Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

"ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΟΧΗ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  11-07-2012

Συνάντηση Αντιπροσωπείας της "Αναγέννησης" με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Ζαχαρία Ζούπη και τα μέλη της Γραμματείας της Παναγιώτη Γκαναβία και Νίκο Χάνο. Την συνάντηση είχε ζητήσει ο Ζαχαρίας Ζούπης θέτοντας ως βασικά θέματα ατζέντας της συνάντησης την διαλυτική κατάσταση στην Δημοτική Επιχείρηση-την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την απαράδεκτη τακτική του Δημάρχου Λουκά Τζανή να μην εφαρμόζει συνολικά τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε, ότι ο Δήμος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της πορείας του ως αποτέλεσμα της αδυναμίας και ανεπάρκειας, του ετσιθελισμού και της αδιαφάνειας, αλλά και της καταστροφικής πολιτικής του Δήμου.
Όσον αφορά την Δημοτική Επιχείρηση σημείωσε:
  •                         Ότι ο Λουκάς Τζανής είναι ο μόνος Δήμαρχος που επί ένα χρόνο δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στην Επιχείρηση, γεγονός που αποτελεί την βασική αιτία της διαλυτικής κατάστασης που υπάρχει.
  •               Ότι συνειδητή επιλογή της Διοίκησης του Δήμου είναι να σπρώξει την Επιχείρηση σε κλείσιμο, οδηγώντας την σε αρνητικό Ισολογισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά.


Τόνισε δε ότι όλοι θα πρέπει να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ που μένουν απλήρωτοι επί μήνες, χωρίς να υπάρξει καμία δέσμευση.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης χαρακτήρισε ως εμπαιγμό των δημοτών τις δηλώσεις του Λουκά Τζανή, ότι κατάφερε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ο Δήμος, όταν όλοι γνωρίζουν την δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Σημείωσε δε ως απαράδεκτη πρακτική του να μην εφαρμόζει τον νέο Οργανισμό του Δήμου, γεγονός το οποίο ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει Αναφορά-Καταγγελία στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

"Αυτή η κατάσταση απαιτεί μηδενική ανοχή από όλους μας, αύξηση της αντίδρασης μας, ενημέρωση των δημοτών για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στον Δήμο μας" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου συμφωνώντας με βασικές εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν από τον Ζαχαρία Ζούπη, εξέφρασαν την αγωνία τους για την διοικητική και οικονομική διάλυση του Δήμου. Προχώρησαν σε μια σειρά επισημάνσεις και καταγγελίες, ενώ ξεκαθάρισαν ότι σταθερή τους θέση είναι η εφαρμογή του νέου Οργανισμού. 
Σημείωσαν δε τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την συνολική πορεία του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης.

Συμφωνία και των δυο πλευρών υπήρχε ως προς την αναγκαιότητα συχνών επαφών για ανταλλαγή απόψεων, αλληλοενημέρωση και διαμόρφωση κοινού τόπου δράσεων.