Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ή ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;;

Καίρια ερώτηση του επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη

Δημοτική Κίνηση ΑναγέννησηΟι διάφορες διάχυτες φημολογίες  που κυκλοφορούν στην πόλη, όπως και οι σοβαρότατες αλληλοκαταγγελίες στελεχών της Διοίκησης του Δήμου ώθησαν τον επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη να καταθέσει μια καίρια ερώτηση. Σ' αυτήν χωρίς υπεκφυγές ρωτάει ευθέως αν πρώην και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι και συγγενείς τους πρώτου βαθμού και το ίδιο για όλα τα πολιτικά πρόσωπα του Δήμου έχουν εισπράξει ποσά για διάφορους λόγους.

Το περιεχόμενο της επιστολής που απηύθυνε στον Δήμαρχο, Πρόεδρο Δ.Σ, Αντιδήμαρχο Διαφάνειας, Πρόεδρο Δημοτικής Επιχείρησης και Παιδικών Σταθμών, στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, αλλά και στον Συνήγορο του Δημότη, αναφέρει:

"Ζητάω να μου παρασχεθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν πιθανά ποσά που έχουν εισπραχθεί από 1-1-2011 έως σήμερα από πολιτικά πρόσωπα του Δήμου ή συγγενείς τους πρώτου. Ως πολιτικά πρόσωπα ορίζω τέως και νυν Δημοτικούς Συμβούλους, όπως και κάθε ένα που συμμετείχε και συμμετέχει στην Διοίκηση των τεσσάρων Δημοτικών Επιχειρήσεων και της ΔΗΚΕΠΑ, όπως και του Ν.Π των Παιδικών Σταθμών.
Ζητάω μαζί με τα ποσά, να μου παρασχεθούν και τα παραστατικά, όπως και ο λόγος που δόθηκαν.
Στα ποσά αυτά δε συμπεριλαμβάνω τις αποζημιώσεις από συνεδριάσεις.
Περιμένω την απάντησή σας εγγράφως."

Μετά την κατάθεση της ερώτησης ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε:

"Πρέπει να μπει τέλος στο καθεστώς της αδιαφάνειας συνολικά στον Δήμο, του μαύρου χρήματος στην Δημοτική Επιχείρηση. Να μπει τέλος στις φημολογίες. Να επαληθευτούν ή να διαψευστούν από τα στοιχεία που θα πάρω. Περιμένω να τα λάβω και ασφαλώς να είναι πλήρη, γιατί τίποτα πια δεν είναι αυτονόητο στο Δήμο. Να πέσει φως σε όλα. Αυτό είναι θέση αρχής δικής μου, θέση αρχής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ".