Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Μήνυμα της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου–Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Φίλοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Μια ακόμα δύσκολη σχολική χρονιά όπου η εκπαίδευση απαξιώνεται καθημερινά και δεν στηρίζεται οικονομικά, με σημαντικές μειώσεις στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σχολείων και μεγάλες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να ζήσουν με μισθούς πείνας και τα σχολεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους, ενώ η μέση ελληνική οικογένεια δύσκολα καλύπτει πια τις ανάγκες της .

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και στα σχολεία του Δήμου μας, τα οποία συντηρούνται πλέον, με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής μόνο αποσπασματικά και επιλεκτικά. Οι συστηματικές παρεμβάσεις που γινόταν κάθε καλοκαίρι στα σχολεία του Κερατσινίου, φαντάζουν μακρινό παρελθόν, ξεχάστηκαν και δεν έχουν γίνει τουλάχιστον 5 χρόνια. Ακόμα και χρήματα που είχαν έρθει στο Δήμο μας από την Πολιτεία για συντήρηση το περσινό σχολικό έτος δεν έφτασαν ποτέ στα σχολεία.

Εμείς η Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση» Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα αγωνιστούμε μεθοδικά και προγραμματισμένα για αναβάθμιση των υποδομών και συστηματική συντήρηση των σχολείων, όπως γινόταν στο παρελθόν, ώστε όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Σχολείων μας να αποκατασταθούν και να εξωραϊστούν. Θέλουμε καλύτερα σχολεία, εξοπλισμένα με σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα και με αναβάθμιση του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Επιπλέον επιδιώκουμε την ουσιαστική συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων, αλλά και την ειλικρινή σχέση με όσους θέλουν να προσφέρουν, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας. Τα παιδιά του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας αξίζουν το καλύτερο και στην Παιδεία και όλοι έχουμε χρέος, ακόμα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους το παράσχουμε. Το μέλλον δεν περιμένει. Το δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον για όλους και ιδιαίτερα τους νέους δεν περιμένει. Η ανάγκη για μία νέα ανάπτυξη για την πατρίδα μας που θα στηρίζεται σε υψηλού επιπέδου Εκπαίδευση δεν περιμένει.

Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθειά σας, σε κάθε δίκαιο αίτημά σας. Καλή δύναμη σε όλους με αισιοδοξία και αλληλεγγύη.

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργική διάθεση. 

ΓΙΑ ΤΗΝ « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Ο Επικεφαλής Ζαχαρίας Ζούπης