Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Στον Τιτανικό της πολιτικής του καριέρας»

 
Ανακοίνωση του πρ. δημάρχου Δραπετσώνας Αλ. Χρυσού επικεφ. τηςΔημ. Κίνησης "Αναγέννηση"

              Για «ρουφιάνους» και «αυλικούς συμβούλους του Δημάρχου» χωρίς βέβαια να τους κατονομάζει, κάνει λόγο ο Γιάννης Τσούτσας στην επιστολή παραίτησής του από το συνδυασμό του Λουκά Τζανή.  Στην ίδια επιστολή μιλάει για «αδιαφανείς διαδικασίες στις προσλήψεις προσωπικού που συνιστούν ποινικά αδικήματα» υπογραμμίζοντας πως με αυτές τις τακτικές ο δήμαρχος οδηγείται στον «Τιτανικό της πολιτικής του καριέρας».
            Η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Τσούτσα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και μέσα σε ένα 24ωρο έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα.
            Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που ο επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Αλ. Χρυσός ζήτησε από το Δήμαρχο εξηγήσεις για το περιεχόμενο της επιστολής στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 12 Ιουλίου.  Ο Δήμαρχος συνεπικουρούμενος και από τον πρόεδρο Κώστα Χρονόπουλο μεθόδευσε τη ματαίωση της συζήτησης.  Όμως το θέμα θα επανέλθει στην προσεχή συνεδρίαση.
            Όσο κι αν προσπαθεί ο Δήμαρχος να υποβαθμίσει το περιστατικό, παρουσιάζοντάς το ως εσωτερική υπόθεση του συνδυασμού του ένα είναι γεγονός:  Ο Γιάννης Τσουτσας δεν είναι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, είναι ο δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης που εκλέχτηκε πρώτος απέχοντας παρασάγγες από το δεύτερο και στην ουσία είναι αυτός που συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη του Τζανή, για την οποία τόσο βαυκαλίζεται ο Δήμαρχος και το χειρότερο είναι ότι η επιστολή αποκαλύπτει αλήθειες που η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ από καιρό είχε διαπιστώσει και επανειλημμένα έχει επισημάνει.