Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ!

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ !!!


Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Κίνησησς Κετασινίου – Δραπετσώνας  « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ !

Λεφτά υπάρχουν θα μου πείτε ,αλλιώς δεν νοείται η ελαφρότητα με την οποία ο Δήμαρχός μας και η Δημοτική Αρχή έχουν πάρει το πρωτοφανές γεγονός .ότι κατάφεραν να χάσουν το ποσόν των 300.000 ευρώ με το οποίο θα χρηματοδοτούσε η Περιφέρεια Αττικής την ανακατασκευή του γηπέδου " ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ " στο Σχιστό. 
Με το ποσόν να έχει εγκριθεί πάνω από τρία χρόνια και τον Δήμαρχο να προχωράει μια με καταγγελίες της Μελέτης και μια με δημοπράτηση του έργου στην βάση της Μελέτης που κατάγγελνε ως υπερτιμολογημένη (!), με ολιγωρίες και ροκάνισμα του χρόνου ,τα κατάφεραν....
Ο Δήμος έχασε 300.000 ευρώ και τώρα πια ότι εργασία γίνει και όταν θα γίνει θα βαρύνει τον ίδιο τον Δήμο.
Οφείλω να πω ,ότι στην Μεταπολίτευση καμια Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε ένα τέτοιο μεγάλο επίτευγμα......
Συγχαρητήρια Δήμαρχε !


Τι θα γίνει τελικά με τις Παιδικές Χαρές; Θα μας πει η Δημοτική Αρχή; 
Από την μια έχει στην διάθεσή της 900.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια. Το αντίστοιχο έργο δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί !!!
Από την άλλη η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν και μπράβο ,να διαθέσουν και άλλα χρήματα από τον Προυπολογισμό του Δήμου για να φτιαχτούν και άλλες Παιδικές Χαρές ! Αυτό το έργο δημοπρατήθηκε όπως δημοπρατήθηκε και τα ανέλαβε ανάδοχος.Μόνο που εδώ και κανένα μήνα ,σχεδόν από την αρχή δηλαδή , το έργο δε προχωράει,οι εργασίες έχουν παγώσει....
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μια σειρά από παιδικές χαρές ,χώροι ψυχαγωγίας και παιχνιδιού για χιλιάδες παιδιά, χώροι συνάντησης πολιτών και πρασίνου θα μείνουν κλειστές για δεύτερη συνεχιζόμενη Άνοιξη ,για δεύτερο συνεχιζόμενο Καλοκαίρι. 
Μπορεί βέβαια ο Δήμαρχος να σκέφτεται ,ότι που θα πάει ,θα γίνουν κάποια στιγμή ...
όμως και οι πολίτες βαθμολογούν την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα μιας δημοτικής αρχής που είναι εύκολη στα μεγάλα λόγια. Όπως και αξιολογούν ότι με την αδυναμία της η Δημοτική Αρχή θα έχει κρατήσει τις Παιδικές Χαρές για δύο ολόκληρα χρόνια ,ενώ χρήματα υπήρχαν...


Δεν μπορούμε να πούμε... 
Η δημοτική Αρχή παρακολουθεί και λαμβάνει υπόψη την κριτική μας για την κατάσταση του πρασίνου στην πόλη ,δημοσιεύοντας φωτογραφίες που δείχνουν την απαράδεκτη κατάσταση στην πλατεία Καρπάθου ,στην νησίδα της Σαλαμίνος ,στον εξωτερικό του Πάρκου Σελεπίτσαρι .
Μόνο που αντιδρά σπασμωδικά .Ποτίζοτας για παράδειγμα το ξεραμένο γκαζόν στην πλατεία Καρπάθου δεν αποκαθιστά την ζημιά πια . 
Το πολύ να δούμε λίγο πράσινο από...αγριόχορτο.....
'Ίσως να το σκέφτηκε έτσι βέβαια....
Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε ,αναδεικνύοντας την κατάσταση που υπάρχει σε μια σειρά χώρους .....



Συγχαρητήρια στον ΦΑΡΟ Κερατσινίου ! Με την χθεσινή καθαρή νίκη του επί του Προμηθέα Πατρών ,ανέβηκε για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του στην Α1 μπάσκετ ανδρών , κάνοντας όλους τους Κερατσινιώτες υπερήφανους .
Συγχαρητήρια στους παίκτες του πρώτα απ όλα ,στους οπαδούς του που τον στήριζαν χρόνια τώρα και στην Διοίκηση της ομάδας .Εύχομαι κάθε επιτυχία στην δύσκολη συνέχεια. Νέα φάση στην ιστορία του ,νέες δυνατότητες,νέες ευκαιρίες αλλά και δυσκολίες .