Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Η αλήθεια για την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του εργοστασίου της ΔΕΗΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου - Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για το θέμα της Δ.Ε.Η
 
Με την χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου και την δήλωση του Λουκά Τζανή που περιλαμβάνει, σχετικά με το θέμα της Δ.Ε.Η  και την ετσιθελική αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητούσε επί του  νέου σχεδίου συμφωνίας, ο Δήμαρχός μας ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας, ανευθυνότητας και ψευδολογίας.

Σημειώνουμε ότι :

  • Έχει το πολιτικό θράσος να επικαλείται την ανάγκη διαλόγου για το θέμα, μετά από ενάμισι χρόνο που συνομιλεί εν κρυπτώ με την Διοίκηση της Δ.Ε.Η  και φωνάζοντας σ΄ αυτό το διάστημα μόνο δύο φορές την διαπαραταξιακή, μη καλώντας ποτέ κανένα κοινωνικό φορέα της πόλης για να συζητήσει για το θέμα.
  • Υποκρίνεται τον «λάτρη της διαβούλευσης και της σύνθεσης», τολμάει να μας δίνει μαθήματα υπευθυνότητας και ενότητας, όταν λίγες μέρες πριν προσπάθησε να περάσει την συμφωνία νύχτα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με 15 δημοτικούς συμβούλους παρόντες, αυτοαποκαλυπτόμενος ότι έχει συμφωνήσει ήδη σε όλα. Χρειάστηκε τότε η δυναμική παρέμβαση του επικεφαλής της Κίνησής μας Ζαχαρία Ζούπη και άλλων συμβούλων όπως και πολιτών για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη .
  • Παριστάνει τον μαχητή για να παρθούν από την Δ.Ε.Η τα αντισταθμιστικά της Συμφωνίας του 1996 που ακόμα χρωστούνται, όταν αντί πινακίου φακής ήταν έτοιμος να δεχτεί  16 χρόνια μετά την Συμφωνία του 1996 που προέβλεπε το σταμάτημα της λειτουργίας του Α.Η.Σ Αγ. Γεωργίου 6 χρόνια μετά, άλλα …25 χρόνια λειτουργίας αντί …200.000 ευρώ τον χρόνο!
  • Παριστάνει τον σκληρό κριτή της ολιγωρίας των Δημοτικών Αρχών από το 1998 μέχρι σήμερα να πάρουν τα ανταποδοτικά από την Δ.Ε.Η, ξεχνώντας ότι στην Δημοτική Αρχή Σαράφογλου (2002 – 2006) ήταν ο ίδιος βασικό στέλεχος, όπως βέβαια και ο Κ. Λάλος και Γ. Χάσκας τους οποίους στην δήλωσή του συγχαίρει (γιατί άραγε;) για την υπευθυνότητα που έχουν δείξει!. Απλά δε θυμίζουμε, ότι ένα χρόνο πριν και απευθυνόμενος στον Γ. Χάσκα μέσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε πει ότι απαξιεί ακόμα και να μιλάει μαζί του!
  • Παριστάνει ότι ενδιαφέρεται να πάρει ο Δήμος όσα του χρωστάει η Δ.Ε.Η, όταν στο Σχέδιο Συμφωνίας που έφερε και με το οποίο συμφωνεί και σ΄αυτό το Σχέδιο αυτό δεν επιτυγχάνεται . «Ξεχνάει» να πει, να αναφέρει καν ότι η ουσία της προτεινόμενης Συμφωνίας είναι η λειτουργία για άλλα 25 χρόνια του Εργοστασίου .
  • Τολμάει να κατηγορεί  τις Δημοτικές Κινήσεις που δεν πήγαν στο κάλεσμά του για συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής  μία μέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο για την Δ.Ε..Η  και εμφανίζει αυτό το γεγονός ως αιτία της ετσιθελικής αναβολής του Δημοτικού Συμβουλίου. Για άλλη μια φορά υποκρίνεται. Ανέβαλε το Συμβούλιο έντρομος από τις αντιδράσεις και των 3 Κινήσεων που εκπροσωπούνται σ ΄αυτό, και των 2 Κινήσεων που συγκροτήθηκαν πρόσφατα, όπως και δεκάδων φορέων που είχαν αποφασίσει να παραβρεθούν στην συνεδρίαση για την Δ.Ε.Η. Ανέβαλε το Συμβούλιο γιατί ξέρει πολύ καλά ότι όσο και να προσπαθούσε να βρει πρόθυμους, δεν θα είχε την πλειοψηφία να περάσει την Συμφωνία!
  • Υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πως είναι και σ΄ αυτό το θέμα απομονωμένος και προσπαθεί αδέξια να παρουσιάσει κάποιους «υπεύθυνους» και κάποιους όχι τους οποίους κιόλας καλεί σε ενότητα !
  • Αφήνει να εννοηθεί ότι ο επικεφαλής μας στις εκλογές Αλέκος Χρυσός μπορεί να πήγε στην σύσκεψη η και να συμφώνησε μαζί του , όταν είναι γνωστό ότι πολύ απλά δεν πήγε! 
  • Κρύβει, ότι βασική αιτία πέραν όσων αναφέραμε για την αναβολή του Συμβουλίου, είναι ότι αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ανεπαρκής, αδιάβαστος και μοιραίος. «Ανακάλυψε» στο πάρα πέντε ότι ενώ συνομιλούσε για ενάμισι χρόνο για την Δ.Ε.Η είχε ξεχάσει να συζητήσει ακόμα και με τις Υπηρεσίες του Δήμου με αποτέλεσμα να θεωρεί ως ανταποδοτικό την παραίτηση της Δ.Ε.Η από τις αξιώσεις της για  το Πάρκο Πρέσσοφ(!), ενώ τέτοιο θέμα μπορεί να μην υφίσταται ακόμα και νομικά, αν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτές είναι οι αλήθειες για την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δ.Ε.Η . Όλα τα άλλα είναι ψεύδη και προσπάθεια να βρεθούν άλλοθι για την ετσιθελική ενέργεια του Δημάρχου μας .

Εμείς τον καλούμε να φέρει εδώ και τώρα το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο .Μόνο αυτό μπορεί να θέσει το πλαίσιο και για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου.                                                           ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 1–3-2013