Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δήλωση – Παρέμβαση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ !» Ζαχαρία Ζούπη

''Όπως είναι γνωστό στις 30/06/14 λήγει η παράταση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων που φιλοξενούν αθλητικές συναντήσεις που είχε χορηγηθεί σύμφωνα με την ΤΥ-Δ/Φ550/οικ.386378/24-12-13 (ΦΕΚ Β΄ 331727-12-13). Η προαναφερόμενη άδεια εκδίδεται σύμφωνα με το άρθρο 56Α του Ν. 2725/99, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Είναι επίσης γνωστό, ότι στο δήμο μας σε καμία αθλητική εγκατάσταση, από τις 9 (ανοικτές και κλειστές) δεν έχει χορηγηθεί άδεια λειτουργίας, παρ΄ ότι η αρμόδια επιτροπή τα έχει επισκεφτεί και έχει κάνει τις απαραίτητες επισημάνσεις και παρατηρήσεις !
Ερωτάται ο απερχόμενος Δήμαρχος Λουκάς Τζανής και η απερχόμενη δημοτική αρχή, σε τι ενέργειες έχουν προβεί, ώστε η νέα αθλητική περίοδος, να βρει όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις με άδεια λειτουργίας και οι σύλλογοι της πόλης μας να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, στα πρωταθλήματα τους που ξεκινούν το Σεπτέμβρη.

Δυστυχώς οι πληροφορίες μας είναι, ότι παρ΄ ότι είναι γνωστές οι ελλείψεις από το Νοέμβριο του 2013, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εργασία σε κανένα αθλητικό χώρο, αν και κάποιες εργασίες κρίνονται ως χρονοβόρες και είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι πολλές απ΄ αυτές είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν εντός της απαιτούμενης προθεσμίας. 
Αυτό αποτελεί μεγίστη ευθύνη απέναντι στα αθλητικά σωματεία της πόλης και την τέλεση των πρωταθλημάτων . 

Οι εκλογές και η μεταβατική περίοδος που διανύουμε μέχρι να αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή την 1η Σεπτεμβρίου, δεν αποτελεί άλλοθι για να αφήνεται στην τύχη του ένα τόσο σοβαρό θέμα. 
Χρειάζονται άμεσα μέτρα κατεπείγοντος χαρακτήρα, τονίζοντας ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ» ότι δεν θα παρακολουθούμε παθητικά τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η αθλητική δραστηριότητα στην πόλη. Καλούμε επίσης τον νέο Δήμαρχο κ. Χρήστο Βρεττάκο, να ενημερωθεί για το θέμα και να δει τι και πως θα πορευτεί. Αν προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες με την αντίληψη «ο ένας φεύγει, ο άλλος έρχεται και ο Δήμος ενδιάμεσα παραλύει» θα ζήσουμε πολύ ανησυχητικά φαινόμενα και στο θέμα που αναδεικνύουμε, αλλά και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Δήμου. Ελπίζουμε να κυριαρχήσει η ευθύνη από όλες τις πλευρές.