Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΑΠΑΘΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ


Σκληρή παρέμβαση του επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη για το μέλλον της ΔΗΚΕΠΑ

Για μία ακόμα φορά ο επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρίας Ζούπης παρεμβαίνει για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Δημοτικής Επιχείρησης.
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Κυριάκο Θεοδωρακάκο ασκεί έντονη κριτική για την μη σύγκλιση του Δ.Σ της Επιχείρησης αυτές τις κρίσιμες ώρες. 
Ταυτόχρονα, υπενθυμίζοντας και την προ 10ημέρου επιστολή του, στηλιτεύει την αδιαφορία του Δημάρχου Λουκά Τζανή -αναφερόμενος σε "ρυθμιστές του 2ου ορόφου του δημαρχείου- ο οποίος αρνείται να πάρει οποιαδήποτε δέσμευση έστω πάνω σε ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εργαζομένων οι οποίοι μένουν απλήρωτοι επί μήνες, θύματα συνεχούς κοροϊδίας της Δημοτικής Αρχής .

Στο πλήρες κείμενο της επιστολής του Ζαχαρία Ζούπη αναφέρονται
Προς: -Πρόεδρο ΔΗΚΕΠΑ Κ.Θεοδωρακάκο Κυριάκο -Μελη Δ.Σ ΔΗΚΕΠΑ
Κοινοποίηση: -Συνήγορος του Δημότη -Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Κερατσίνι, 6 Ιουλίου 2012

Κύριε Πρόεδρε,
Εκπλήσσομαι με την αντιμετώπιση της επιστολής μου με Α.Π 558/25-6-2012. Σ’ αυτήν έθετα αίτημα άμεσης σύγκλισης του Δ.Σ της Επιχείρησης για να συζητήσει την αντιμετώπιση της απαράδεκτης αντιμετώπισης της επιχείρησης από το Δήμαρχο (επί ένα χρόνο δεν έχει δοθεί-με διάφορες δικαιολογίες- ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης!) και της μη πληρωμής των μισθών των εργαζομένων, όπως και της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
Επανέρχομαι, γιατί δεν πήρα καμία απάντηση. Επανέρχομαι γιατί δεν μπορεί το Δ.Σ να είναι σε «καραντίνα» όταν συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά στην επιχείρηση και «κάποιοι» να χειρίζονται το θέμα στον 2ο όροφο.
Επανέρχομαι γιατί δεν μπορεί σ’ αυτή την κατάσταση να έχει συνεδριάσει… τρεις φορές μέσα σε 6 μήνες και κάποιοι να χειρίζονται εν λευκώ τα θέματα και μάλιστα με τρόπο μη συζητήσιμο. Δεν είναι ο ρόλος μας να παρακολουθούμε απαθείς την σχεδιασμένη απαξίωση της επιχείρησης και με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο κλείσιμο της, πατώντας πάνω στους εργαζομένους και τινάζοντας στον αέρα την πολιτιστική-αθλητική-κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου που χτίστηκε και γιγαντώθηκε με συστηματικές προσπάθειες όλων των Διοικήσεων του Δήμου.

Ζητώ επομένως άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. Το κεντρικό θέμα σας το ανέφερα. Ωστόσο πρέπει να τεθούν και τα θέματα που αναφέρω αναλυτικά στην επιστολή της 25-6-2012. Αναμένω άμεσο ορισμό Συνεδρίασης με συμμετοχή των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ, του Σωματείου του Δήμου, των λογιστών, των προηγούμενων προέδρων.

Ζαχαρίας Ζούπης, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος ΔΣ ΔΗΚΕΠΑ, Επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»






Υπενθυμίζουμε δε ότι περίπου 10 μέρες πριν , ο Ζαχαρίας Ζούπης είχε στείλει και πάλι επιστολή αναφερόμενος σε πολύ σοβαρά προβλήματα της Επιχείρησης .
Σε αυτή ανάφερε:

< ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;


"Κύριε Πρόεδρε,
ζητάω άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ με πρώτο και βασικό θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης της μη πληρωμής των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ και της μη καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η παράταση έχει δημιουργήσει έκρυθμη κατάσταση στην Επιχείρηση και έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες εργαζομένους. Σ' αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί το Δ.Σ. να μην συνεδριάζει και να μην βλέπει και αποφασίζει για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν

Ταυτόχρονα, είναι εντελώς απαραίτητο να αντιμετωπιστούν με αποφάσεις του Δ.Σ. τα εξής θέματα, που συνιστούν σοβαρότατες εκκρεμότητες:
  1. Συζήτηση και λήψη Απόφασης για τον Ισολογισμό της Επιχείρησης για το 2011
  2. Συζήτηση και λήψη Απόφασης για την τοποθέτηση και κατάταξη του προσωπικού των τεσσάρων προϋπάρχουσων Επιχειρήσεων στην Ενιαία Επιχείρηση.
  3. Ενημέρωση-Συζήτηση και λήψη Απόφασης για τις εκκρεμότητες της Επιχείρησης απέναντι στο ΙΚΑ και την Εφορία.
  4. Λήψη Απόφασης για τον ορισμό Ορκωτών Λογιστών για την διενέργεια Λογιστικού, Διαχειριστικού Ελέγχου στην Επιχείρηση για τις χρήσεις του 2011.
Πρόκειται για θέματα που θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και καιρό και δεν θα ήθελα να κάνω κανένα άλλο σχόλιο για αυτές τις εκκρεμότητες.

Επίσης, το Δ.Σ. της Επιχείρησης πρέπει να δει και να αποφασίσει για τα εξής θέματα:
  1. Λήψη Απόφασης για τον νέο Λογιστή (Δεν μπορεί να συνεχίζεται η κατάσταση να μπαίνει λογιστής και να έχει πλήρη εξουσιοδότηση, ενώ δεν υπάρχει καμία απόφαση)
  2. Συνολικός και ιδιαίτερα Οικονομικός Απολογισμός για τις εκδηλώσεις "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ 2012".
  3. Συζήτηση για την λειτουργία των Καλοκαιρινών Κινηματογράφων του Δήμου. Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν φυλλάδια με τον Πρόγραμμα των Ταινιών, όταν το Δ.Σ. δεν έχει συζητήσει τίποτα. Είναι απαράδεκτο να πληροφορούμαστε από τα φυλλάδια ότι την επιλογή την έκανε κάποιος κύριος, για τον οποίο δεν έχουμε αποφασίσει ότι αναλαμβάνει οτιδήποτε. Είναι απαράδεκτο να μη έχει συζητηθεί ο φετινός Προϋπολογισμός των κινηματογράφων.

Αναμένω την σύγκλιση του Δ.Σ." >