Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ!!


'Αλλο ένα δείγμα ετσιθελισμού του Δημάρχου.
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"


Ο ετσιθελισμός, η αδιαφάνεια και η τακτοποίηση των ημετέρων φαίνεται να είναι οι βασικοί κανόνες λειτουργίας της Διοίκησης του κυρίου Λουκά Τζανή. Ένα ακόμα ορατό δείγμα γραφής του είναι η άρνησή του στην πράξη να εφαρμόσει τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, που το τραγικό είναι ότι ψηφίστηκε επί δικής του θητείας. Μπορεί βέβαια ο Οργανισμός αυτός να πέρασε μια ολόκληρη περιπέτεια επί μήνες γιατί ο Δήμαρχος αρνιόταν να ενσωματώσει, όπως ήταν υποχρεωμένος τις παρατηρήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, παρατηρήσεις που είχε επισημάνει και η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" στην συζήτηση στο Δημοτικό ΣΥμβούλιο. Μπορεί βέβαια στις παρατηρήσεις τελικά να ενσωματώθηκαν μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και νέος Ο.Ε.Υ να δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1629/10-5-2012, ωστόσο δεν εφαρμόζεται!

Η μόνη πράξη εφαρμογής ήταν η πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου που προέβλεπε 3-4 μετακινήσεις και τοποθετήσεις Προϊσταμένων, απόφαση στην οποία δεν υπάρχει καμμία πρόβλεψη για καθολική εφαρμογή του!
Πρόκειται για μια αποσπασματική κίνηση, αφού και σήμερα, εφαρμόζεται ο Οργανισμός του 1996 και παραβλέπετε εντελώς ο Οργανισμός που είχε εγκριθεί το 2010. Πρόκειται για κίνηση που δείχνει την θέληση για μη εφαρμογή του Ο.Ε.Υ, μη προσαρμογή στην νέα δομή που προβλέπεται και ασφαλώς σε τοποθετήσεις και μετακινήσεις Διευθυντών, Προϊσταμένων, εργαζομένων με βάση τις ορέξεις και τα κριτήρια του Δημάρχου και όχι τις προβλέψεις και τις ρυθμίσεις του Ο.Ε.Υ. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα "βλαχοδημαρχισμού" με ρητορική περί διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Ωστόσο η πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου χαρακτηρίζεται και από προχειρότητα και προσπάθεια κάλυψης Θεμάτων ηθικής και διοικητικής τάξης. Έτσι για παράδειγμα:
  • Τοποθετείται Προϊστάμενος σε Τμήμα που δεν προβλέπεται στον νέο Οργανισμό!!
  • Τοποθετείται υπάλληλος σε θέση Προϊσταμένου, ο οποίος κατά τρόπο ετσιθελικό, μεροληπτικό, εξοντωτικό και κατά παράβαση καθήκοντος, δεν τοποθετείτο επί ένα περίπου χρόνο σε οποιαδήποτε οργανική θέση.
Είναι φανερό, ότι ζούμε μέρες απίστευτης αλαζονείας και ασυναγώνιστου Ετσιθελισμού. Ως "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχουμε επισημάνει έγκαιρα το τι συμβαίνει στον Δήμο και την ανάγκη μηδενικής ανοχής από τους Δημοτικούς Συμβούλους, την Αντιπολίτευση, το Συνδικαλιστικό Κίνημα των εργαζομένων, τους πολίτες απέναντι στις κινήσεις αδιαφάνειας, ετσιθελισμού, διάλυσης του Δήμου. Ζητάμε άμεσα να εφαρμοστεί ο νέος Οργανισμός. Σ' αυτή τη κατεύθυνση ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης κατέθεσε Αναφορά-Καταγγελία προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους κανόνες, τις ρυθμίσεις, την αξιοκρατία, την διαφάνεια.


16-7-2012