Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δήλωση του επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ Ζαχαρία Ζούπη 

Για άλλη μια φορά το απερχόμενο πια Δημοτικό Συμβούλιο απέδειξε την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης και μάλιστα με ευθύνη δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων πλην Λ.Α.Σ. Για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να κάνει καν απαρτία, ώστε να συζητήσει σοβαρότατα θέματα όπως οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και η διαδικασία ένταξης χρεών της ΔΗΚΕΠΑ στα ληξιπρόθεσμα, ώστε να διασφαλιστεί η πληρωμή των δασκάλων των καλλιτεχνικών τμημάτων στους οποίους χρωστούνται δεδουλευμένα 3 χρόνων ! 

Παρόντες μόλις 14 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 41 που αποτελούν το Δημοτικό Συμβούλιο. Απόντες όλοι οι άλλοι ,ανάμεσά τους και όλοι οι π. Δήμαρχοι που έχουν μεγαλύτερη αίσθηση της θεσμικής ευθύνης τους ,όπως και πολλοί λαλίστατοι στην προεκλογική περίοδο σύμβουλοι κάποιοι από τους οποίους επανεκλέχτηκαν με εκατοντάδες σταυρούς .  

Επισημαίνω ότι το παρόν Συμβούλιο έχει μεγάλη ευθύνη να μην αποδιαλύσει τον Δήμο. Αυτή την περίοδο τρέχουν σοβαρές εξελίξεις για θέματα της πόλης, ενώ εκκρεμούν υπηρεσιακά θέματα. Θα είναι επομένως εγκληματικό να μην μπορεί να συνεδριάσει ώστε να τα αντιμετωπίσει. Καλώς η κακώς, αυτό θα είναι το Συμβούλιο μέχρι τις 31-8 Ας μετρήσουν επομένως όλοι τις ευθύνες τους . 

Εγώ αυτή την ώρα ,καταθέτω δημόσια πρόταση στην νυν Πρόεδρο του Δ.Σ να δώσει στο τέλος Ιουλίου όλα τα στοιχεία που αφορούν στην συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες ποιοι ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, έστω και καθυστερημένα …