Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΚΥΡΙΕ ΒΡΕΤΑΚΟ , ΑΣΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , Δημοτικού Συμβουλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΡΑ»

Ο Δήμαρχός μας Χρήστος Βρετάκος φαίνεται ότι έχει ξεφύγει εντελώς μέσα σε ένα κλίμα αυταρέσκειας ,αντιδημοκρατικότητας και κώφευσης απέναντι σε κάθε αντίθετη πρόταση. Ζαλισμένος από την εξουσία ,αγχωμένος από την έλλειψη ουσιαστικού έργου, μοιραίος και αναποτελεσματικός έχει χάσει καθε έλεγχο και καταφεύγει σε προβοκάτσιες, λάσπη και ψεύδη , όπως φάνηκε στην τελευταία συνέντευξή του στο ΚΑΝΑΛΙ 1 90.4 FM ( 23- 6-2017) .Όσα είπε αποδεικνύουν την αδυναμία του να δεχτεί κριτική και να απαντήσει συγκεκριμένα σε κρίσιμα και σαφή ερωτήματα που του έθεσα με δήλωσή μου στις 22-6-2017.

Τα ερωτήματα αυτά περιλαμβάνονται στο link που προσθέτω http://zoupis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_52.html

Τα ερωτήματα αφορούσαν από την μία την επικινδυνότητα του χώρου που έχει επιλέξει για τις εκδηλώσεις και από την άλλη τις διαδικασίες που ακολουθήθησαν η μάλλον δεν ακολουθήθηκαν για την επιλογή των συναυλιών και τον καθορισμό του κόστους τους.

Ο κ. Βρετάκος δεν απάντησε συγκεκριμένα σε τίποτα από αυτά ( τι να πει άραγε) , έδωσε παραπλανητικές απαντήσεις και προσπάθησε να με πλήξει προσωπικά , πολιτικά, ηθικά αφού προσπάθησε να υποβαθμίσει την απήχηση της δήλωσής μου ( « την διαβάσαμε 10 απο επαγγελματική διαστροφή » είπε γεμάτος αλαζονεία , μη καταλαβαίνοντας προφανώς τι γίνεται ) . Αστεία πράγματα. Αυτά όμως μπορεί, αυτά κάνει. Ανούσια λογίδρια για να αποφύγει απαντήσεις. Λάσπη στον ανεμιστήρα όταν νοιΏθει αδύναμος. Διάλεξε όμως λάθος άνθρωπο, λάθος στόχο. Γιατί τίποτε από αυτά δεν θα περάσει έτσι.

Του έθεσα με την δήλωση το απλό ερώτημα ερώτημα ποιος/ ποιοι αποφάσισαν για το πρόγραμμα των συναυλιών και το κόστος κάθε μίας από αυτές.

Απάντησε ,ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει με Προγραμματική Σύμβαση την ανάθεση των εκδηλώσεων στο ΚΕΚ του Δήμου .Σώπα ! Χαίρω πολύ! Δήμαρχε, άλλη ήταν η ερώτηση και την αποφεύγεις συνδικαλιστικά. Η ερώτηση ήταν : Ποιος/ ποιοι αποφάσισαν για τις συναυλίες και τα κόστη , με δεδομένο ότι ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε το Δ.Σ του Κ.Ε.Κ που είναι ο φορέας υλοποίησης των εκδηλώσεων αποφάσισαν;  Με την Προγραμματική δόθηκαν 250.000 ευρώ στο ΚΕΚ γα να δει αυτό τι εκδηλώσεις θα κάνει, με ποιους καλλιτέχνες και με τι κόστος η κάθε μία εκδήλωση. Πάνω σ΄αυτό το ερώτημα έχεις να πεις κάτι η απαντάς με « άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ; Σου αρέσει δε δεν σου αρέσει πρόκειται για θέμα που δημιουργεί ζητήματα για την διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου. Κανένα θεσμοθετημένο όργανο δεν αποφάσισε για το πρόγραμμα. Γι αυτό έχεις να πεις κάτι;

Του έθεσα αυτά τα ουσιαστικά ερωτήματα και αυτός βρήκε να πει , ότι κάπου, από κάποιον έμαθε ότι όταν ήμουν Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ ( 2005- 2006 ) είχα κόψει τιμολόγιο χιλιάδων ευρώ για ...τυροπιτάκια! ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, ΛΑΣΠΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΜΟΥ.

Είμαι κοντά 30 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, διετέλεσα χρόνια στην διοίκηση και ουδέποτε κάποιος τόλμησε να αφήσει και το παραμικρό υπονοούμενο για θέματα ηθικής . Δεν ξέρω που ,πως ,από ποιον το άκουσε αυτό ο κ. Βρετάκος και αν του αρέσει τις κουβέντες καφενείου να τις μετουσιώνει σε πολιτικό λόγο. Του λέω όμως ,ότι εγώ πράγματι δεν παίζω για θέματα ηθικής. Για αυτό του δίνω μια βδομάδα περιθώριο να βρει το υποτιθέμενο τιμολόγιο. Αν δεν το κάνει, θα αποδειχθεί ότι είναι ένας απλός συκοφάντης και λασπολόγος. Επιπλέον , θα προχωρήσω σε άσκηση αγωγής. Τέρμα η ασυλία .Επιπλέον τον ενημερώνω γιατί δεν θα το γνωρίζει , ότι στα δυο χρόνια που ήμουν Πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ , πέραν του κοινά ομολογημένου σημαντικού έργου που παρήχθηκε, οι Προυπολογισμοί , οι Οικονομικοί Απολογισμοί και οι Εκθέσεις Ορκωτών Λογιστών και στα δύο χρόνια είχαν ψηφιστεί ομόφωνα και από το Δ.Σ της ΔΕΠΑΚ και από το Δημοτικό Συμβούλιο , μη εντοπίζοντας κανένα πρόβλημα. Αυτό ως μάθημα ιστορίας αυτης της πόλης προς τον κ. Βρετάκο. Επίσης, το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων καταληγόταν από διάλογο με τους εργαζόμενους και όλα τα μέλη της ΔΕΠΑΚ ,όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο.Τότε κύριε Βρετάκο, δεν έψαχναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να μάθουν ποιος αποφάσισε τι.

Τον ρώτησα με την δήλωσή μου επίσης  μια σειρά θέματα που άπτονται της ασφάλειας των εγκαταστάσεων , όπως αν υπάρχει ακόμα και σήμερα πιστοποιητικό στατικότητας, αν έχει διερευνήσει την περίπτωση ύπαρξης κατάλοιπων ραδιενέργειας στον χώρο που χρησιμοποιόταν για χρόνια ως χώρος εναπόθεσης τεράστιων ποσοτήτων φωσφογύψου , γιατί μέχρι και πρόσφατα δεν είχε κάνει τίποτα για το θέμα της προέλευσης των οσμών στον χώρο.Τον ρώτησα πως καλεί σε εκδηλώσεις τους πολίτες σε ένα χώρο που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως χώρο που υπάρχει ο κίνδυνος ενός νέου Σεβέζο.

Δεν απάντησε σε τίποτα από αυτά. Δείχνει ανευθυνότητα μη αναφερόμενος καθόλου σε θέματα ασφάλειας των πολιτών. Δεν τον νοιάζει; Το μόνο που τον νοιάζει είναι τα θεάματα;  Κατέφυγε σε κατηγορίες για πολιτική αγραμματοσύνη η εκπροσώπηση συμφερόντων από μένα ! Μίλησε για πολιτική ανεντιμότητά μου! Άφησε να εννοηθεί ότι ανέχτηκα την εγκατάσταση της OIL ONE η ότι δεχόμουν την FORMULA1.Δεν είναι μόνο πολιτικά άθλιος, είναι και συνειδητός ψεύτης. Κρίμα... Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι προσωπικά και όταν αυτός ήταν στο πουθενά αντιπάλεψα την πρόταση Τζανή για την FORMULA και υπάρχουν δεκάδες ανακοινώσεις μου και παρεμβάσεις μου στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί όλοι ξέρουν ότι αντιπάλεψα τις εγκαταστάσεις της OIL ONE και ήμουν ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος που στην κεντρική συγκέντρωση κατάγγειλα επιχείρηση και ονομαστικά τον επιχειρηματία.

Όμως , μήπως πρέπει ο ίδιος να μας εξηγήσει γιατί εξωραΐζει τις εγκαταστάσεις της OIL ONE , κάνοντας εκδηλώσεις ακριβώς δίπλα στα καζάνια και δημιουργώντας την συνείδηση ότι η συνύπαρξη δραστηριοτήτων είναι συμβατή; Μήπως πρέπει να μας πει γιατί ένα χρόνο τώρα δεν είχε πει και δεν είχε κάνει τίποτα για τις εγκαταστάσεις; Μήπως πρέπει να μας πει , να μας εξηγήσει την τρίμηνη αδράνειά του για το θέμα των οσμών που άλλαξε μόνο όταν κινήθηκαν φορείς ;

Ας είναι πιο προσεκτικός ο κ. Βρετάκος γιατί η ασυλία που είχε , μας τέλειωσε. Θα λειτουργεί με διαφάνεια και τους προβλεπόμενους νόμους τον Δήμο, αλλιώς θα αντιμετωπίσει σοβαρά θέματα. Του το υπόσχομαι. Θα απαντάει τις ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων και πολιτών χωρις να τους προβοκάρει , διαφορετικά θα βρεθεί προ αντιδράσεων που δεν τις περιμένει. Είναι Δήμαρχος, όχι αυτοκράτορας και όλα τα άλλα, ας τα κάνει εκεί που μπορεί.

Προσωπικά θα αντιδράσω σε όλα τα επίπεδα.Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός .Καλώ όλες τις παρατάξεις , αλλά και τους συμβούλους του « ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ » να αντιδράσουν απέναντι σ΄αυτό τον πρωτόγνωρο αυταρχισμό και στον ετσιθελισμό .

Καλώ όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης να φιλοξενήσουν την δήλωσή μου και κυρίως τα ερωτήματα που αφορούν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των εκδηλώσεων.Όλοι μας έχουμε ευθύνη να μην εξωραΐζουμε καταστάσεις και να αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.