Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Κερατσίνι, 6-12-2011

Μετά την αποκάλυψη του aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο o δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, παρά το ασυμβίβαστο, διαθέτει φαρμακείο  αν και ο «Καλλικράτης» ρητώς απαγορεύει... την επαγγελματική καριέρα σε παράλληλη πορεία με την... αυτοδιοικητική (άρθρο 16, §1 Ν. 3852/2010), επί ποινή μάλιστα έως και την έκπτωση από το αξίωμα του δημάρχου, το ειδησεογραφικό portal ζήτησε από τον κ. Ζούπη τη θέση του για το θέμα.
 Ο Ζαχαρίας Ζούπης σε δήλωση αναφέρεται στα «έντονα φαινόμενα αλαζονείας, αδιαφάνειας, άρνησης παροχής στοιχείων που ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι, άγνοιας και αδυναμίας διοίκησης»  φαινόμενα που με κάθε τρόπο προσπάθησε να αναδείξει τον τελευταίο χρόνο και ζήτησε εξηγήσεις από το Δήμαρχο για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:
Ομολογώ ότι αυτή η εξέλιξη με εξέπληξε. Μπορεί στον ένα χρόνο θητείας του κ. Λουκά Τζανή να τα έχουμε δει όλα στο δήμο μας. Εννοώ μαζικές, τουλάχιστον παράτυπες προσλήψεις, περίεργες διαδρομές χρήματος, εφεύρεση του θεσμού των δήθεν εθελοντών, άρνηση να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο σοβαρά θέματα της πόλης για τα οποία κάνει επαφές και δεσμεύεται προσωπικά , προβολή δήθεν προτάσεων που δε στηρίζονται πουθενά (π.χ., για την πίστα FORMULA), μη εφαρμογή βασικών προβλέψεων του «Καλλικράτη» (τρίμηνοι οικονομικοί απολογισμοί, γραφεία παρατάξεων κ.ά.), παρεμβάσεις εισαγγελέων. Εννοώ, επίσης, έντονα φαινόμενα αλαζονείας, αδιαφάνειας, άρνησης παροχής στοιχείων που ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι, άγνοιας και αδυναμίας διοίκησης.
Ωστόσο η συγκεκριμένη καταγγελία στο βαθμό που επιβεβαιωθεί ξεφεύγει από κάθε όριο. Δείχνει, όπως και τα προηγούμενα που αναφέρω, μία αντίληψη μη διαχείρισης των δημόσιων υποθέσεων μέσα στο προβλεπόμενο πλαίσιο, σε αυτό που ορίζουν οι νόμοι και οι αυτοδιοικητικοί κανόνες. Μια αντίληψη που δε ταιριάζει σε ένα δήμαρχο αλλά σε έναν Καίσαρα.
Θα περιμένω τις εξηγήσεις του κ. Τζανή με ενδιαφέρον, αν και πιστεύω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε δύσκολες εξελίξεις. Φαντάζομαι, άλλωστε, ότι αν η καταγγελία ισχύει δε θα βρεθούν κύκλοι που θα επιδιώξουν οποιουδήποτε είδους συγκάλυψη.
Επιτρέψτε μου να αναφωνήσω. Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζει τέτοια πολιτική αφασία και αδιαφορία ένα δήμαρχο;