Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

KI OMΩΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη ,επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», Υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου –Δραπετσώνας

Σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο απέτυχε να δώσει λύση στο πρόβλημα της ΔΗΚΕΠΑ. Αν και με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η πρόταση για λύση της Επιχείρησης, με πέρασμα αρμοδιοτήτων, εργαζομένων και χρέους στον Δήμο, πρόταση που πρώτη φορά κατάθεσα εκ μέρους της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» πέρυσι(!),δεν συμπληρώθηκε οριακά ο απαραίτητος αριθμός ψήφων που απαιτείται για μια τέτοια απόφαση. 
Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 19, ενώ μόλις 4 ψήφισαν την πρόταση – υπεκφυγή του Δημάρχου Λουκά Τζανή(!), 3 την πρόταση –ευχολόγιο της Λαικής Συσπείρωσης, 1 ψήφισε παρών και 1 λευκό.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά μοιραία ήταν η στάση των συναδέλφων της Παράταξης Πατίδη που με την διασπαστική τους στάση συνέβαλαν να μην συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 21 ψήφων, αν και συνάδελφοι της παράταξης Τζανή έδειξαν πολιτική γενναιότητα και γύρισαν την πλάτη στις πελαγοδρομίες του Δημάρχου. Κι όμως, όλοι γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, μη έχοντας αποπληρωθεί τα δεδουλευμένα 2 χρόνων! Κι όμως, όλοι γνώριζαν ότι η ΔΗΚΕΠΑ οδεύει σε κλείσιμο αφού παρουσιάζει για τρίτη χρονιά αρνητικό Ισολογισμό.
Κι όμως,όλοι γνώριζαν ότι στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών προετοιμάζεται το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Συνέβαλαν επομένως με την ψήφο τους η μη στην συνέχιση της αρρωστημένης κατάστασης, στην απόλυση όλων των εργαζομένων, στην μη αποπληρωμή τους, αλλά και στην συνέχιση μιας απαράδεκτης εκκρεμότητας που συνοδεύει τους Προέδρους της Επιχείρησης που θα τους βαρύνει για πάντα το χρέος της Επιχείρησης αν αυτή διαλυθεί βίαια χωρίς να το έχει επωμιστεί ο Δήμος.

Αισθάνομαι θλίψη για τους απάνθρωπους μικρουπολογισμούς κάποιων που εμπόδισαν μια εξιλέωση και για το άλλοθι που έδωσαν στο έγκλημα διαρκείας του Λουκά Τζανή. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και πρόσωπα και καταστάσεις. Θα καταμερίσουν ευθύνες . Εγώ και η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή, αν και ο χρόνος για τον βίαιο θάνατο της Επιχείρησης μετράει πια αντίστροφα
.