Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία της Ολομέλειας της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», στην οποία επικράτησε μεγάλος προβληματισμός για την κατάσταση στον Δήμο.


ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ

"ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΥΡΥ ΜΕΤΩΠΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ"

Μεγάλη επιτυχία της Ολομέλειας της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», στην οποία επικράτησε μεγάλος προβληματισμός για την κατάσταση στον Δήμο.

Δεκάδες στελέχη, μέλη και φίλοι της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» συμμετείχαν στην Ολομέλεια της Δημοτικής Κίνησης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις Δημοτικές Εκλογές. Στην ατζέντα επομένως της συζήτησης ήταν η αποτίμηση του δημοτικού έργου, η εκτίμηση των δραματικών εξελίξεων στον Δήμο και ο καθορισμός των πρωτοβουλιών της Κίνησης το επόμενο διάστημα. Παρόντες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου Δημήτρης Σαράφογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέκος Χρυσός – πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας, Χρύσα Μυργιαλή, Γιώργος Τσιρίδης, Γιάννης Τσούτσας και Μαρία Μαράκου, όπως και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι Μανώλης Μυργιαλής, Βούλα Μαρινοπούλου, Πρόδρομος Αβδελίδης, Ανδρέας Κρεμύδας, Λάζαρος Λαζαρίδης, Λάμπρος Γαβαλάς όπως και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Στέλιος Αβδελίδης και Κώστας Τρέχας.

Στην εισήγηση του ο επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ζαχαρίας Ζούπης άσκησε δριμύτατη κριτική στα πεπραγμένα της πρώτης διετίας του Λουκά Τζανή και της Δημοτικής Αρχής. Χαρακτηριστικά επεσήμανε:
«Ο Λουκάς Τζανής σε ελάχιστο χρόνο αναδείχτηκε μοιραίος Δήμαρχος για το νέο Δήμο μας που τον οδηγεί σε πλήρη θεσμική, οικονομική και λειτουργική αποδιοργάνωση και κατάρρευση μέσα από ένα τρόπο Διοίκησης που χαρακτηρίζεται από αλαζονεία, αδυναμία, ανικανότητα, αδιαφάνεια, παρατυπίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξής του έχουν ανεξαρτοποιηθεί, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ που τον είχαν στηρίξει προεκλογικά, απέσυραν τη στήριξή τους προς τη Δημοτική Αρχή. Η πόλη έχει πια ένα Δήμαρχο μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που «έχει χάσει το τιμόνι» και που για πολλούς αποτελεί ήδη μια άσχημη παρένθεση.»

Ο Ζαχαρίας Ζούπης στάθηκε αναλυτικά στην ανυπαρξία έργου, στις δραματικές εξελίξεις στην Δημοτική Επιχείρηση όπου 200 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από ένα χρόνο, στα φαινόμενα αδιαφάνειας και υποχώρησης σε όλες τις παρεχόμενες από τον Δήμο υπηρεσίες, στην πορεία του Δήμου που οδηγείται σε οικονομικό κραχ, στις προσπάθειες του Δημάρχου να ρίξει οπουδήποτε αλλού τις ευθύνες προκειμένου να αποκρύψει τις ευθύνες των πολιτικών επιλογών του και της όλης διαχείρισης της τελευταίας 2ετίας.

Στάθηκε ωστόσο αναλυτικά και στα καθήκοντα που αναλαμβάνει η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» σε αυτή την κρίσιμη για τον Δήμο φάση και επικέντρωσε:

·        Στην ανάγκη μιας διαρκούς πορείας της Κίνησης προς το λαό για την πιο ολοκληρωμένη ενημέρωσή του για όλα όσα συμβαίνουν στον Δήμο και τις παρεμβάσεις της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».
·        Στην ανάγκη αναβάθμισης του θεσμικού ρόλου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» με την πιο ολοκληρωμένη επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για τα καυτά προβλήματα του Δήμου σε συνθήκες κινούμενης άμμου από άποψη συσχετισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώνοντας για τον εποικοδομητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ήδη η Κίνηση στον Δήμο και στην Επιχείρηση.
·        Στον προσανατολισμό της Κίνησης στη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου-ρεύματος ευθύνης, διαφάνειας, προσφοράς και δημιουργίας που θα ξεπερνάει κομματικές, πολιτικές, ιδεολογικές, κοινωνικές διαφορές και θα έχει το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Ενός κινήματος που θα κατακτήσει την πλειοψηφία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, πείθοντας ότι μπορεί να οδηγήσει τον Δήμο σε νέα προοδευτική πορεία με σχέδιο, μεθοδικότητα, επάρκεια και όραμα.

Αίσθηση επίσης έκανε και η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Δραπετσώνας Αλέκου Χρυσού, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορούν τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν «να το σκέφτεται να ξαναείναι υποψήφιος Δήμαρχος», χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτά τα δημοσιεύματα ως γελοιότητες