Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ …



Ξεραμένο το πράσινο σε μια σειρά χώρους, κλειστές μια σειρά Παιδικές Χαρές, καμιά κουβέντα για τους χώρους του Νεκροταφείου της Ανάστασης και της ΔΕΗ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ»

Ημέρα Περιβάλλοντος και συνήθεις οι δηλώσεις, οι διακηρύξεις, άντε και καμία πρωτοβουλία… Μετά τα φώτα πέφτουν και μια από τα ίδια. Ας πάρουμε τον Δήμο μας, τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου είναι ανύπαρκτη οποιαδήποτε πολιτική συντήρησης και επέκτασης του πρασίνου; Τι διακηρύξεις να κάνει κάποιος, όταν η πλατεία Καρπάθου θυμίζει στέπα, η νησίδα της Λ. Σαλαμίνος  μαραζώνει και μια σειρά χώροι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και το οποιοδήποτε πράσινο ξεραίνεται. Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε χώρους όπου στο πλαίσιο της προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» είχαν αναπλαστεί και πρασινίσει. 

Χαρακτηριστικό είναι η εικόνα της μίας εισόδου στο Πάρκο στο  Σελεπίτσαρι. Αυτό ακριβώς κάνουμε σαν ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Γυρνάμε σε κάθε γωνιά της πόλης, εντοπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, ασκούμε πίεση στην Δημοτική Αρχή. Δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, για το πράσινο στην πόλη, μια πόλη που αντιστοιχεί μόλις 1 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο. Παρακάτω δείτε τις φώτο από την είσοδο του Πάρκου το 2013 και τις φώτο σήμερα. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους και καθιστούν αναγκαία την αλλαγή στάσης της Δημοτικής Αρχής. Να περάσει από τα παχιά λόγια σε πράξεις.

Πριν τις φώτο, εντοπίζουμε δύο ακόμα θέματα... 

ΠΡΩΤΟ: Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που δεν έχει ασχοληθεί με το Νεκροταφείο της Ανάστασης και της ΔΕΗ. Πρόκειται για χώρους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια νέα εικόνα, μια νέα κατάσταση για το περιβάλλον. Κανείς όμως δεν ασχολείται και στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα αυτά δεν έχουν καν  συζητηθεί.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Έχουμε μπει στο δεύτερο Καλοκαίρι με μια σειρά Παιδικών Χαρών κλειστών λόγω ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής. Εγκριμένο ποσόν από την Περιφέρεια ύψους 900.000 ευρώ μένουν αναξιοποίητα (ελπίζω να μην χαθούν σαν το ποσόν για το γήπεδο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ). Το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί καν, ενώ το ποσόν είναι εγκριμένο τριάμισι χρόνια! Όμως και το συμπληρωματικό έργο του Δήμου για τις Παιδικές Χαρές χρηματοδότησης Δήμου, αν και δημοπρατήθηκε παραμένει τελματωμένο και οι εργασίες έχουν παγώσει. Αυτά συμβαίνουν όταν τα έργα δίνονται με 70% έκπτωση (!), χωρίς τις εγγυήσεις που προβλέπονται στην σύγχρονη Νομοθεσία. Έτσι αντί μια σειρά χώροι να είναι χώροι παιχνιδιού, ψυχαγωγίας και πρασίνου παραμένουν με ευθύνη του Δημάρχου παραμελημένοι και κλειστοί.

Ας δούμε όμως τώρα τις φωτογραφίες που προαναφέραμε.

Εικόνες από το 2013
Σ αυτήν την κατάσταση παραδόθηκε στον σημερινό Δήμαρχο






Η κατάσταση σήμερα ….