Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΑΚΟΥ - ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ , ΕΡΓΟΥ




Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου- Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Συμπληρώνονται δύο χρόνια θητείας του νέου Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και δυστυχώς τίποτα ουσιαστικό δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στην πορεία του Δήμου. Ο Χρήστος Βρετάκος υποσχέθηκε έναν άλλο δρόμο . Παρ ΄όλα αυτά  προχωράει με μια τα ίδια, αρεσκόμενος στην προβολή γενικόλογων υποσχέσεων στόχων, εγκλωβισμένος σε μια δήθεν ριζοσπαστική ρητορική χωρίς ουσία, που συνοδεύεται από παλιές πρακτικές (αναθέσεις, ανεξήγητη διατήρηση «νεκρών» διαδημοτικών σχημάτων , ελαστικές σχέσις εργασίας ) που ο ίδιος με ευκολία κατάγγελνε. Πορεύεται  κολλημένος σε σχήματα και νοοτροπίες του παρελθόντος. Πορεύεται δίχως στρατηγική, δίχως συνολικό σχέδιο, με εντυπωσιακή αδυναμία και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα.

Ας είναι γνωστό στους πολίτες ότι παρέλαβε Ταμείο Δήμου γύρω στα 10 εκατ. Ευρώ στα οποία με χρήματα του Ο.Λ.Π. για ανταποδοτικά που είχαν διεκδικήσει παλιές Δημοτικές Αρχές του Δήμου Δραπετσώνας, έφτασε τα 15-16 εκατομμύρια. Μαζί με αυτά παρέλαβε και μια σειρά εγκριμένα έργα και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, όπως το έργο για παρεμβάσεις στο γήπεδο Σχιστού (300000 ευρώ), το έργο για τις παιδικές χαρές (900000 ευρώ). Παρόλα αυτά προχωράει ασθμαίνοντας, αδυνατώντας να δρομολογήσει ακόμα και ωριμα έργα . Δεν έχει μπει εργολάβος ούτε καν, σε αυτά τα έργα δύο χρόνια τώρα. Ταυτόχρονα , ήδη κατέκτησε τον τίτλο του μοναδικού Δημάρχου που κατάφερε να χάσει χρηματοδότηση για έργο από άλλο φορέα. Η κωλυσιεργία και η άγνοια οδήγησε στην απώλεια των 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την παρέμβαση στο Γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ » στο Σχιστό(!), με αποτέλεσμα ότι γίνει τώρα να πληρωθεί από το Ταμείο του Δήμου, δηλαδή όλους εμάς !  Αυτή είναι η μοίρα όσων δεν διαθέτουν σχέδιο και μεθοδικότητα. Όταν δεν μπορείς επί δύο χρόνια να ξεκινήσεις «έτοιμα στο πιάτο» έργα, άντε να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις νέα.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα, πως ότι θετικό έχει γίνει οφείλεται ή σε μεμονωμένες προσπάθειες στελεχών (π.χ. κάποια βήματα στην καθαριότητα του Δήμου) ή βασικά σε δράσεις και επιλογές άλλων. Στην περίπτωση για παράδειγμα του χώρου της Ανάπλασης, τα όποια βασικά βήματα έχουν γίνει (ανάκληση ρυθμίσεων Μανιάτη, παραχώρηση 85 στρεμ. Παράκτιας Ζώνης στον Δήμο) οφείλονται στις προσπάθειες και του προηγούμενου και του νυν Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά βασικά της Κυβέρνησης που νομοθέτησε τις συγκεκριμένες αλλαγές. Ακόμα και σε αυτό το κορυφαίο θέμα όμως δεν φαίνεται η Διοίκηση του Δήμου να έχει στρατηγική για την αξιοποίησή του χώρου ,ώστε και το περιβάλλον να αναβαθμιστεί ,αλλά και η ανάπτυξη στην περιοχή να δεχτεί μια ισχυρή τονωτική ένεση για την δημιουργια χιλιάδων νέων θέσων εργασίας

Είναι φανερό. Ο Χρήστος Βρετάκος προχωράει χωρίς πυξίδα, σπαταλώντας τον χρόνο, ενώ ήδη συμπληρώνει το 40% της θητείας του. Παρόλα τα προβλήματα, φέρεται με αλαζονεία, αυταρέσκεια, ενώ υποβαθμίζει μόνιμα τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υποτιμάει την αντιπολίτευση, ειρωνεύεται δημοτικούς συμβούλους, δυσκολεύεται να ακούσει αντίθετες απόψεις άρα και να δημιουργήσει συνθέσεις ως οφείλει εκ του ρόλου του, αρνείται κάθε πρόταση συνεργασίας με άλλες υπαρκτές και ενεργές κινήσεις. Αποκλείει τις δημοτικές κινήσεις ακόμα και από την εφημερίδα του Δήμου. Δυσκολεύεται στον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο. 

Όλα αυτά δεν μας κάνουν αισιόδοξους για το τι μπορεί να προχωρήσει στην Δήμο μας και τα επόμενα χρόνια. Κρίμα. Γιατί για άλλη μια φορά η πόλη μας πληρώνει λαθεμένες επιλογές. Εμείς ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» συμμετείχαμε και συμμετέχουμε παντού, καταθέτουμε προτάσεις, προσπαθούμε να δράσουμε εποικοδομητικά, θέταμε και θέτουμε πριν από όλα και πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης. Αυτό σημαίνει, ότι ήμασταν και θα είμαστε σκληροί κριτές οποιασδήποτε αδυναμίας, ολιγωρίας, οποιουδήποτε λάθους που οφείλεται στην περίεργη αυτάρκεια που χαρακτηρίζει τον Δήμο.

Η μεγίστη συσπείρωση όλων των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων της δημιουργίας είναι προϋπόθεση για μια Αλλαγή το 2019 μια Αλλαγή αναγκαία, μια και τα δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής Αρχής δεν είναι ενθαρρυντικά , ούτε προιδεάζουν για μια θετική για την πόλη ,προωθητική δημοτική περίοδο. Χρειάζεται λοιπόν η δημιουργία της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης δυνάμεων από όλους τους πολιτικούς , αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς χώρους , που θα συνδυάζει την γνώση και εμπειρία με την ανανέωση , το όραμα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα , την λαϊκότητα, εντιμότητα με την διαφάνεια και τα νέα σκεπτικά . Διαφορετικά ας μην ξεχνάμε: Πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Σ΄αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε συστηματικά καλώντας από σήμερα άπαντες να μην βιαστούν να εκδηλώσουν επιθυμίες ,πριν τουλάχιστον δείξουν ότι ενδιαφέρονται για συνεννόηση. Ιδιαίτερα αυτη η επισήμανση αφορά σε αλεξιπτωτιστές και αποξενωμένους από την καθημερινή ζωή  στο Κερατσίνι ανθρώπους . Διαφορετικά , αυτοί κινδυνεύουν να τιμωρηθούν από την φιλοδοξία τους και εν πάσει περιπτώσει να συμβάλουν απλά σε ένα συνήθη τραγέλαφο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την πόλη, ή να θεωρεί τις εκλογές ευκαιρία παιγνίου και προβολής κάνοντας ζημιά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πειραματίζεται σε βάρος της πόλης. Αρκετά το πληρώσαμε το 2010. Φτάνει πια!

Η " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ " συνεχίζει .Συνεχίζει να παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ,για τα προβλήματα της πόλης ,την ενημέρωση των πολιτών ,την ισχυροποίησή της ,την ευρύτερη δυνατή ενότητα των δυνάμεων που μπορούν να βάλουν σε νέα πορεία τον Δήμο. Παρεμβαίνει πάντα με όπλο τις προτάσεις της , την αλήθεια , την μαχητικότητά της ,την ευρύτητα πνεύματος , την ευθύνη , την παρουσία της παντού. Τιμώντας την ψήφο των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν . Είμαστε η μόνη δημοτική κίνηση της Αντιπολίτευσης που το πράττουμε και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία διαφοροποιούν τον επικεφαλή μας Ζαχαρία Ζούπη, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, όλους μας από την κατάσταση άλλων χώρων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ !

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΑΣ !