Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/01/2012

Πλαίσιο Αρχών για ευρεία συνεργασία δυνάμεων από όλο το πολιτικό, αυτοδιοικητικό φάσμα παρουσίασε ο επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ζαχαρίας Ζούπης στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κατάμεστο "Α.Σαμαράκης"



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της κοπή της πίτας της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Αναγέννηση».
Εκατοντάδες  πολίτες γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό θέατρο «Αντ. Σαμαράκης» και έστειλαν έτσι μήνυμα συσπείρωσης ευρύτερων  δυνάμεων γύρω από την  Κίνηση, μήνυμα διεύρυνσης, ανασυγκρότησης και ισχυροποίησης της Κίνησης.

Ο επικεφαλής της Κίνησης  Ζαχαρίας Ζούπης στην  ομιλία του άσκησε δριμύτατη κριτική στον Δήμαρχο Λουκά Τζανή και την Δημοτική Αρχή για την πορεία του Δήμου, το οικονομικό αδιέξοδο που τον έχει οδηγήσει, για έντονα  φαινόμενα αδιαφάνειας, ετσιθελισμού και αλαζονείας. "Ο Δήμος διοικείται με ένα κοκτέιλ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥ" είπε χαρακτηριστικά, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα των "εθελοντών", των αδιαφανών "αναθέσεων επεξεργασίας προτάσεων" και την προοπτική κλεισίματος της Δημοτικής Επιχείρησης λόγω της αδυναμίας και της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής." Ο Δήμος καταρρέει και ο κύριος Τζανής σφυρίζει αδιάφορα, ασχολούμενος με τις περίφημες πίστας φόρμουλας και τις μακέτες της" σημείωσε .

 Ο Ζαχαρίας Ζούπης στάθηκε αναλυτικά στην ανάγκη να υπάρχει ακόμα πιο δυναμική και εποικοδομητική παρουσία της κίνησης μέσα και έξω από το  δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα διατύπωσε με σαφήνεια τους βασικούς άξονες της πολιτικής φυσιογνωμίας  της Αναγέννησης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για εμάς αυτοδιοίκηση σημαίνει. Συναίνεση: Και αυτό σημαίνει ότι δεν υποτιμάμε την Αντιπολίτευση και το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι αυτό μετατρέπεται σε εργαστήριο ζύμωσης και αναζήτησης λύσεων και όχι χώρος ψήφισης επιλογών που ήδη έχουν γίνει .  Κοινωνική ευαισθησία: Και αυτό σημαίνει ότι μια Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διατηρήσει τις κοινωνικές υποδομές και να δημιουργήσει ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας και δεν εμπαίζει τους πολίτες υποσχόμενη και πραγματοποιώντας παράτυπους διορισμούς που μετά δεν πληρώνει. Σεβασμός στον πολίτη: Που σημαίνει να εκπαιδεύεις και εκπαιδεύεσαι στο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση στον διάλογο και τον σεβασμό της αντίθετης πρότασης. Διαφάνεια:  Που σημαίνει όλα στο φως, όχι παιχνίδια στο παρασκήνιο, και κρυφές πληρωμές σε προαύλια... Ανάπτυξη και προγραμματισμός: Που σημαίνει συγκεκριμένες, μελετημένες, κοστολογημένες προτάσεις και όχι στρακαστρούκες για εντυπωσιασμό. Που σημαίνει ιεραρχήσεις, προτεραιότητες, συνεκτικό σχέδιο και όχι πελάγωμα σε εκατοντάδες υποσχέσεις και μεγαλοϊδεατισμούς".


Ο Ζαχαρίας Ζούπης  δεσμεύτηκε ότι η  «Αναγέννηση» θα συμβάλλει με προτάσεις και τεκμηριωμένη κριτική στο δημοτικό έργο, θα σταθεί στο πλευρό κάθε δημότη και απέναντι από τη Δημοτική Αρχή κάθε φορά που οι αποφάσεις και τα έργα της θα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της πόλης, ενώ θα δείξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας και αδιαφάνειας. Κάλεσε ταυτόχρονα σε μία ευρεία συμπαράταξη όλες τις δυνάμεις που πονάνε τον Δήμο και που θέλουν μια νέα εποχή δημιουργίας, ώστε να ανοίξουν νέους δρόμους βάζοντας τέλος στην αδυναμία και τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό που βιώνουμε αυτή την περίοδο.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό έκανε και ο μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της Κίνησης, πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Αλέκος Χρυσός, ο οποίος τόνισε ότι είναι και θα είναι παρών στις μάχες της παράταξης στηρίζοντας ενεργά τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται και τον νέο επικεφαλής. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά, ότι είναι πεπεισμένος ότι στις εκλογές του 2014 η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα  είναι στην Διοίκηση του Δήμου συμβάλλοντας με την ικανότητα, την γνώση και την εμπειρία των στελεχών της σε μια νέα πορεία του Δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου «Αντ. Σαμαράκης» και σε αυτό συνέβαλε με την μελωδική της παρουσία η Χορωδία Νέων του Αγ. Ευθυμίου που τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση φορέων και προσώπων της τοπικής κοινωνίας που αναπτύσσουν «Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Συγκεκριμένα τιμήθηκαν για τη δράση τους: Το Δίκτυο Ανθρωπιάς Κερατσινίου για το εξαιρετικό, πολύχρονο και μεγάλης εμβέλειας έργο του, για την βοήθεια και τη φροντίδα παιδιών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν αντίξοες και προβληματικές συνθήκες διαβίωσης, ανάπτυξης και εκπαίδευσης.
Ο κ. Στοφόρος Ευάγγελος, διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Κερατσινίου για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και την υλοποίηση 2 προγραμμάτων,  καθημερινής ελαφριάς σίτισης των παιδιών και πρόγραμμα 15μερης διανομής τροφίμων.
Ο εκπαιδευτικός του 10ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου  κ. Πράσινος Ευάγγελος, και οι μαθητές του για τις πρωτοβουλίες στήριξης ευπαθών ομάδων της περιοχής του.
Οι  εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου για την συστηματική προσφορά τους και στήριξη άπορων οικογενειών της γειτονιάς τους.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γιάννης Διαμαντίδης
Οι πρώην Δήμαρχοι Κερατσινίου Δ. Σαράφογλου και Γ. Χάσκας, Δραπετσώνας Χρυσός Αλ., Περάματος Γιάννης Γλύκας. Οι πρώην βουλευτές Ν. Γαλανός και Π. Κρητικός
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, και το Μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά Λεωνίδας Μίχας
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μυργιαλή Χρύσα, Τσιρίδης Γιώργος, Τσούτσας Γιάννης, Πάστρα Κλαίρη, Μαράκου Μαρία, Φωτίου Ξένια, Βενέτης Γ. Οι Τοπικοί Σύμβουλοι: Στέλιος Αβδελίδης, Ειρήνη Γαλέφεριεφ. Κων. Τρέχας, Σιδηρόπουλος Σάββας.
Οι Πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι : Βασίλης Γεωργαλάς, πρόεδρος του ΚΕΚ Κερατσινίου, Βούλα Μαρινοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς, Νίκος Πέτσας, πρόεδρος εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου, Δημήτρης Καταβελάκος, Γιώργος Μεσσηνέζης, Σταύρος Λαγουδάκης, Χρήστος Βαρδαξόγλου, Διάκος Δημήτρης, Νίκος Αθανασάκος, Πρόδρομος Αβδελίδης, Γιώργος Αργύρης, Κώστας Μαυρογιαννόπουλος, Ναπολέων Τσατσαρίδης, Μανώλης Μυργιαλής, Λάζαρος Λαζαρίδης, Σταύρος Κοτίδης, Κώστας Νικολάου, Παναγ. Λεοντιάδης.
Εκπρόσωποι όλων σχεδόν των μαζικών φορέων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας

'Ήταν μια εκδήλωση δυναμική, επιτυχημένη, με παλμό και αυτοπεποίθηση, δείγμα της νέας ορμής με την οποία προχωρά η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ .