Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση – Καταγγελία του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»,Υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! 
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ! 
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ


Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με κύρια, καθοριστική ευθύνη του Δημάρχου Λουκά Τζανή και της Διοίκησης στο σύνολό της δεν μπόρεσε για άλλη μια φορά να συνεδριάσει, ενώ θα έπρεπε να συζητήσει μείζονα θέματα όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προυπολογισμό του 2014! Αφού περιμέναμε …μια ολόκληρη ώρα από την κανονική ώρα σύγκλισης(!), το Συμβούλιο αναβλήθηκε με απόντες – πρωταγωνιστές τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου ακόμα και τους περισσότερους Αντιδημάρχους!!! 
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να μην σημειώσω τις προσωπικές ευθύνες του κάθε δημοτικού συμβούλου ξεχωριστά ανεξάρτητα που ανήκει . Όμως η διάλυση του Δήμου, η αμεριμνησία ενός Δημάρχου που κυκλοφορεί χωρίς αίσθηση της κατάστασης, η έλλειψη κάθε σχεδιασμού, όπως και η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν επιδράσει καταλυτικά στην λειτουργικότητα του Συμβουλίου .
Έτσι τα Συμβούλια αναβάλλονται, τα θέματα δεν συζητούνται, τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, ο Δήμος διαλύεται, όλα αποσυντίθενται και ο χρόνος που απομένει μέχρι τις δημοτικές εκλογές δείχνει να εγκυμονεί κινδύνους για μια πλήρη κατάρρευση του Δήμου, αφού Δήμαρχος και Διοίκηση δείχνουν να μην κατανοούν που οδηγείται η πόλη.

Αυτή την ώρα απευθύνομαι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους καλώ να πάρει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν πάνω του, αφού δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το κ.Τζανή. Να συμβάλουν στην αποκατάσταση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινώντας από την συνεδρίαση αυτής της Πέμπτης 14-11 στην οποία με πρωτοβουλία συμβούλων από όλες τις παρατάξεις και ανεξάρτητους συναδέλφους τίθενται προς συζήτηση το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ ) και το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει από την παραχώρηση χώρων του Πάρκου Πρέσσοφ .

Ιδιαίτερα για το πρώτο σημειώνω, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να υιοθετήσει επιτέλους την πρόταση που είχα καταθέσει από πέρυσι εκ μέρους της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» για συντεταγμένη λύση της ΔΗΚΕΠΑ, με πέρασμα αρμοδιοτήτων (που έτσι κι αλλιώς έχουν κουτσουρευτεί), χρέους και εργαζομένων στον Δήμο. Αν αυτή η πρόταση είχε υιοθετηθεί από πέρυσι, το χρέος θα ήταν πολύ μικρότερο, οι εργαζόμενοι θα είχαν περάσει στον Δήμο και θα είχε προχωρήσει η αποπληρωμή, οι Υπηρεσίες του Δήμου θα είχαν τον χρόνο να προετοιμάσουν την λειτουργία Κολυμβητηρίου, καλλιτεχνικών τμημάτων και αθλητικών ακαδημιών, οι πρώην Πρόεδροι των προυπαρχουσών Επιχειρήσεων δεν θα αντιμετωπίζονταν ως κατάδικοι λόγω χρεών της ΔΗΚΕΠΑ σε εφορία και ΙΚΑ . Τότε όμως ο κύριος Τζανής έκανε πως δεν καταλαβαίνει, αφού ήθελε μια Επιχείρηση που θα διαλυόταν από κεντρική κυβερνητική πρωτοβουλία για να μπορεί αυτός, ο καταστροφέας της να καταγγέλει ανέξοδα άλλους .

Τώρα είναι η ώρα μηδέν. Στο τέλος του χρόνου η ΔΗΚΕΠΑ κινδυνεύει από ξαφνικό θάνατο χωρίς να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είτε επειδή θα παρουσιάσει για Τρίτη χρονιά αρνητικό Ισολογισμό, είτε επειδή πράγματι όλα δείχνουν ότι αναμένεται κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων από την Κυβέρνηση. Ας πάρουμε επομένως όλοι τις ευθύνες μας.

Είπα και λάλησα. Αμαρτία ουκ έχω !