Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ


Με αφορμή το άρθρο « ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ » του φίλου Μάνου Γλαμπεδάκη στο stagona4u

Διάβασα το άρθρο του Μάνου Γλαμπεδάκη με τον τίτλο « ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ» και μου άρεσε πολύ. Πριν απ΄όλα μου άρεσε το στυλ του γραψίματος και ο τρόπος που βρίσκει να κάνει κριτική. Πάντα μου άρεσε – και όταν διαφωνούσα μαζί του – ο τρόπος σκέψης και γραφής του. Έχω όμως και τις επιφυλάξεις μου. Σε κάθε περίπτωση μου έδωσε το έναυσμα να γράψω και πάλι σκέψεις μου για τι θέμα.

Πριν απ΄όλα γιατί ποτέ για μένα , την « ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ» και τους 10 δημοτικούς συμβούλους από 5 διαφορετικές παρατάξεις το θέμα δεν ήταν να μην γίνουν εκδηλώσεις.
 Υπάρχουν πολλά ερωτήματα βέβαια για το ύψος του κόστους ( 1.300.000 ευρώ) , για την διαχείρισή του ( κανένα συλλογικό όργανο δεν έχει αποφασίσει τίποτα για το ποιες εκδηλώσεις και με τι κόστος η κάθε μία θα γίνουν ) , για την επιλογή ενός μόνου χώρου και όχι την διασπορά και σε άλλες περιοχές της πόλης, την σκοπιμότητα να παέι ολόκληρο ένα τέτοιο ποσόν σε συναυλίες και όχι και σε κοινωνικές δράσες κ.ά Κάποια όμως από αυτά θα απαντηθούν και ίσως καταλογιστούν ευθύνες αφού ήδη έχει υποβληθεί καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Δεν ξέρω αν θεωρείται ως μικρό θέμα η διαχείριση ,αλλά περίμενα από μια Διοίκηση και καλά αριστερή να μην δίνει μαθήματα αδιαφάνειας και υποβάθμισης της συλλογικής λειτουργίας. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του για τίποτα .Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του για το πως θα αξιοποιηθούν 1.300.000 ευρώ  ανάμεσά τους 500.000 ευρώ που υποτίθεται ότι δόθηκαν στο ΚΕΚ για να χρηματοδοτηθούν εκδηλώσεις και εργασίες για να παίζει η νέα Διοίκηση του ΚΕΚ τον ρόλο του τροχονόμου ποσών. Αυτά θα αντιμετωπιστούν όπου και αν χρειαστεί να πάω. Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Τελεία...

Ασφαλώς περίμενα ευαίσθητους πολίτες να μιλάνε για αυτά, να ασκούν κριτική.Σιωπή όμως.... Γιατί άραγε; Δεν πειράζει όμως.Υπάρχουν μάχες που τις δίνεις και μόνος σου η με λίγους στην αρχή. Το θέμα είναι να νοιώθεις ότι κάνεις το σωστό για τον θεσμό και την πόλη και εγώ το νοιώθω. Θυμάμαι ότι όταν πρωτομίλησα στην « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για τους λεγόμενους « εθελοντές» που έπαιρνε ο Τζανής με την υπόσχεση ότι θα τους πληρώνει, δεν με πίστευαν καλά καλά .Σύντομα το θέμα αναδείχτηκε και ήταν από τα βασικά που ανέδειξαν την αντίληψη διοίκησης του προηγούμενου Δημάρχου. Σκέφτομαι όμως ταυτόχρονα επί Τζανή η οποιουδήποτε άλλου Δημάρχου να μην ρωτιόταν κανείς , να αποφασιζόταν από την « παρέα» τι εκδηλώσεις θα γίνουν και με τι κόστος η κάθε μία , τι θα γινόταν...Χαμός θα γινόταν ...Τώρα σιωπή και από αριστερούς, προοδευτικούς πολίτες. Γιατί; Δεν τρέχει τίποτα για αυτούς η είναι επιλογή ισορροπίας; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω , είναι ότι για τα θέματα διαχείρισης θα βρεθεί άκρη και θα υπάρχει η καταλογισμός ευθυνών.
Πάμε όμως παρακάτω. Οφείλω να σημειώσω για τα θέματα ασφάλειας του χώρου , ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία διάθεση « κόντρας » με την Δημοτική Αρχή. Διατυπώθηκαν ερωτήματα, βάσιμα ερωτήματα.Εισπράξαμε αφωνία και στην συνέχεια υβρεολόγιο. Επίσης, δεν είναι εικοτολογία η συζήτηση για ύπαρξη ραδιενέργειας. Όποιος διαβάσει την απάντηση της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας ,που ο ίδιος ο Δήμαρχος την έδωσε στην δημοσιότητα, θα καταλάβει ότι είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος. Δεν μου άρεσε ποτέ η κινδυνολογία. Ωστόσο ως δημοτικός σύμβουλος είμαι υποχρεωμένος να σημειώνω πιθανούς κινδύνους.Ασφαλώς, όλα θα απαντηθούν και σ΄αυτό το σημείο. Γιατί έλεγχοι θα γίνουν έστω και παρέμβει η Αντιπολίτευση , αφού ο Δήμος το αποφεύγει.  Γιατί απάντηση δεν είναι το χαζοειρωνικό στυλάκι με το οποίο οι διοικούντες είναι ήσυχοι με τον εαυτό τους. « Γιατί δεν έρχεσαι στον χώρο? Φοβάσαι την ραδιενέργεια? » ερωτούν με περισσή ανευθυνότητα και την ευτυχία του αδαούς. Ο φίλος Μάνος το εισέπραξε απ΄ότι αναφέρει αλλιώς « πως και ήρθες; Δεν φοβάσαι την ραδιενέργεια; ».

Να διατυπώσω εγώ ένα διπλό ερώτημα, που το διατύπωσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν πήρα απάντηση. Πρώτο, γιατί δεν επελέγη ο άλλος χώρος που ανοίξαμε επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και είχαμε οργανώσει εκδηλώσεις, χώρος για τον οποίο δεν υπήρχαν ερωτήματα; Γιατί δε αδελφέ δεν έκανε η Δημοτική Αρχή κάποιες μετρήσεις στον χώρο, πριν αποφασίσει ότι εκεί θα κάνει τις εκδηλώσεις ; Και τι να κάνω αν οι μετρήσεις που θα γίνουν δείξουν πρόβλημα; Τι θα πουν όλοι αυτοί οι χαρούμενοι για τις εκδηλώσεις; Ποιος τους είχε πει ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα; Κανείς; Τι έκαναν πάλι ευαίσθητοι πολίτες, blogs, φορείς που ασχολούνται με το θέμα , παράγοντες που μου έλεγαν « δυστυχώς έχεις δίκιο » και μετά επέλεγαν την σιωπή και δήλωναν ευτυχείς για τις εκδηλώσεις ; Όλα για τις χάντρες λοιπόν; Όλα για να μην φανεί ότι πάμε κόντρα ; Ο καθένας παίρνει την ευθύνη του ...Τι να κάνουμε.

Δεν είναι όμως μόνο το θέμα της πιθανής ύπαρξης κατάλοιπων ραδιενέργειας ένας παράγοντας επικινδυνότητας του χώρου. Υπάρχουν κι άλλοι. Ο φίλος Μάνος θέτει ευθέως το θέμα της οσμής και έχει απόλυτο δίκιο αφού είναι κάτι το εντελώς αντιληπτό . Η οσμή που ταλαιπωρεί όσους πηγαίνουν στον χώρο το τελευταίο τετράμηνο, πεντάμηνο, είναι ένα μείζον θέμα. Από που προέρχεται; Ποιο μείγμα αερίων την δημιουργεί; Είναι επικίνδυνο αυτό για την υγεία η είναι απλώς μία κακοσμία; Σ ΄αυτά τα ερωτήματα Δήμος και Περιφέρεια δεν έχουν δώσει ακόμα απαντήσεις, αντιδρώντας έτσι κι αλλιώς καθυστερημένα. Να το ξεπεράσουμε λοιπόν κι αυτό; Να χαρούμε για τις συναυλίες , να παριστάνουμε τι όμορφα που είναι, ενώ υπάρχουν και για αυτό αναπάντητα ερωτήματα;

Και πάλι όμως σιωπή, χαρά και τραγούδι από πλευρές που περίμενα να μιλήσουν, να θέσουν έστω ερωτήματα. Στο κάτω κάτω της γραφής το έναυσμα για να αρχίζω να ψάχνω προερχόταν από δύο πλευρές . Η πρώτη ήταν η συνέντευξη του Δημάρχου στο drapetsini και στο stagona4u που χαρακτήριζε ως χώρο μεγάλης επικινδυνότητας τον χώρο δίπλα στις εγκαταστάσεις της OIL ONE , ως χώρο περίπου ως χώρο νέου Σεβέζο. Ποιος είναι ο χώρς αυτός; Ο χώρος που γίνονται οι εκδηλώσεις !!! Πότε ήξερε τι έλεγε ο Δήμαρχος; Την πρώτη φορά η τώρα; Η δεύτερη ήταν άρθρογραφία του Λάκη Ιγνατιάδη στο stagona4u. Αυτά ήταν τα ερεθίσματα, τα έψαξα, πείστηκα, μίλησα, διατύπωσα ερωτήματα. Και τότε όλοι ασχολούνταν με το πόση επιτυχία είχαν οι συναυλίες....

Κανένα πρόβλημα όμως. Με το καλό να γίνουν όλες οι συναυλίες και να έχουν και επιτυχία. Εγώ χωρίς δηλώσεις θα συνεχίσω γιατί στο όνομα του θεάματος δεν θέλω να χάσω την ουσία και ουσία είναι η προκλητική αδιαφάνεια που περιέβαλε όλη αυτή την διοργάνωση και τα θέματα επικινδυνότητας του χώρου των εκδηλώσεων.Όλα θα φτάσουν μέχρι τέλους. Ήδη περιμένω και περιμένουμε απαντήσεις από το ΚΕΚ , την Πολεοδομία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε σειρά ερωτημάτων.Ελπίζω να μην κωλυσιεργήσουν γιατί τότε θα πάρουν την ευθύνη και οι Υπηρεσίες. Ήδη περιμένω την απάντηση του Γ.Γ της Περιφέρειας και αν χρειαστεί θα προσφύγω και στην Δικαιοσύνη.

Ότι αρχίζουμε ,το τελειώνουμε.
Αν χρειαστεί και λίγοι....