Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ" ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ" ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 

Ο λαός απεφάνθη. Ο Χρήστος Βρετάκος είναι πια ο νέος Δήμαρχος της πόλης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Του εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Σημειώνω εξ αρχής, ότι θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ότι στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε μόλις 18,31 % και επομένως διαθέτει μία καταρχήν χαμηλή λαϊκή νομιμοποίηση. 
Επίσης, ότι εξελέγη περισσότερο επειδή εισέπραξε στον δεύτερο γύρο την μεγάλη και δικαιολογημένη αντίδραση κατά του απερχόμενου Δημάρχου, παρά γιατί έπεισε με τις προτάσεις του για τις προοπτικές του Δήμου. Αυτό κατά την γνώμη μου απαιτεί από ένα Δήμαρχο να πορευτεί με διάθεση συναινέσεων και συνθέσεων, ξεκινώντας από το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Συνδυασμός μας "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ" έκανε ένα δυναμικό, αξιοπρεπή, σοβαρό, έντιμο αγώνα, στηριγμένο σε σκέψεις - ιδέες - προτάσεις που διατυπώσαμε στο μοναδικό πρόγραμμα που εμφάνισε Συνδυασμός και σε ένα ριζικά ανανεωμένο ψηφοδέλτιο καταξιωμένων και ελπιδοφόρων για το μέλλον κοινωνικών και αυτοδιοικητικών στελεχών. Εμφανιζόμενος ως η κυρίαρχη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι σε όσα απαράδεκτα συνέβαιναν από την Διοίκηση Τζανή πρόβαλε ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. 
Η προσπάθειά μας επλήγη τόσο από την άρνηση δυνάμεων να συγκροτήσουμε ένα ευρύτερο πόλο, όσο και από την παρουσία δύο Συνδυασμών (ο ένας μάλιστα εμφανίστηκε μόλις το τελευταίο δίμηνο στηριγμένος σε όλους τους παραδοσιακούς μηχανισμούς εξουσίας) που απευθύνονταν στον ίδιο χώρο. Επλήγη όμως και από τον πρωτοφανή πόλεμο λάσπης από διάφορα κέντρα. Έτσι, αν και η αποδοχή και εμβέλεια της προσπάθειάς μας ήταν πολύ μεγαλύτερη, συγκεντρώσαμε το ποσοστό του 11%, δημιουργώντας όμως ένα νέο πόλο.

Όπως πάντα, θα τιμήσω και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη αυτών των δημοτών. Θα δώσουμε μαχητικό, δημιουργικό, παρεμβατικό παρόν μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ασκήσουμε αντιπολίτευση, στηριγμένοι στο Πρόγραμμά μας. Θέτοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου μας. Πιστεύοντας ότι ο Δήμος έχει ανάγκη ανασυγκρότησης, ανάπτυξης, νέας πορείας. Διατηρώντας την ανεξαρτησία μας από πολιτικά, αυτοδιοικητικά, επιχειρηματικά κέντρα .