Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ " ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΖΑΝΗ


 
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

 1 - 2 - 2012  

'Έκπληκτοι πήραμε στα χέρια μας και διαβάσαμε το νέο τεύχος της εφημερίδας " ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ " που εκδίδει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου μας (!), προφανώς με κατεύθυνση του Δημάρχου Λουκά Τζανή . 'Έκπληκτοι από το απαράδεκτο ύφος και πολιτικό ήθος του περιεχομένου της εφημερίδας, από τον εξωραϊσμό της κατάστασης του Δήμου που όλοι γνωρίζουν ότι καταρρέει από την αδυναμία του κυρίου Τζανή να διοικήσει με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, αλλά και τις ανόητες, υβριστικές, προβοκατόρικες προσωπικές επιθέσεις κατά του επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη στον οποίο "αφιερώνεται" μιάμιση περίπου σελίδα απολίτικων, ψευδών σχολίων.
 Είναι προφανές, ότι ο κύριος Τζανής έχει χάσει την ψυχραιμία του και τον αυτοέλεγχο του. Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα. Μέσα σε ένα χρόνο έχει οδηγήσει την Δημοτική Επιχείρηση στον προθάλαμο του κλεισίματος και τον Δήμο σε οικονομική κατάρρευση. Επί ένα χρόνο δίνει μαθήματα αδυναμίας ακόμα και να γνωρίζει το χρέος του Δήμου. Από την 'Άνοιξη δεν έχει πληρώσει τους δασκάλους των καλλιτεχνικών τμημάτων και τους γυμναστές στις αθλητικές ακαδημίες. Επί έξι μήνες δεν πληρώνει δεκάδες εργαζόμενους της Επιχείρησης. Γέμισε τον Δήμο δεκάδες δήθεν εθελοντές, άλλους με συμβάσεις και άλλους χωρίς συμβάσεις , με την υπόσχεση αμοιβής που στην πορεία δεν την έχει δώσει. Επί ένα χρόνο δίνει μαθήματα αδιαφάνειας με δεκάδες "προτάσεις επεξεργασίας προτάσεων" που υποκρύπτουν άτυπους διορισμούς ημετέρων. Επί ένα χρόνο δεν δρομολόγησε κανένα έργο απασχολούμενος με πίστες φόρμουλας. Επί ένα χρόνο δείχνει την ανικανότητά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών .

Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα. Έχει θορυβηθεί από τις  παρεμβάσεις της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ", από την απήχηση του επικεφαλής μας Ζαχαρία Ζούπη και την διαρκή κινητικότητα των στελεχών της Κίνησης. 'Έχει θορυβηθεί από την φθορά του και τις επικρίσεις που δέχεται ακόμα και από δυνάμεις που τον στήριξαν. Έχει θορυβηθεί από την παραίτηση ...δεκαπέντε στελεχών του από θέσεις ευθύνης (!), την παραίτηση από την Κίνηση της Μαρίας Μαράκου, την αποστασιοποίηση μιας σειράς δημοτικών συμβούλων της παράταξής του και τις σοβαρές καταγγελίες εκ μέρους στελεχών της για τον τρόπο που διοικεί και τα έντονα φαινόμενα αλαζονείας, καισαρισμού και αδιαφάνειας.

Σ' αυτόν τον ολισθηρό δρόμο δεν θα τον ακολουθήσουμε .Δεν ταιριάζει στην αντίληψή μας περί πολιτικής και Αυτοδιοίκησης. Δεν ταιριάζει στο πολιτικό ήθος μας. Για εμάς ένας είναι ο εχθρός. Είναι τα προβλήματα της πόλης. Μ' αυτά θα ασχοληθούμε. Προβάλλοντας λύσεις, παρεμβαίνοντας παντού, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των πολιτών και ασκώντας κριτική σε κάθε ολιγωρία και κίνηση αδιαφάνειας, σε κάθε παρατυπία. Σ' αυτή την προσπάθεια ενώνουμε δυνάμεις γιατί τα προβλήματα της πόλης απαιτούν ενότητα και παρεμβάσεις, όχι διαχωρισμούς και επιθέσεις ντροπή . Αφήνουμε την λάσπη στον κύριο Τζανή και τα επικοινωνιακά επιτελεία του. Θα καταλάβουν σύντομα ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να αποκρύψουν την αδυναμία τους, τον πανικό τους, την ανυπαρξία έργου και την απομόνωσή τους .