ΄αρχήν έγκριση ποσού από την Περιφέρεια πριν δύο χρόνια ;
- Να πούμε για τις διαβεβαιώσεις του ότι το γήπεδο του Σχιστού θα ήταν έτοιμο τον Ιούνιο ,τις μετέπειτα « κατηγορηματικές » δηλώσεις του για Οκτώβριο και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα;
- Να μιλήσουμε για τις αναθέσεις που κάποτε κατακεραύνωνε και τώρα αναδεικνύεται σε πρωταθλητή τους;

Πολλά έχουμε να πούμε και θα τα πούμε !

Και αυτά και άλλα .Γιατί νοιαζόμαστε για την πόλη και η πόλη δεν πάει καλά , ο δε « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » που υποσχόταν ο κ Βρεττάκος φαίνεται να είναι δρόμος στο πουθενά.

Αυτή την στιγμή πάντως,ένα επείγει: Να μάθει να ακούει ο Δήμαρχος. Να μάθει ότι ηγείται μιας πόλης και όχι κάποιου συνδικαλιστικού σωματείου.Να μάθει να είναι συναινετικός.
Όλα αυτά για δικό του καλό ,αλλά και της πόλης


ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ,ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ…..