Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

23-01-12: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/01/2012

Τη Δευτέρα  23/01/12 στις 7.00μ.μ., η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Αναγέννηση» θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο Δημοτικό Θέατρο «Αντ. Σαμαράκης.

Φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε συμπολίτες μας και σε φορείς που αναπτύσσουν «Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης», προσφέροντας ενεργά στο κοινωνικό σύνολο. Συμπολίτες μας που παρά τις αντίξοες συνθήκες σε πείσμα των καιρών, εξακολουθούν να αγωνίζονται για τον συνάνθρωπο και για την κοινωνία, προσφέροντας θετικά πρότυπα για όλους μας.

Πιο συγκεκριμένα  θα τιμηθούν για την δράσης τους:
Το Δίκτυο Ανθρωπιάς Κερατσινίου για το εξαιρετικό, πολύχρονο και μεγάλης εμβέλειας έργο του, για την βοήθεια και τη φροντίδα παιδιών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν αντίξοες και προβληματικές συνθήκες διαβίωσης, ανάπτυξης και εκπαίδευσης.
Ο κ. Στοφόρος Ευάγγελος, διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Κερατσινίου για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και την υλοποίηση 2 προγραμμάτων,  καθημερινής ελαφριάς σίτισης των παιδιών και πρόγραμμα 15μερης διανομής τροφίμων.
Ο εκπαιδευτικός του 10ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου  κ. Πράσινος Ευάγγελος, και οι μαθητές του για τις πρωτοβουλίες στήριξης ευπαθών ομάδων της περιοχής του.
Οι  εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου για την συστηματική προσφορά τους και στήριξη άπορων οικογενειών της γειτονιάς τους.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο  Αλέκος Χρυσός, υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2010 και επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της κίνησης ανοίγοντας το δρόμο στην ανανέωση και την ανασυγκρότηση της κίνησης ενόψει των εκλογών του 2014. Επίσης θα μιλήσει ο Ζαχαρίας Ζούπης επικεφαλής της κίνησης που θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του 2014, ο οποίος θα αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος ως απόρροια της σημερινής αλλοπρόσαλλης διοίκησης, στο νοικοκύρεμα και την διαφάνεια ως αναγκαία συνθήκη για να σωθεί ο Δήμος από τα προβλήματα που έρχονται, αλλά και στη δυναμική και εποικοδομητική παρουσία της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση» στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα συμμετάσχει η Χορωδία Νέων του Αγ. Ευθυμίου η οποία θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα.
Αναμένεται ότι η εκδήλωση τόσο με την μαζικότητα και το κλίμα που θα δημιουργηθεί, όσο και από τη συμμετοχή πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών από όλο το πολιτικό φάσμα  θα επιβεβαιώσει τη δυναμική πορεία της «Αναγέννησης»