Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Ζαχαρίας Ζούπης: «ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-08-2012

Κατάθεση Αναφοράς – Καταγγελίας 
στον Γ.Γ της Περιφέρειας Αττικής για όσα απαράδεκτα συνέβησαν με αφορμή την 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας «Αναγέννηση» Zαχαρίας Ζούπης μετά την ανάρτηση από τη Διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή ανύπαρκτων αποφάσεων στη «Διαύγεια» της 23ης έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε(!), κατέθεσε αναφορά-καταγγελία προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εξιστορώντας τα γεγονότα και επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες του Δημάρχου συνιστούν μια αλυσίδα παρατυπιών, παρανομιών, απαράδεκτων αυθαιρεσιών.

Αμέσως μετά την κατάθεση της καταγγελίας, ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε: «Το είπαμε και το κάναμε. Η ανοχή μας σε φαινόμενα αδιαφάνειας, παρατυπιών, ετσιθελισμού είναι μηδενική. Δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει με τους θεσμούς. Δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει με τους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει με την δημοκρατία. Ο Δήμος δεν είναι παράγκα. Θα μπει είτε έτσι, είτε αλλιώς τέρμα στην αυθαιρεσία που στην συγκεκριμένη περίπτωση έφτασε την εμφάνιση ακόμα και ψεύτικων Συμβουλίων και αποφάσεων. Πιστεύω ότι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής θα αποδείξει ότι δεν ζούμε σε μια χώρα που μπορεί ο κάθε Δήμαρχος να κάνει ανοικτές παρατυπίες απολαμβάνοντας καθεστώς ατιμωρησίας .»
Επισυνάπτουμε το πλήρες και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό κείμενο της αναφοράς:

< Προς Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ , 28-8-2012
ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριε Γενικέ, Θα ήθελα να σας καταγγείλω ότι : 
· Η 23η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας ουδέποτε έγινε με την αυτονόητη απαρτία και επομένως δεν υφίσταται, όπως και η συνεχιζόμενη συνεδρίαση της στις 25-8-2012. 

· Οι αναρτηθείσες ήδη στο ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’ αποφάσεις για τα θέματα 2,3,4 δεν υφίστανται και αναρτήθηκαν κατά παράβαση κάθε έννοιας σεβασμού στην λειτουργία και τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε σχετικής ρύθμισης και στοιχειώδους δεοντολογίας. Οι αποφάσεις αυτές αναρτήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 25-8-2012, εσπευσμένως και παράτυπα. Αναφέρονται δε σε αυτές ονόματα δημοτικών συμβούλων που ουδέποτε παρευρέθησαν.

· Γνωρίζοντας την σοβαρότητα των καταγγελιών μου, αφού οι ενέργειες αυτές είναι κατάφορα παράτυπες και παράνομες, σας επισυνάπτω κατ’ αρχήν την Πρόσκληση της 23ης έκτακτης Συνεδρίασης και τις τρεις Αποφάσεις που ενώ ουδέποτε ελήφθησαν , αναρτήθηκαν στο ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’ (Επισυναπτόμενα (1), (2), (3) και (4) ).
Ταυτόχρονα θα ήθελα να είμαι πιο αναλυτικός για τα απαράδεκτα γεγονότα που εξελίχθηκαν με ευθύνη του Δημάρχου Λουκά Τζανή.

· Η Συνεδρίαση (23η έκτακτη , Παρασκευή 24-8-2012 ) ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία των 22 δημοτικών συμβούλων. Παρόντες ήταν 21. Ξεκίνησε με την συναίνεση των δημοτικών συμβούλων Γιώργου Τσιρίδη , Ξένιας Φωτίου , Ηλία Πατίδη και δύο ακόμα συμβούλων της Παράταξης που ηγείται. Αυτοί οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης δέχτηκαν να ξεκινήσει η συνεδρίαση με τα θέματα (5) και (6) , μετά την διαβεβαίωση του Δημάρχου Λουκά Τζανή ότι σε 2-3 λεπτά θα έφταναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας Βάνα Δατσέρη και Ρένα Μόσχου. Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 19:00μμ, είχε φτάσει 20:00μμ και ο χρόνος πίεζε.

· Η Συνεδρίαση ξεκίνησε, συζητήθηκαν πράγματι τα θέματα (5) και (6) και έγινε αντιληπτό ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν προσέλθει! Αυτό το γεγονός τροφοδότησε την έντονη αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης, ενώ ο Δήμαρχος επέμενε να συνεχιστεί η ‘ Συνεδρίαση’ και να συζητηθούν και τα υπόλοιπα θέματα, με το σκεπτικό ότι για να ξεκινήσει η Συνεδρίαση είχε διαπιστωθεί απαρτία και επομένως και να μην υπήρχαν εκείνη την στιγμή 22 δημοτικοί σύμβουλοι, μπορούσε η Συνεδρίαση να συνεχιστεί! Μιλάμε εν ολίγοις, για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου και παραβίαση κάθε κανόνα, κάθε μέτρου, κάθε Νόμου.

· Μέσα στην θύελλα των αντιδράσεων η δήθεν Συνεδρίαση έληξε. 
Από την πλευρά της πλειοψηφίας κατατέθηκε η πρόταση της συνέχισης της, την επόμενη μέρα! Η πρόταση αυτή τροφοδότησε νέο κύκλο έντονων αντιδράσεων ιδιαίτερα από τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Τσιρίδη και Ηλία Πατίδη, αφού είναι ευνόητο ότι δεν εννοείτο συνέχιση μιας Συνεδρίασης που ουδέποτε ουσιαστικά είχε ξεκινήσει. Μέσα σε αυτό το κλίμα η ‘Συνεδρίαση’ σταμάτησε και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έφυγαν, καταλαβαίνοντας ότι είχε οριστεί νέα και όχι συνεχιζόμενη Συνεδρίαση για την επόμενη μέρα (Σάββατο , 25-8-2012) στις 12:00μμ. Τα γεγονότα αυτά τα εξιστορεί δημόσια στο blog του ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τσιρίδης (Επισυναπτόμενο (5)).

· Προσωπικά έλειπα την Παρασκευή και ενημερώθηκα για τα όσα συνέβησαν από Δημοτικούς Συμβούλους. Ενημερώθηκα επίσης, ότι έχει οριστεί νέα έκτακτη Συνεδρίαση την άλλη μέρα στις 12:00μμ. Στις 12:02μμ μπήκα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και είδα στις θέσεις τους τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Καψοκόλη Πέτρο, Μαθιουδάκη Ειρήνη και Δαβγιώτη Ελένη. Μετά από ένα ή δύο λεπτά αποχώρησαν και η κ. Διαβγιώτη με ρώτησε αν… θα υπογράψω ως παρών στην ….συνεχιζόμενη Συνεδρίαση, η οποία κιόλας υποτίθεται ότι είχε ολοκληρωθεί έχοντας πάρει αποφάσεις για τα θέματα (2), (3) και (4) που αναφέρονται στην Πρόσκληση που έχω επισυνάψει! Εκείνη την ώρα στην αίθουσα μπήκε και ο Θεοχάρης Διονύσης , Δημοτικό Σύμβουλος, ενώ παρών ήταν και ο υπάλληλος του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μάνος. Όπως είναι ευνόητο, αντέδρασα έντονα. Διαμαρτυρήθηκα ότι δεν μπορούσε να υπάρχει συνέχιση της Συνεδρίασης, αλλά ότι ακόμα και αν υπήρχε, αυτή προϋπόθετε την παρουσία δεκατριών τουλάχιστον δημοτικών συμβούλων και όχι τριών ή τεσσάρων!

· Απευθείας πήγα στο Γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Μαρτάκη ο οποίος δεν παρευρισκόταν στο χώρο Συνεδριάσεων, για να διαμαρτυρηθώ. 
Έκανα έντονο διάβημα για τα όσα πρωτοφανή, παράτυπα και παράνομα συμβαίνουν και συνάντησα την συμφωνία του και την συναίνεση του σε όσα προβλήματα του έθεσα. Σε λίγο ήρθαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Τσιρίδης και Ξένια Φωτίου , οι οποίοι είχαν έρθει για την νέα Συνεδρίαση που είχαν κατά νου . Είχαν καθυστερήσει μόλις 15’-20’ και βρέθηκαν μπροστά σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις. Ενώπιον των τεσσάρων, ήρθε και ο υπάλληλος κ. Χρήστος Μάνος με χαρτί που έδειχνε δεκατρείς παρευρισκόμενους! Εγώ που παρευρισκόμουν ήμουν ασφαλώς στους απόντες. Είπε ότι του έδωσε το χαρτί ο Δήμαρχος για να το παραδώσει στον Πρόεδρο! Έφυγα από το Γραφείο του Προέδρου καλώντας τον Πρόεδρο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αναιρεθούν όλα αυτά, που οδηγούσαν τον Δήμο σε περιπέτειες . Αυτό και μου υποσχέθηκε.

· Λίγες ώρες μετά, το Σάββατο 25-8 το απόγευμα, αναρτήθηκαν οι αποφάσεις για τα θέματα (2), (3), (4) ….. στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ήταν η ολοκλήρωση της αλυσίδας των παρατυπιών, παρανομιών και αυθαιρεσιών. Οι αποφάσεις που επισυνάπτω είναι τυπωμένες από το ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’ ,από το site του Δήμου. Σε αυτές δε εμφανίζονται ως παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν ήταν (Γαβαλά Νικολέτα, Γεωργακοπούλου Γεωργία, Δατσέρη Βασιλική, Κουλούκης Δημήτρης, Σενικίδου Μαρία, Χονδροκούκης Γ κ.α. )

Κύριε Γενικέ,
Είναι φανερό ότι δεν υπήρξε ποτέ η 23η έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν επομένως και Αποφάσεις. Ωστόσο πριν από όλα είναι φανερό και από την απλή εξιστόρηση των γεγονότων ότι οι ενέργειες του Δημάρχου συνιστούν μια αλυσίδα παρατυπιών, παρανομιών, απαράδεκτων αυθαιρεσιών. Συνιστούν ένα θέατρο παραλόγου, όπου εμφανίζονται ψεύτικες απαρτίες, ανύπαρκτες παρουσίες Δημοτικών Συμβούλων και πλαστές Αποφάσεις.

Σας ζητώ να λάβετε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες κρίνετε απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις και να επιβληθούν οι αναγκαίες κυρώσεις. Στην τοπική κοινωνία έχει δημιουργηθεί ήδη σάλος από αυτά τα γεγονότα. Σας επισυνάπτω κείμενα από blogs που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο, ενδεικτικά του κλίματος ( Επισυναπτόμενα (6), (7), (8) ), όπως και την ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ‘ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ’ (Επισυναπτόμενο 9).

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου- Δραπετσώνας 
Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» >