Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ




Εκατοντάδες πολίτες στα εγκαίνια των γραφείων της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" και του Υποψήφιου Δημάρχου Ζαχαρία Ζούπη.
Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση για τα εγκαίνια των γραφείων της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" και του υποψήφιου Δημάρχου Ζαχαρία Ζούπη, που ουσιαστικά αποτέλεσε την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση επτά μήνες πριν τις κρίσιμες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση τον Μάιο του 2014.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχαρίας Ζούπης παίρνοντας τον λόγο κατάγγειλε τους νεοναζιστές εγκληματίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που λίγα μέτρα πιο πάνω δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και ζήτησε από τους παρευρισκομένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή, αφού κάλεσε όλους να συμβάλουν σε ένα ευρύ ενωτικό αντιφασιστικό μέτωπο απομόνωσης από κάθε χώρο της εγκληματικής Οργάνωσης.
Σημείωσε ότι ζούμε "μια μοναδική τριετία", σ' αυτά τα χρόνια της διοίκησης Λουκά Τζανή, μιας διοίκησης που διέλυσε τα πάντα, οδηγώντας τον Δήμο σε οικονομική, διοικητική, λειτουργική κατάρρευση. "Ζούμε δυόμισι χρόνια την αποθέωση της αλαζονείας, του ετσιθελισμού, των παρατυπιών, της αδιαφάνειας και του ερασιτεχνισμού" τόνισε για να καλέσει σε μια μεγάλη αλλαγή στον Δήμο τον Μάιο του 2014.
Ο Ζαχαρίας Ζούπης στάθηκε ωστόσο κυρίως στο πλαίσιο, τις αρχές και τους προγραμματικούς άξονες που πρέπει να κινηθεί μια νέα Δημοτική Αρχή. "Η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά Συνεργείου Ανοικοδόμησης, για να εργαστεί για την ανοικοδόμηση του Δήμου" σημείωσε για να τονίσει ότι τα μοντέλα των δήθεν καλών παιδιών έχουν γνωρίσει την αποτυχία στο πρόσωπο του Λουκά Τζανή. "Δεν είναι καιρός για άλλα πειράματα. Δεν είναι στιγμή για να παίζουν κάποιοι με τον Δήμο" τόνισε.
Στάθηκε αναλυτικά στην ανάγκη μιας ευρείας συσπείρωσης πέρα από κάθε πολιτικό, αυτοδιοικητικό και ιδεολογικό διαχωρισμό και κάλεσε να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. "Πρόκειται ουσιαστικά για πρόταση δημιουργίας ενός αυθεντικού, πραγματικά λαϊκού, αυτοδιοικητικού, μεταρρυθμιστικού κινήματος στην πόλη με όρους κοινωνίας των πολιτών" σημείωσε για να ξεκαθαρίσει ότι αδιαπραγμάτευτες αρχές του είναι η Διαφάνεια, ο διαρκής ζωντανός διάλογος με τους πολίτες, η αξιοκρατία, η ειλικρίνεια, ο τερματισμός των πελατειακών δικτύων.
Επεσήμανε δε, ότι είναι αναγκαία η δημιουργία μιας νέας ενότητας που θα συνδυάζει την εμπειρία και την γνώση, με την βαθιά ανανέωση σ' όλα τα επίπεδα.
Ο Ζαχαρίας Ζούπης στάθηκε αναλυτικά στις βασικές προτεραιότητες που πρέπει να έχει μια Δημοτική Αρχή και προχώρησε σε μια προσωπική αποτίμηση της παρουσίας του στον Δήμο, αλλά και των παρεμβάσεων του ειδικά την τελευταία τριετία για να εμποδιστεί η κατρακύλα του Δήμου. 
"Δεν έρχομαι από το πουθενά. Δεν είμαι αλεξιπτωτιστής, ούτε υπόσχομαι θαύματα. Δεν ξύπνησα κάποιο πρωί και είπα ότι θέλω να γίνω Δήμαρχος. Πονάω αυτή την πόλη, την έχω υπηρετήσει επί χρόνια και αισθάνομαι ότι μπορώ να εκφράσω ένα ευρύ ρεύμα απαραίτητων αλλαγών, ότι μπορώ να κρατήσω το τιμόνι του Δήμου" τόνισε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο π. Δήμαρχος Δημήτρης Σαράφογλου, ο π. Βουλευτής Κ. Λάλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρύσα Μυργιαλή, Γιώργος Τσιρίδης, Αννα-Μαρία Δασκαλάκη, Μαρία Μαράκου και Μαρία Μαϊλη, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι Λάζαρος Λαζαρίδης, Μανώλης Μυργιαλής, Κώστας Νικολάου, Βούλα Μαρινοπούλου, Βασίλης Γεωργαλάς, Κώστας Μαυρογιαννόπουλος, Πρόδρομος Αβδελίδης, Αντώνης Καλογεράς, Γιώργος Παπαδάκης, Ανδρέας Κρεμμύδας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Στέλιος Αβδελίδης, Κώστας Τρέχας και Αγγελική Βλέση, ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας Κανέλος Τούντας, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Γιάννης Σπάθας από την Διοίκηση της ΕΠΣΠ, ο Ντίνος Γιαννουλίδης από την Διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Αντώνης Κλαουράκης-Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο Μπάμπης Χορτάτος-Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στην ΚΟΠΗ και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών φορέων.