Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ " ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ ' ,ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Ερασιτεχνισμός, προχειρότητα και αστείοι χειρισμοί του Δημάρχου οδηγούν το έργο μπροστά σε κίνδυνο αναβολής

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη ,επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Αξίζει πράγματι βραβείο προχειρότητας στον Δήμαρχο Χρήστο Βρετάκο και όσους από την Δημοτική Αρχή χειρίστηκαν το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ ». Παρακολουθείστε ένα μικρό χρονικό και κρίνετε την τεράστια  ευθύνη για τους χειρισμούς που οδηγούν το έργο « στον γκρεμό » .

-          Πριν τρία χρόνια η Περιφερειακή Αρχή του Γ. Σγουρού ενέκρινε χρηματοδότηση προς τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την ανακατασκευή του γηπέδου .Ο π. Δήμαρχος μέσα σε ενάμιση χρόνο ,το μόνο που έκανε ήταν να φτιαχτεί η Μελέτη του έργου ! Δεν είχε ξεκινήσει τίποτα για την δημοπράτηση του έργου !Επί ενάμισυ χρόνο παρακαλώ, φτιάχτηκε μία Μελέτη !

-          Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβε ο Χ. Βρετάκος τα καθήκοντά του .Τον Οκτώβριο του 2014 κατάγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Μελέτη του Τζανή « έμπαζε » ,ότι ήταν υπερκοστολογημένη κατά 150.000 περίπου ευρώ(!) ,ότι εμπλέκονταν πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα της Περιφέρειας και του Δήμου ( εννοείται της προηγούμενης περιόδου ).Υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει γρήγορα ,ότι θα διορθωθεί η Μελέτη και θα δημοπρατηθεί το έργο . Σημείωσε δε τότε ,ότι τον Ιούνιο του 2015 όλα θα είναι έτοιμα.

-          Από τότε έχει περάσει άλλος ένας ενάμισης χρόνος και το έργο όχι μόνο δεν έχει αρχίσει καν  ,αλλά κινδυνεύει να μπλοκάρει αφού δεν πέρασε τον προσυμβατικό έλεγχο με σοβαρότατες παρατηρήσεις της παρέδρου ! Ενδιάμεσα βέβαια , ο « αποτελεσματικός » και « αλλιώτικος από τους άλλους » είπε ότι το έργο θα τελειώσει το Οκτώβριο του 2015 ( sic ! ) και αφού ποτέ δεν κατονόμασε τους υπεύθυνους της υπερκοστολόγησς όπως κατ ΄επανάληψη του ζήτησα και δημόσια .Και όχι μόνο αυτό … Τελικά δημοπράτησε το έργο τον Αύγουστο με την « Μελέτη Τζανή » που είχε καταγγείλει ως σκανδαλώδη , χωρίς να δώσει και καμία εξήγηση !!! Σπατάλησε εν ολίγοις τον χρόνο ( δεκαέξι μήνες παρακαλώ ) για καταγγελίες και για να δημοπρατηθεί το έργο με την παλιά Μελέτη στην οποία τώρα η πάρεδρος εντοπίζει προβλήματα !!! Μιλάμε για πολιτική ,αυτοδιοικητική σκιζοφρένεια , για τρομερή αναποτελεσματικότητα , για διαδικασίες αντιφατικές και με ρυθμούς αραμπά ,για μη αξιοποίηση της χρηματοδότησης από την Περέφέρεια που και επί νέας Περιφερειακής Αρχής είχε εξασφaλιστεί…

Μιλάμε για ενέργειες και ερασιτεχνισμό που δεν ξέρω αν είναι για γέλια ,για κλάματα η και για τα δύο μαζί. Έχοντας μπλοκάρει το έργο από τον προσυμβατικό έλεγχο ,ο Δήμος έκανε βέβαια προσφυγή προς το Ελεγκτικό για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και να ξεκινήσει το έργο .Ωστόσο πιστεύω ότι ούτε ο Δήμαρχος δεν το πιστεύει αυτό. Ένα έργο για το οποίο υπήρχαν πόροι κινδυνεύει εν ολίγοις να ματαιωθεί και βέβαια να χαθεί τότε και η χρηματοδότηση .Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα ,για το οποίο ο κ. Χ. Βρετάκος οφείλει να δώσει πλήρεις εξηγήσεις για τις δηλώσεις , τις ενέργειες και τους χειρισμούς του που οδήγησαν σ ΄αυτό το σημείο .Πρόκειται για πλήγμα στην αξιοπιστία του Δήμου  κάτι που θα δυσχεράνει και μελλοντικές διεκδικήσεις του Δήμου για χρηματοδότηση και νέων έργων .

Τα παιδία παίζει;
Μπορεί να διοικείται με τέτοια προχειρότητα ο 17ος Δήμος της χώρας ;

Ας μας δώσει εξηγήσεις ο κ. Βρετάκος !