Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ή ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ...


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Το Καλοκαίρι του 2014, λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Βρεττάκος, παραδίνονταν στο Δήμο 13 χώροι με έργα και παρεμβάσεις πρασίνου, διαμορφώσεων, εξοικονόμησης φωτισμού. Ήταν παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Πράσινη Πόλη», ειδικά στο Κερατσίνι, ύψους 1,5 εκατομ. ευρώ !

Δύο χρόνια μετά, το 80% του πρασίνου έχει ξεραθεί επειδή δεν ποτίζονταν οι χώροι που ήταν θέμα «να πατηθεί ένα κουμπί» ! Δύο χρόνια μετά, τίποτα δε θυμίζει την εικόνα αυτών των 13 χώρων που ομόρφυναν και πρασίνισαν γειτονιές. Δύο χρόνια μετά φαίνεται το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας συντήρησης, μη  ύπαρξης ενδιαφέροντος. Στην πλατεία Καρπάθου, στην Αινστάιν, στο Σελεπίτσαρι, στη Γαληνού και σε μια σερά άλλους χώρους το πράσινο ξεράθηκε εντελώς, το γκαζόν είναι ανύπαρκτο πια, χιλιάδες θάμνοι καταστράφηκαν, μια σειρά φωτιστικά με ειδικές λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας κταστράφηκαν κι αυτές. Έχει διατελεστεί ένα έγκλημα σε μια περιοχή που χρειάζεται πράσινο, επέκταση πρασίνου και όχι καταστροφή του. 1,5 εκατομ. ευρώ του έργου είναι σαν να πετάχτηκαν....

Ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» δεν περιμέναμε να ολοκληρωθεί αυτό το έγκλημα. Από πέρυσι κάναμε παρεμβάσεις, για να προλάβουμε να σωθεί ότι σωνόταν. Τίποτα... Κανένα μέτρο δεν λαμβανόταν...  Οι χώροι μετατρέπονταν σε στέπες με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό της πλατείας Καρπάθου. Τώρα, μετά την καταστροφή, η Δημοτική Αρχή έκανε μια περίφραξη και καλά για την προστασία της πλατείας και όχι μόνο αυτό. Έκοψαν μαζικά όλα τα ξεραμένα δέντρα για να μην αποκαλύπτεται η άθλια εικόνα. Ξέχασαν όμως, ότι άλλο κλάδεμα και άλλο κόψιμο, άλλο ιλοτόμηση. Το φύτεμα λίγων δέντρων δεν αλλάζει την εκόνα και αυτό είναι ένα δεύτερο έγκλημα.

Εντοπίζουμε, ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να πορεύεται ο Δήμος χωρίς καμία πρόβλεψη για συντήρηση και πολύ περισσότερο για επέκταση του πρασίνου. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή επωμίζονται μεγάλη ευθύνη για την απουσία πολιτικής πρασίνου.

Ταμείο έχουν.


Σχέδιο, ιδέες, πολιτική δεν έχουν .


Εικόνες "ομορφιάς", εικόνες απείρου κάλλους ...