Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ « ΑΠΑΝΤΑΕΙ » ΜΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ


                  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

 
Εικόνα προφίλΤρομοκρατημένος από την διάλυση που οδήγησε την Δημοτική Επιχείρηση , την οργή εκατοντάδων εργαζομένων που δεν ‘εχουν πληρωθεί επί μήνες , την αντίδραση των εργαζομένων του Δήμου συνολικά και της Κερατσινιώτικης και Δραπετσωνίτικης κοινωνίας , ο κ. Λουκάς Τζανής κρυμμένος πίσω από σημερινή ανακοίνωση του « ΚΑΛΗΜΕΡΑ » επιτίθεται με τρόπο απαράδεκτο , υβριστικό , ποταπό ,χαρακτηριστικό του ήθους του , απέναντι στον επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » Ζαχαρία Ζούπη από το site του Δήμου !

Τον χαρακτηρίζει « Ζωή Λάσκαρη » ( ! ) , « μνημονιακό » ( sic ! ) , υπαίτιο της κατάστασης της Επιχείρησης ( τουλάχιστον γελοίο, αφού ο Ζαχαρίας Ζούπης διετέλεσε Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης Κερατσινίου ,δηλαδή της μίας από τις τέσσερις Επιχειρήσεις που προϋπήρχαν της ενιαίας το 2006 ,δηλαδή…6 χρόνια πριν !), ενώ τον χαρακτηρίζει ουσιαστικά ότι βρίσκεται πίσω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αναρωτιέται αν συμφωνεί η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »…..με την απάντηση που ‘εδωσε για την εκτόξευση απειλών κατά των εκπροσώπων των εργαζομένων !

Είναι φανερό ότι ο Λουκάς Τζανής τα έχει εντελώς χαμένα ,ότι τελεί εν συγχύσει ,ότι βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει το « δημιούργημά του » ,δηλαδή την διάλυση της Επιχείρησης και του Δήμου . Προκαλεί δε γέλωτα η προσπάθειά του να εμφανιστεί « αγωνιστής » , «υπερασπιστής της διαφάνειας », « αντιμνημονιακός ».Προφανώς είναι λάτρης του « στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις ».
‘Ότι και να λέει πάντως , δεν γλυτώνει από τον χαρακτηρισμό του Δημάρχου που η θητεία του είχε τόσο καταστροφικά αποτελέσματα μέσα σε τόσο λίγο διάστημα. .Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση για να αποφύγει να απαντήσει κρίσιμα ερωτήματα που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο

- Πόσους « εθελοντές » και με τι αποφάσεις ,τι διαδικασίες και τι κριτήρια τους προσέλαβε ? Με τι τρόπο τους πλήρωνε » ? Με τι εντάλματα ?
- Γιατί επί ένα χρόνο δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση στην ενιαία Επιχείρηση ?
- Πως τολμάει χωρίς να ντρέπεται να μιλάει για χάος που παρέλαβε ,όταν από τα 700.000 ευρώ που ήταν το χρέος των τεσσάρων Επιχειρήσεων την ‘Ανοιξη του 2010 ,τώρα αυτό είναι πάνω από 3.000.000 ?
- Γιατί έγινε η κατάταξη προσωπικού με καθυστέρηση ενός χρόνου ?
- Γιατί ψηφίστηκε ο Ισολογισμός της Επιχείρησης για το 2011 τον Αύγουστο του 2012 ?
- Γιατί ο Προϋπολογισμός της Επιχείρησης για το 2011 ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012 ?
- Γιατί δεν έχει αρχίσει καν λάτρη της διαφάνειας ο ‘ελεγχος των ορκωτών λογιστών για το 2011 και η απόφαση πάρθηκε μετά από επίμονες προτάσεις του επικεφαλής μας ?
- Πως βρέθηκε η Επιχείρηση να μην έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ?
- Που « πήγαν » τα περίπου 900.000 ευρώ που κατά τον Πρόεδρο της Επιχείρησης πήγαν στα ταμεία των τεσσάρων Επιχειρήσεων και δεν πήγαν ποτέ στο ταμείο της ενιαίας ?
- Τι έχει να πει για το γεγονός ότι 200 περίπου άνθρωποι παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι ?
- Τι δέσμευση παίρνει για την αποπληρωμή τους ?
- Γιατί ,αφού είναι λάτρης της διαφάνειας , αρνήθηκε τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών της Περιφέρειας ?
- Τι έχει να πει για τις καταγγελίες ότι όλες οι εισπράξεις και οι πληρωμές της Επιχείρησης για το 2012 γίνονται άτυπα , κοινώς « μαύρα » ?
- Μήπως μπορεί να μας πει γιατί το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους ΑΜΕΑ κινδυνεύει , γιατί ο σχετικός λογαριασμός δεν εμφάνιζε κίνηση επί ‘ένα έτος ?
- Μήπως έχει να πει τίποτα για τις επίσημες καταγγελίες πρώην στελεχών του όπως ο Γ.Τσούτσας ,η Κλαίρη Πάστρα και ο Τ.Πατσάκης ?
- Ποιοι πληρώθηκαν για δραστηριότητες που δεν είχαν σχέση με την Επιχείρηση ,μέσω της Επιχείρησης ?
- Επειδή αναφέρεστε στην περίοδο που ήταν Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης ο επικεφαλής μας ( 2005-2006 ) ,μήπως έχει διαβάσει τον Προγραμματισμό ,τον Προϋπολογισμό ,τον Ισολογισμό και τα πορίσματα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών για τα δύο αυτά έτη ? Μήπως γνωρίζει , πριν προβοκάρει πολιτικά ανοήτως , ότι αυτά είχαν ψηφιστεί ομόφωνα τόσο από το Δ.Σ της Επιχείρησης ,όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο ήταν και αυτός μέλος .

Καλά θα κάνει ο κύριος Τζανής να δείξει , παρ ‘ολες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της πολιτικής του ,αυτοσυγκράτηση και πολιτική σοβαρότητα.’Ετσι κι αλλιώς πρέπει να δώσει λύσεις ,γιατί αυτός είναι Δήμαρχος .’Ετσι κι αλλιώς δεν μπορεί να αποφύγει τις απαντήσεις σε καυτά ,πολύ καυτά ερωτήματα .’Ισως αυτά να είναι που τον εκνευρίζουν ,αλλά δεν γίνεται και διαφορετικά