Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;



 Δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Η κατάσταση που κυριαρχεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι γνωστή και τραγική  .Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση δυσλειτουργίας που δημιουργήθηκε με βασική ευθύνη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.
 Το Δημοτικό Συμβούλιο παρακολουθεί δίχως λόγο και ρόλο τις "πρωτοβουλίες" του Δημάρχου ο οποίος κινείται αρνούμενος να φέρει συχνά κορυφαία θέματα προς συζήτηση παρά τις παρεμβάσεις μας. 
Είναι γνωστό τι συνέβη με το θέμα της ΔΕΗ που ποτέ δεν συζητήθηκε μετά την έντονη αντίδραση που υπήρξε με το απαράδεκτο κείμενο συμφωνίας που φαίνεται ότι είχε συναινέσει ο κ Τζανής. Είναι γνωστό, ότι δύο χρόνια τώρα λανσάρεται η πρόταση για την κατασκευή πίστας Formula, ενώ ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει ότι συμφωνεί με μία τέτοια προοπτική. Είναι γνωστό ότι από πριν το Πάσχα εκκρεμεί συζήτηση για το μέλλον της ΔΗΚΕΠΑ μετά από παρέμβαση του Συλλόγου εργαζομένων και δική μου, χωρίς ακόμα να έχει προγραμματιστεί. Είναι γνωστό το τι συνέβη με το ΚΕΚ όπου χρειάστηκαν να συγκεντρωθούν υπογραφές από δημοτικούς συμβούλους για να επιβληθεί βάσει Νόμου η συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με ετσιθελική καθυστέρηση τριών μηνών! Αναφέρω απλά κάποια ενδεικτικά παραδείγματα, γιατί θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο για να καταγραφούν τα παραδείγματα παραγκωνισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, συνειδητής υποβάθμισής του.
Ωστόσο φαίνεται, ότι τίποτα δεν σταματάει τον Δήμαρχό μας.
-  Από τοπική εφημερίδα, "όργανο του κ. Τζανή" πληροφορηθήκαμε ότι τιμήθηκε ο επιχειρηματίας κ.Δ.Μελισσανίδης. Κανείς δεν ξέρει τον λόγο, ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συζήτησε κάτι τέτοιο  ! Μπορεί ο κ. Μελισσανίδης να πρόσφερε κάτι στον Δήμο και να έπρεπε πράγματι να τιμηθεί. Γιατί όλα όμως έγιναν εν κρυπτώ; Πως εξηγείται άραγε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το πληροφορήθηκαν από το "όργανο"; Πως εξηγείται ότι η βράβευση έγινε στο γραφείο του επιχειρηματία από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους; Θεωρείται άραγε αυτό, σωστή θεσμικά συμπεριφορά;
- Από blogs(!) πληροφορηθήκαμε ότι την Πέμπτη 6/6, ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας διοργανώνει Ημερίδα με την DIELPIS Formula με θέμα τα οφέλη από την διοργάνωση αγώνων formula 1 στην Ελλάδα !!! Μάλιστα, η Ημερίδα γίνεται λίγο μακριά από τον δήμο μας στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών στου ... Παπάγου! Καμία απόφαση για Formοula1 δεν υπάρχει από το Δημοτικό Συμβούλιο, καμία απόφαση δεν υπάρχει για διοργάνωση Ημερίδας ! Γιατί τόση αδιαφάνεια; Τι παίζεται πίσω από τις πλάτες του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών; Τι συμφέροντα ικανοποιούνται;
Καταγγέλλω τον κ Τζανή για αυτές τις πρακτικές. Τον καλώ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και την ολοκλήρωση του πλούσιου καταστροφικού έργου του, να σεβαστεί στοιχειωδώς ένα πλαίσιο διαφάνειας, σεβασμού του ρόλου του Συμβουλίου  και των θεσμικά προβλεπόμενων λειτουργιών.
Διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την με κάθε τρόπο αντίδρασή μας .
Είναι φανερό και θα το φωνάζω: Η ΑΝΟΧΗ Σ ΆΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ ΣΕ ΝΟΣΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ !