Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ


Ανακοίνωση Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου- Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης με αλεπάλληλες παρεμβάσεις μας προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους δημότες για τα προβλήματα της περιοχή μας και τα τεκταινόμενα, να προβάλουμε λύσεις για τα θέματα που ανακύπτουν και ασφαλώς να ασκούμε κριτική χωρίς εκπτώσεις όπου αντιλαμβανόμαστε ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή οδεύουν σε εξόφθαλμα λάθη η ότι κωφεύουν απέναντι σε πολύ σοβαρά θέματα.
Ένα από αυτά, τα οποία έχει εντοπίσει και καταγγείλει ο επικεφαλής μας είναι τα θέματα επικινδυνότητας υποδομών του Δήμου, της έλλειψης των προβλεπομένων προϋποθέσεων ασφάλειας που υπάρχουν.

Σημειώνουμε σήμερα δύο από αυτά και καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή που καμώμεται πως δεν τρέχει και τίποτα. Καλούμε δε και τις άλλες Κινήσεις, του Φορείς της πόλης, κάθε δημότη που μπορεί να έχει διαβάσει τις δηλώσεις του Επικεφαλής μας Ζαχαρία Ζούπη η διαβάσει αυτή την ανακοίνωση να λειτουργήσουν ενεργά, να παρέμβουν με τον τρόπο που ο καθένας νομίζει, όχι πάντως με σιωπή και απραξία.

ΠΡΩΤΟΝ : ο Δημος μας ολοκλήρωσε την ανάπλαση 5 Παιδικών Χαρών με δικά του έξοδα και οι Παιδικές Χαρές αυτές ήδη λειτουργούν. Παιδιά παίζουν σ΄αυτές και γονείς τα συνοδεύουν. Κανένα πρόβλημα και θα λέγαμε και μπράβο, αν δεν υπήρχε μια σοβαρή έλλειψη. Οι Παιδικές αυτές Χαρές δεν έχουν πάρει μετά την ανάπλασή τους Πιστοποίηση ! Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι βάσει του Νόμου δεν μπορεί να μπαίνει σε λειτουργία παιδική Χαρά, αν δεν υπάρχει Πιστοποίηση από αυστηρά καθορισμένους φορείς. Μπορεί και μακάρι να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα κακοτεχνίας η ασφάλειας. Αυτό όμως δεν το καθορίζει ο Δήμαρχος, ο εργολάβος η οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Η Πολιτεία έχει καθορίσει Φορείς που δίνουν την πιστοποίηση , άρα και την διαβεβαίωση ότι μπορεί να δοθούν προς λειτουργία. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον Δήμο μας και κακώς λειτουργούν οι Παιδικές Χαρές. Αφού δεν υπάρχει πιστοποίηση, εξ ορισμού δεν έχει διασφαλιστεί η αφάλεια και επομένως υπάρχει ευθύνη. Το λέμε απλά και ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του πια : Δεν μπορεί να λειτουργεί Παιδική Χαρά  χωρίς « ταμπελάκι πιστοποίησης » στην είσοδο. Αν κάτι συμβεί,αν κάποιο ατύχημα συμβεί ,όσοι σήμερα δεν μιλάνε για το θέμα η το αντιμετωπίζουν με ανευθυνότητα, προχειρότητα και αμεριμνησία , θα τρέχουν στον εισαγγελέα.

Για τις υπόλοιπες 15 Παιδικές Χαρές που την ανάπλασή τους χρηματοδοτεί η Περιφέρεια δεν έχουμε να πούμε κάτι, γιατί έχει καταντήσει πια κωμικοτραγικό συμβάν και παράδειγμα ανικανότητας. Το έργο εγκρίθηκε πριν 4 και παραπάνω χρόνια από την Περιφέρεια , ο Δήμαρχος ( σύντομα συμπληρώνει τρία χρόνια θητείας ) παρέλαβε έτοιμη χρηματοδότηση και Μελέτη και ενώ περάσαμε την Τρίτη Άνοιξη επί δημαρχίας Χ.Βρετάκου και μπήκαμε στο τρίτο Καλοκαίρι, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και  σειρά Παιδικών Χαρών παραμένουν κλειστές. Τι εξήγηση να δώσει κάποιος και πίσω από ποιες δικαιολογίες να κρυφτεί. Η αδυναμία δεν κρύβεται από τα μεγάλα λόγια που μας συνηθίζουν οι σημερινοί διοικούντες τον Δήμο. Ελπίζουμε όοοοοταν τελειώσει το έργο να διαθέτουν πιστοποιητικό πιστοποίησης και βέβαια σε μια στοιχειωδώς σοβαρή στάση της Δημοτικής Αρχής να μην πανηγυρίζει για κάτι που θα το τελειώσει σε τέσσερα χρόνια, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει σε ένα !

ΔΕΥΤΕΡΟ : Ο Δήμος μας δηλώνει υπερήφανος,  τραβάει και προβάλει video για το τι παρέμβαση κάνει στα Λιπάσματα και δεν παίρνει θέση για ένα απλό θέμα που συνιστά σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας ,άρα και επικινδυνότητας των εγκαταστάσεων . Αλήθεια , γιατί παραβαίνουν τον νέο Πολεοδομικό Κανονισμό και δεν υπάρχει πιστοποιητικό στατικότητας που αποτελεί κάτι το αναγκαίο αποδεικτικό ουσίας για να φαίνεται ότι πάνω σε μια έκταση μπορείς να κάνεις κατασκευές, όπως για παράδειγμα ένα ανοικτό Θέατρο 700 θέσεων; Δεν κατανοούν την επικινδυνότητα; Θεωρούν ότι αυτά είναι γραφειοκρατικές ανοησίες; Μπορεί και να σκέφτονται έτσι.Αυτό όμως εξ ορισμού είναι επικίνδυνο για όλους μας. Όπως είναι επικίνδυνο να δηλώνει ο Δήμαρχος ότι οι εγκαταστάσεις της OILONE δημιουργούν κίνδυνο ενός νέου Σεβέζο και να κάνει μια σειρά κατασκευές για δημόσιες εκδηλώσεις σε απόσταση αναπνοής από αυτές.Αυτά δεν συμβιβάζονται, τουλάχιστον λογικά.

Σ ΄αυτή την ανακοίνωσή μας δεν θέλουμε να σταθούμε σε άλλα θέματα που αφορούν συνολικά στην Ανάπλαση των Λιπασμάτων.Θα σταθούμε άμεσα με συνολική ανακοίνωσή μας. Όμως δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πολύ καιρό να κάνει συνολική συζήτηση ,ότι ο Δήμαρχος αρνείται την συγκρότηση Επιτροπής Ανάπλασης που πάντα λειτουργούσε και βέβαια να επισημάνουμε ότι θυμήθηκε να οργανώσει συναυλία διαμαρτυρίας για τς εγκαταστάσεις της OIL ONE , όταν είδε ότι οι καταστάσεις τον ξεπερνούσαν με τις πρωτοβουλίες φορέων όπως ο ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ.

Ολοκληρώνουμε αυτή την ανακοίνωση με μια σαφή δήλωση. Η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» δεν παίζει με την πόλη, με την Ανάπλαση των Λιπασμάτων , με την ανάπτυξή της , με τα θέματα επικινδυνότητας. Θα συνεχίσουμε να τα αναδεικνύουμε πιστεύοντας ότι η περιοχή μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και ότι κανείς δεν μπορεί στην πράξη να αδιαφορεί με την ασφάλεια των κατοίκων.