Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ



Προς   -Πρόεδρο και Δ.Σ. ΔΗΚΕΠΑ-Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας                                                        
Κοινοποίηση  - Σωματείο    Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Κερατσίνι,  3-6-2013

ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ

Δύο ολόκληρα χρόνια παλεύουμε ως Δημοτική Κίνηση για να σταθεί στα πόδια της η ΔΗΚΕΠΑ, για να προχωρήσει η λειτουργία της και να μην υποστεί καθίζηση η πολιτιστική –αθλητική δραστηριότητα στην πόλη μας. Δύο χρόνια προσπαθήσαμε με προτάσεις – σκέψεις – ιδέες να αποφύγουμε τα χειρότερα, τον μαρασμό της Επιχείρησης, την οργανωτική – λειτουργική – οικονομική κατάρρευση της. Δύο χρόνια με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις –δηλώσεις  -παρεμβάσεις μας καταγγείλαμε νοσηρά φαινόμενα, για κάποια από τα οποία προσφύγαμε στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και την Δικαιοσύνη. Όταν είδαμε την δεδομένη πορεία της ΔΗΚΕΠΑ προς την καταστροφή, είχαμε την τόλμη να προτείνουμε την συντεταγμένη λύση της με πέρασμα δράσεων, χρέους και εργαζομένων στον Δήμο.
Διαχρονικά πέσαμε σε τοίχο, σε διοικούντες που κώφευαν, που έδειχναν να έχουν κάνει άλλες επιλογές, που αδιαφορούσαν.  

Οι χειρισμοί του Δημάρχου, της Διοίκησης του Δήμου και της Διοίκησης της ΔΗΚΕΠΑ:
-  Τετραπλασίασαν μέσα σε δύο χρόνια το χρέος της Επιχείρησης, καθιστώντας το δυσθεώρητο και ουσιαστικά μη προσδιοριστέο επακριβώς!
- Οδήγησαν σε κατάσταση απόγνωσης και αδιεξόδων 200 εργαζόμενους που παραμένουν ουσιαστικά απλήρωτοι και ανασφάλιστοι επί μήνες.
  - Επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στα Καλλιτεχνικά και Αθλητικά Τμήματα του Δήμου και τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου στα οποία ενεργοποιούνταν συνολικά πάνω από 7000 παιδιά, νέοι αλλά και δημότες όλων των ηλικιών. Έκλεισαν τους θερινούς κινηματογράφους.
- Δημιούργησαν ένα πέπλο αδιαφάνειας και πολλών ερωτηματικών για τον τρόπο που ασκήθηκε σε όλη αυτή την πορεία η οικονομική διαχείριση στην επιχείρηση.

Ο κ. Τζανής και η Διοίκηση του Δήμου ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να στηρίξει πραγματικά την ΔΗΚΕΠΑ, τις δράσεις της, τους εργαζομένους της. Αρχικά προχώρησαν με την καταστροφική επιλογή της μηδενικής επιχορήγησης της ΔΗΚΕΠΑ επί πάνω από ένα χρόνο! Στην συνέχεια και ενώ το περιβόητο σχέδιο διάσωσης προέβλεπε την επιχορήγηση της με 2700000 ευρώ, ο Προυπολογισμός του Δήμου προέβλεψε 700000 ευρώ! Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιήθηκαν σαν πειραματόζωα αντοχής με τριτοκοσμική αντιμετώπιση και πληρωμή με περιοδικά χαρτζηλίκια. Επιδιώχτηκε η πολυδιάσπαση τους, το σπάσιμο του ηθικού τους με τρόπους που δημιουργούν οργή και αποστροφή, ο διαχωρισμός τους από τους άλλους εργαζομένους του Δήμου.

Τώρα, βρισκόμαστε πια πολύ πέρα από το σημείο μηδέν. Η κατάρρευση της ΔΗΚΕΠΑ είναι ανεπίστρεπτη. Και σαν να μην έφταναν αυτά:
-Το Δ.Σ. της Επιχείρησης δεν έχει συνεδριάσει επί μήνες. Παραιτήσεις μελών του είχαν αποκρυφτεί. Η συνεδρίαση της, 25ης Ιουνίου, που καλέστηκε μετά από καιρό, δεν ξεκίνησε αν και υπήρχε απαρτία.
-Ο δήμαρχος αθέτησε για άλλη μια φορά δέσμευση του προς εμένα, αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων, ότι θα φέρει το συνολικό πρόβλημα της προοπτικής  της ΔΗΚΕΠΑ σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά το……. Πάσχα!  
  
-  Κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα την συνολική οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης, τον τρόπο με τον οποίο
πραγματοποιούνται έσοδα και έξοδα αφού Λογιστήριο δεν λειτουργεί.
- Δεν έχουν καλεστεί ακόμα να κάνουν έλεγχο Ορκωτοί Λογιστές για τις χρήσεις του….. 2012(!), αν και υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης από τον Δεκέμβριο (!), μετά από πρόταση του Ζαχαρία Ζούπη.
-Δεν δίνονται τα οικονομικά στοιχεία που έχει επανηλειμένως ζητάμε, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο σκοτάδι.
-  Πληροφορούμαστε από φήμες ότι έχει προσληφθεί νέος Λογιστής, χωρίς να έχουμε συμμετάσχει σε σχετική συζήτηση ή απόφαση.
- Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εργαζομένων, οδηγώντας τους παραπέρα στην απόγνωση.
- Σταδιακά, απρογραμμάτιστα, δίχως συνολικό σχέδιο, μεταφέρονται σημαντικά τμήματα των δραστηριοτήτων της ΔΗΚΕΠΑ στον Δήμο, μετατρέποντας την επιχείρηση σε «άδειο κουφάρι» και μη τολμώντας να δοθεί συνολική λύση.

Σε αυτή την κατάσταση και με αυτή την αντιμετώπιση, δεν βλέπουμε κανένα λόγο να παραμένουμε στο Δ.Σ. της Επιχείρησης. Δεν θέλουμε καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει και ότι θα συμβεί. Ότι ήταν να προσφέρουμε, το προσφέραμε και με το παραπάνω. Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα συνεχίσει ασφαλώς την προσπάθεια της και τις παρεμβάσεις την ΔΗΚΕΠΑ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας καλώ να αντιμετωπίσετε το θέμα της συμπλήρωσης των κενών θέσεων που δημιουργούνται στο Δ.Σ. από την μη συμμετοχή από εδώ και πέρα στο Δ.Σ. των τακτικών μελών Ζαχαρία Ζούπη και Σταυρούλας Στεφανίδου, όπως και των αναπληρωματικών μελών Νίκου Χάνου και Μαρίας Χαϊκάλη.
                                          Εκ μέρους της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
                                                       ο επικεφαλής
                                                    Ζαχαρίας Ζούπης