Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Τις δύο τελευταίες μέρες δέχτηκα σειρά τηλεφώνων.Το ερώτημα ήταν ένα: Στα πρώην Λουτρά Παλατζιάν φτιάχνεται τζαμί; Με πήραν άνθρωποι που έδειχναν οργή για μια τετοια πιθανότητα. Τους ενημέρωσα ότι εκεί κατασκευάζεται το καλλιτεχνικό γυμνάσιο-λύκειο ,για το οποίο ο Δήμος έχει παλέψει χρόνια και τώρα το κατασκευάζει ο ΟΣΚ. 
Πριν μέρες ,με έπαιρναν τηλέφωνα για να με ρωτήσουν ,αν στο πρώην Εργοστάσιο Καχραμάνογλου ετοιμάζεται χώρος υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων. .Τους ενημέρωνα ότι γίνεται μια μικρή συντήρηση του χώρου χωρίς να υπάρχει σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίησή του
Και για τα δύο αυτά θέματα ενημέρωνα ,ότι δεν υπήρχε σκέψη από την δημοτική αρχή,αλλά και από το δημοτικό συμβούλιο . 
Το ερώτημα είναι: Πως προκύπτουν αυτά τα ερωτήματα ; Ποιοι και γιατί διαδίδουν ασύστατες φήμες; Τι εξυπηρετούν; Γιατί γίνεται προσπάθεια αναστάτωσης των πολιτών ;



Χθες επισκέφτηκα το Γ΄και Δ΄ ΚΑΠΗ Κερατσινίου . Είχαν γιορτές ενόψει του Πάσχα. .Μου έκανε εντύπωση,ότι δύο κυρίες μεγάλης ηλικίας με βρήκαν και κλαίγοντας μου παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν πάρει επιταγή από αυτές που μοιράζει ο Δήμος σαν βοήθημα τέτοιες μέρες. Τις απάντησα αν έκαναν τα χαρτιά που προβλέπονται και μου ανέφεραν ότι δεν είχαν ενημερωθεί καν!
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.... Πολλοί ,μα πάρα πολλοί συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη δεν γνωρίζουν καν ότι προβλέπονται κάποια πράγματα για την στήριξή τους.
Υπάρχει κενό ενημέρωσης και είναι και μεγάλο και είναι και κρίμα.Ο δήμος συνήθως ενημερώνει στα ΚΑΠΗ ( που και εκεί φάνηκαν κεν'ά ) . Πρέπει να φροντίζει να ενημερώνει τους πάντες στις γειτονιές.
Είναι καθήκον του.