Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Πότε θα κλείσει η παράνομη χωματερή στη Δραπετσώνα!

Ανακοίνωση 8/02/12 


Θα μαζέψετε τα σκουπίδια επιτέλους κ. Τζανή;


Τελευταία πληθαίνουν οι καταγγελίες των συμπολιτών μας για την αποκομιδή των απορριμμάτων, τον καθαρισμό των πεζοδρομίων και άλλων κοινόχρηστων χώρων στο σύνολο του Δήμου μας. Δυστυχώς η κατάσταση της αποκομιδής των σκουπιδιών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αυτή η τραγική εικόνα επηρεάζει την καθημερινότητα μας και αν συνεχιστεί θα επηρεάσει και την υγεία μας.

Την προηγούμενη Κυριακή μεγάλη εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας ασχολήθηκε με την περιοχή μας και αποκάλυψε μεταξύ των άλλων και την παράνομη χωματερή που υπάρχει δίπλα στο γήπεδο της Δραπετσώνας επισημαίνοντας ότι υπάρχει και κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Για την ίδια παράνομη χωματερή είχε καταγγείλει η παράταξη μας, πριν από 7 μήνες τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και είχε ζητήσει την άμεση αποκατάσταση της περιοχής. Δυστυχώς τότε η Δημοτική Αρχή, αντιμετώπισε το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα και περιορίστηκε σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.

Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή ποτέ δεν ασχολήθηκε με επιμέλεια και επιμονή με το θέμα. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη και να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Οι αστείες δικαιολογίες του Δημάρχου στην εφημερίδα δεν ακυρώνουν την υποχρέωση του Δήμου να καθαρίζει, αλλά και να ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία που του αναλογεί. 

Καλούμε τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή να ασχοληθεί επιτέλους με την πόλη και προβλήματα της. Οι πολίτες πληρώνουν δημοτικά τέλη και έχουν απαίτηση τα χρήματα αυτά να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες καθαριότητας.

Πρέπει η διοίκηση να αφήσει τα μισόλογα και να ενημερώσει εάν έχει κάποιο σχέδιο, εάν μπορεί να αντεπεξέλθει! 
Φτάνουν πια τα πειράματα και οι αυτοσχεδιασμοί, φτάνουν τα μεγάλα λόγια και οι δημόσιες σχέσεις. Τα προβλήματα είναι εδώ, διογκώνονται και απαιτούν άμεσες λύσεις!