Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Σημαντική πρωτοβουλία της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» για να υπάρχει σύνθεση
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κίνησης
11- 7- 2013
Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» έγκαιρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατάθεσε πρόταση ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζονταν τα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν την κινητικότητα και τις απολύσεις. Με ένα σαφές κείμενο διατύπωνε την ανάγκη να υπάρξει άμεση, ενωτική και δυναμική αντίδραση από την Αυτοδιοίκηση. Το κείμενο αυτό έγκαιρα στάλθηκε σε όλες τις παρατάξεις, όλους τους δημοτικούς συμβούλους και δημοσιοποιήθηκε ώστε να προηγηθεί διάλογος. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατετέθησαν αρχικά τρία ακόμα ψηφίσματα (της Διοίκησης, της Λ.Α.Σ και του Μπάμπη Μανουσιάδη από τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ).
Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης μετά από συνεννόηση με την Δημοτική Ομάδα της Κίνησης, αφού ξεκαθάρισε τις απόψεις της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», πρότεινε να αποσυρθούν όλα τα σχέδια ψηφίσματος και να στηριχτεί το ψήφισμα της Λ.Α.Σ ως ψήφισμα περιεκτικό, ολιγόλογο, μεστό. Ιδιαίτερα απευθύνθηκε προς τον Δήμαρχο που του ζήτησε να διευκολύνει και αυτός. Πράγματι, όλοι οι προ τείνοντες σχέδια ψηφίσματος όπως και μια σειρά ανεξάρτητοι σύμβουλοι δέχτηκαν αυτή την πρόταση και το Δημοτικό Συμβούλιο κατάληξε ομόφωνα σε ψήφισμα. 

Θεωρούμε πολύ σημαντική εξέλιξη μέσα σ΄αυτή την κρίσιμη συγκυρία το ομόφωνο ψήφισμα, κάτι που δείχνει τις δυνατότητες κοινής δράσης της Αυτοδιοίκησης απέναντι σε μέτρα που την πλήττουν και υπονομεύουν τον ρόλο της ανοίγοντας τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση. Αντιμετωπίζουμε το γεγονός αυτό ως ενδεικτικό των δυνατοτήτων να ξεπερνιούνται ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές για την υπεράσπιση του θεσμικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες.

Το κείμενο που είχε κατατεθεί από την « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » είναι το παρακάτω :
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας εκφράζει την κάθετη αντίδρασή του στα μέτρα που εξήγγειλε και προωθεί η Κυβέρνηση μετά από συμφωνία με την Τρόικα. Πρόκειται για μέτρα που επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην Αυτοδιοίκηση. Η απόφαση για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας συνιστά ένα ακόμα χτύπημα κάτω από την μέση για τους Δήμους, αφού πέραν άλλων, αφαιρεί αρμοδιότητες και δυνατότητες εσόδων. Η απόφαση επίσης να μπουν σε διαθεσιμότητα 2.200 σχολικοί φύλακες και να πάρουν σειρά περίπου 3.000 καθαρίστριες σχολικών κτιρίων Αορίστου Χρόνου δείχνει ότι η Αυτοδιοίκηση έχει μπει στο στόχαστρο.

Αυτό αναδεικνύει και το γεγονός ότι ουσιαστικά καλείται να σηκώσει το δυσανάλογα μεγάλο βάρος όλου του προγράμματος κινητικότητας και απολύσεων από μια Κυβέρνηση που πορεύεται δίχως καμία πρόταση ,δίχως κανένα σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Μία Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν να είναι νούμερα και αριθμοί και βέβαια δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει σε στοιχειώδη ερωτήματα για το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων, για το πώς σκέφτεται την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης .

Είναι φανερό , ότι θα βρεθούμε προ συνεχών «εκπλήξεων» στο επόμενο διάστημα και προσπάθειας δημιουργίας τετελεσμένων που θα πλήττουν τον θεσμό , θα υπονομεύουν την δυνατότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών και θα ανοίγει τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση τομέων δράσεων των Δήμων.

Σ ΄αυτή την πορεία, σ΄αυτά τα μέτρα θα αντιταχθούμε .
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣH  ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ