Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  8-01-12

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μετά τους "εθελοντές", τώρα και οι "αναθέσεις κατάρτισης προτάσεων"!

   
Η Δημοτική Αρχή του κ. Τζανή φαίνεται τελικά να διεκδικεί «βραβείο ευρηματικότητας». Μπορεί η κατάσταση κατάρρευσης που επικρατεί στα οικονομικά του Δήμου και διάλυσης που υπάρχει στη Δημοτική Επιχείρηση να καταδεικνύουν την πλήρη διαχειριστική αδυναμία της, ωστόσο, εντυπωσιάζει με τους τρόπους που χρησιμοποιεί για να ικανοποιήσει ημέτερους και να υπερβεί ρυθμίσεις και διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση κάνει γνωστό το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ως  «πρωτοπόρο στις παράτυπες μεθόδους». 
  • Έτσι από τη μία πλευρά η Δημοτική Επιχείρηση καταρρέει με δεκάδες εργαζομένους να πληρώνονται με «έναντι» ύψους 300-350€ και με το σύστημα «όποιος προλάβει πήρε», ενώ σε άλλους (πχ. Δάσκαλοι καλλιτεχνικών τμημάτων) χρωστάνε δεδουλευμένα από την Άνοιξη και σε άλλους από τον Αύγουστο. Αναφερόμαστε σε εργαζομένους με μεγάλη προσφορά σε ότι θετικά έκανε ο Δήμος όλα τα τελευταία χρόνια στους τομείς της Αθλητικής-Πολιτιστικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας και τώρα δεν αμείβονται, με ανασφάλεια για το μέλλον τους και με έλλειψη κάθε απάντησης από το Δήμαρχο Λουκά Τζανή για το τι μέλλει γενέσθαι.
  • Την ίδια ώρα ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την διευθύντρια οικονομικών να εκπέμπει δραματικό SOS, ενώ ο Δήμαρχος προχωράει ευτυχισμένος, απαθής και μοιραίος, κατακεραυνώνοντας όσους του συστήνουν αυτοσυγκράτηση και μείωση δαπανών! Παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, ενώ ο Δήμος βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο και είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι τουλάχιστον από το Δήμο Κερατσινίου αποπληρώνονται για δεδουλευμένα αρχές Ιανουαρίου. Επιπλέον καταφεύγει σε φτηνό κρυφτούλι ευθυνών, «ξεχνώντας» το απλό: Ότι διοικεί το Δήμο έναν ολόκληρο χρόνο, έναν Δήμο που ήταν ο μόνος από όλους του Δήμους της ευρύτερης περιοχής Πειραιά που δεν ήταν στο «κόκκινο» στις αρχές του 2011.   
  • Από την άλλη ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έγινε γνωστός εκτός από τον πρωτοποριακό θεσμό των έμμισθων «εθελοντών» και για τις δεκάδες «αναθέσεις κατάρτισης προτάσεων». Αρχικά εκατοντάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν στο Δημαρχείο μετά τον Μάρτιο ως εθελοντές, εντασσόμενοι στο Υπηρεσιακό Ιστό και με διαβεβαίωση ότι δεν πληρώνονται, για να γίνει γνωστή η περίφημη «Σύμβαση Περιστασιακής Απασχόλησης», ένα κείμενο ντροπής που υπέγραφαν. Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι άλλοι πολίτες δεν είχαν υπογράψει ούτε σύμβαση ευρισκόμενοι στον αέρα, και ότι ενώ σχετική υπόθεση βρίσκεται στον Ανακριτή, ο Δήμαρχος συνεχίζει με μια από τα ίδια. Συνεχίζει χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα και έχοντας εκατοντάδες ανθρώπους απλήρωτους, οι οποίοι επιπλέον δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν τίποτα.  Τώρα με το τέλος του χρόνου συνολικοποιήθηκε και η εικόνα δεκάδων «αναθέσεων κατάρτισης προτάσεων».  Με αυτό τον τρόπο υποκρύπτεται ουσιαστικά από τη μία η έμμεση πρόσληψη ημετέρων και από την άλλη η αποφυγή -όπου χρειαζόταν- ανάθεσης πραγματικών Μελετών με μικρότερο κόστος. Πρόκειται για μία μέθοδο αποφυγής των διαδικασιών που προβλέπονται και για τις προσλήψεις και για τις Μελέτες. 
Μέσα σε αυτή την κατάσταση παρατυπιών, χάους, διάλυσης και διαπόμπευσης του Δήμου μας, η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα αντιδράσει ακόμη πιο αποφασιστικά και δυναμικά. Ως δύναμη ευθύνης, ωριμότητας και διαφάνειας, θα παρέμβουμε με κάθε τρόπο στην κοινωνία και τους θεσμούς, ώστε να βάλουμε φρένο σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο Δήμο.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάρρευση του Δήμου! Η ανοχή είναι συνενοχή!