Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

KATAΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΕΚKATAΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΕΚ
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ

Μια απεικόνιση της Γενικής Συνέλευσης του Κ.Ε.Κ

Η συνέλευση είχε οριστεί για σήμερα στις 12 μμ .Τελικά άρχισε μετά τις 1 μμ. Έλειπαν εξ αρχής οι 4 σύμβουλοι της Λ.Α.Σ (Κ.Κ.Ε) δηλαδή ο Η.Πατίδης, Καλαμαράς, Λούπης και Φλυτζάνης, ο 1 του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» (Μπ.Μανουσιάδης) και η Ματούλα Τσοτσάνη. Οι 5 πρώτοι έλειπαν γιατί αυτή ήταν η …πολιτική τους θέση (δεν το σχολιάζω). Για την κ. Τσοτσάνη δεν ξέρω.

Ωστόσο με το που άρχισαν να καταγράφονται οι εξουσιοδοτήσεις ,δημιουργήθηκε πρόβλημα που οδήγησε στην αποχώρηση του Κώστα Κούβαρη. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Λ.Τζανής, ο οποίος δεν θεωρείται μέλος της συνέλευσης είχε τις εξουσιοδοτήσεις μιας σειράς συμβούλων (Κουλούκης, Δατσερη Βάνα , Μαρτάκης Νίκος, Λάλος Γιάννης, Σενικίδου Μ., Δαβγιώτη Ελένη.). Τέθηκε επομένως ερώτημα αν ένας που δεν είναι μέλος της συνέλευσης μπορεί να έχει τις εξουσιοδοτήσεις μελών της συνέλευσης που έλειπαν. Ο Νομικός Σύμβουλος απάντησε καταφατικά, ο Κώστας Κούβαρης αρνήθηκε ότι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο και αποχώρησε. Σημειώνω ότι τόσο ο Κούβαρης, όσο και εγώ έχουμε ζητήσει αυτή την γνωμάτευση γραπτά. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα ανοικτό θέμα.
Έτσι η συνέλευση συνεχίστηκε με 34 (παρόντες οι εκπροσωπούμενοι με εξουσιοδοτήσεις)
Για την ιστορία, εξουσιοδοτήσεις είχαν :
-   ΕΓΩ  των  Χ.Μυριαλή, Γ.Τσιρίδη, Θ.Μιχαλαριά, Γ.Τσούτσα, Άννα Μαρία Δασκαλάκη, Θ. Σαρηγεωργίου και Μ.Μαράκου (ήταν στην αρχή και όταν  έφυγε μου έδωσε εξουσιοδότηση) . Είχα δηλαδή 8 ψήφους
-         ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑΝΗ  είπα
-         Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΣΚΑΣ περιορισμένης ισχύος εξουσιοδότηση του Α.Χρυσού, μόνο για ψήφο σε αυτόν για μέλος του Δ.Σ  αν γίνουν εκλογές
-         Ο ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ της Μπαρμπαγιάννη, του Σταύρου Μελά, της Αγγελικής Μελά
-         Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΙΛΗ του Γ.Χονδροκούκη
Όλοι οι άλλοι ήταν παρόντες στην συνέλευση
ΠΡΩΤΑ συζητήθηκαν η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για το διάστημα 1-1-2012  έως 31- 12 2012
Τοποθετήθηκα και έθεσα όλα τα θέματα που έχω καταγγείλει δημόσια μήνες τώρα (ότι το ΚΕΚ έχει γίνει πλυντήριο, ότι έχουν ξοδευτεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε δράσεις που δεν έχουν σχέση με το ΚΕΚ, για «πρωτοβουλίες» του Διευθύνοντος Συμβούλου δίχως αποφάσεις του Δ.Σ, για διακίνηση χρήματος με οσμή σκανδάλων κλπ,κλπ)
Ζήτησα να καταψηφιστεί το θέμα και να προκαλεστεί γενικευμένος οικονομικός έλεγχος για να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά που συνέβαιναν και να καταλογιστούν ευθύνες.
Ο Γ.Χάσκας πήρε θέση υπέρ προσεκτικών βημάτων που δεν θα αμφισβητήσουν την λειτουργία του KΕΚ, ζήτησε να ψηφιστεί η εισήγηση έστω και με επιφυλάξεις και είπε ότι συμφωνεί με έλεγχο, αλλά αφού δει το θέμα το Δ.Σ και σε κάθε περίπτωση τον έλεγχο να τον κάνουν ορκωτοί λογιστές και όχι δημόσια οικονομική αρχή. Περιττό να πω ότι υπήρξε κάμποσες φορές διάλογος μεταξύ μας και ότι διαφώνησα μαζί του, αφού θεωρώ ότι τίποτα το υγιές δεν μπορεί να φτιαχτεί πάνω σε ένα σάπιο οικοδόμημα. Ο Λ.Τζανής συμφώνησε με τις προτάσεις του Χάσκα και συνέστησε να …δούμε μπροστά! Ασφαλώς είναι ένας καλός τρόπος κάλυψης απαράδεκτων πεπραγμένων, βάζοντάς τα κάτω από το χαλί. Ο Φ.Μελάς συμφώνησε μαζί μου. Τοποθετήθηκαν και άλλοι, αλλά αυτές ήταν οι βασικές απόψεις.

Στην ψηφοφορία υπέρ της εισήγησης τάχθηκαν 15, κατά 14 (οι ψήφοι που είχα εγώ, ο Μελάς και η Μαίλη) και υπήρχαν 3 λευκά (Ξ.Φωτίου, Κ.Χρονόπουλος και Κ. Πάστρα). Είναι φανερό ότι το μήνυμα ήταν ισχυρό... 17 από τους 32 δεν ψήφισαν τις οικονομικές καταστάσεις. Από μόνο του αυτό συνιστά παραδοχή ότι υπάρχουν θέματα, σοβαρά θέματα με την οικονομική διαχείριση του 2012 και αυτό δρομολογεί εξελίξεις. Εν ολίγοις καταψηφίστηκε ο ισολογισμός του ΚΕΚ  και δρομολογείται πια γενικευμένος οικονομικός έλεγχος.

Ας ληφθεί υπόψη, ότι ενδιάμεσα ο Κ.Κούβαρης έστειλε εξουσιοδότηση στον Φώτη Μελά, η οποία δεν έγινε δεκτή από το Προεδρείο, γιατί φεύγοντας ο Κούβαρης είχε καταγγείλει την νομιμότητα της διαδικασίας Νομικός Σύμβουλος γνωμάτευσε ότι καλώς δεν έγινε δεκτή. Κατά την γνώμη μου υπάρχει θέμα. Ζήτησα και γι αυτό γραπτά την γνωμάτευση και θα το ψάξω. Ουσιαστικά αντέδρασα εγώ και λίγο ο Φ.Μελάς.


Εννοείται, ότι έγιναν έντονες συζητήσεις, ότι υπήρχαν διαπληκτισμοί κλπ. Εγώ τα γράφω «ωμά». Κρατάω την ουσία, αν και όλα έχουν ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι η διοίκηση του δήμου βγήκε λαβωμένη. Δεν  πέρασε  τις εισηγήσεις, ακούστηκαν διάφορα, δεν αμφισβητήθηκαν σοβαρά. Για να είμαι σωστός περίμενα από τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον λογιστή να πουν πράγματα. Τους ρώτησα αν ισχύει ότι έχουν πει κατ επανάληψη ότι δεκάδες χιλιάδες έχουν πάει από εδώ και από εκεί και ότι όποιος ήθελε πήγαινε στο ΚΕΚ και έπαιρνε λεφτά!!! Εισέπραξα μουγκαμάρα … Σε συνεδριάσεις όμως του Δ.Σ έχουν ακουστεί πολλά.  Απαίτησα λοιπόν να μου δώσουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του τελευταίου χρόνου. Δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Τα απαίτησα και θα τα πάρω με κάθε τρόπο.

Έτσι φτάσαμε στο θέμα της  εκλογής η μη νέου Δ.Σ .Ο Λ.Τζανής είπε να μην γίνουν εκλογές και στην θέση του παραιτηθέντος Γ.Χονδροκούκη να μπει ο Γ.Χάσκας και να τελειώνουμε  . Εκείνη την στιγμή ξαφνικά ο Φ.Μελάς (δες 4 ψήφοι) σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πει τίποτα !!!! Ο Κ.Χρονόπουλος αντέδρασε καταγγέλλοντας τον Τζανή ότι δεν κατεβάζει συνθετική πρόταση και έφυγε… Έτσι, από την αντιπολίτευση  έμεινα εγώ και η Μαίλη (και οι ψήφοι που εκπροσωπούσαμε), όπως και η Ξ.Φωτίου. 
Αντέδρασα στην πρόταση μόνος. Μου είπαν ότι μπαίνει ο Χάσκας από την αντιπολίτευση. Τους είπα ότι είναι πρόταση της διοίκησης. Τσαντίστηκε ο Γιώργος και μου είπε ότι τον προσβάλω και ότι αυτοπροτείνεται. Του είπα… μου είπε… Με ρώτησαν γιατί φωνάζω αφού και ο Χάσκας είναι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!!! Τους είπα ότι δεν ισχύει, ότι ο Χάσκας ενάμιση χρόνο τώρα δεν συμμετέχει στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ότι το έχει δηλώσει και ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πήρε τον λόγο και το παραδέχτηκε και ο ίδιος . Τέλος πάντων. Ως ελάχιστη κίνηση ζήτησα να μπουν 2 από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ώστε η αντιπολίτευση να έχει 3 συνολικά και αν μετρήσουμε και τον Χάσκα 4 από τους 9 (η αντιπολίτευση είχε 2 μέχρι τώρα). Έγινε έντονη συζήτηση .Θυμίζω ότι ο Μελάς είχε φύγει, ο Πατίδης έλειπε κλπ,κλπ. Στο τέλος έγινε δεκτό. Από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ εκτός και από μένα, θα συμμετέχει και η Μαρία Αργυροπούλου.
Αυτά έγιναν… Σήμερα άνοιξαν δρόμοι. Τιμωρήθηκε η αυθαιρεσία! Ταυτόχρονα υπάρχουν ανοικτά θέματα που ίσως τροφοδοτήσουν ενστάσεις…
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΡΑΠΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ …