Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση-Καταγγελία της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου - Δραπετσώνας "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ

Έμελλε να το ζήσουμε και αυτό επί θητείας του κ. Λουκά Τζανή.  Μέχρι σήμερα είδαμε: 
  • Την πορεία διάλυσης της Δημοτικής Επιχείρησης με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου.
  • Την μη πληρωμή των εργαζομένων σ' αυτήν από το Καλοκαίρι και μετά
  • Την μη πληρωμή των καθηγητών των Καλλιτεχνικών Τμημάτων από την Άνοιξη και μετά
  • Την καθυστερημένη έναρξη των Καλλιτεχνικών Τμημάτων και των Αθλητικών Ακαδημιών μετά την γεμάτη αυτοθυσία στάση των δασκάλων, που ουσιαστικά ξεκίνησαν να εργάζονται χωρίς να έχουν προσληφθεί.
  • Τη διόγκωση του χρέους της Επιχείρησης.
  • Την παραίτηση τον Σεπτέμβριο όλων των μελών του Δ.Σ., που προέρχονται από την παράταξη του Δημάρχου.
  • Την αδυναμία γρήγορης επεξεργασίας του Διετούς Προγράμματος της Επιχείρησης, που ήταν προϋπόθεση για να μπορεί να χρηματοδοτείται από τον Δήμο.
  • Την κώφευση απέναντι σε κάθε πρόταση της Αντιπολίτευσης για τον Οργανισμό Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να φτιαχτεί ένας ετσιθελικός Οργανισμός που κινδυνεύει με μη έγκριση.
  • Την μη ανάληψη καμίας ευθύνης και συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αντιμετώπισης της κατάστασης από τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βρεθήκαμε μπροστά και σε φαινόμενα ξυλοδαρμού στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13/12. 
Αναφερόμαστε στην άσκηση βίας στο μέλος του Δ.Σ., πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσο Γκιόκα από τον στενό συνεργάτη του Δημάρχου, μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης Κυριάκο Θεοδωρικάκο!
Ο λόγος; Η άσκηση κριτικής στα όσα απαράδεκτα γίνονται στην Δημοτική Επιχείρηση που θέτουν σε αμφισβήτηση την Πολιτιστική-Αθλητική-Κοινωνική Δραστηριότητα του Δήμου.  Αυτό ήταν αρκετό μετά  την παρουσία "φουσκωτών" στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δούμε και φαινόμενα βιαιοπραγίας στο Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Απαιτούμε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής.

Τόσο απέναντι σ' αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, όσο και απέναντι στην πορεία της Επιχείρησης. Ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου και του από ψηλά εποπτεύοντος δεν ταιριάζει στους Δημάρχους που θέλουν να λύνουν προβλήματα.
Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" προσπάθησε και θα προσπαθήσει να στηρίζει την Δημοτική Επιχείρηση, την δραστηριότητά της, τους εργαζόμενους της και τους δασκάλους της.
Ταυτόχρονα θα καταγγείλει μέχρι τέλους και με κάθε τρόπο κάθε πρακτική αδιαφάνειας, κάθε λογική τραμπουκισμού.

14-12-2011