Κυριακή 6 Απριλίου 2014

«Ανανέωση, Αλλαγή, Αναγέννηση!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/04/2014


Μήνυμα νίκης έστειλε ο Ζαχαρίας Ζούπης από την συνέλευση του συνδυασμού «Αναγέννηση τώρα»


 «Ανανέωση, Αλλαγή, Αναγέννηση! Στις 18 Μαΐου ξαναγεννιέται η ελπίδα για την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι». Αυτό είναι το τρίπτυχο του μηνύματος που έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον συνδυασμό «Αναγέννηση» Ζαχαρίας Ζούπης, μιλώντας στην πρόσφατη Συνέλευση  του συνδυασμού στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Αμφιάλη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναφέρθηκε στην ανάγκη οικονομικής κοινωνικής και πολιτιστικής αναβάθμισης του Δήμου, ενώ έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη βδομάδα θα ανακοινώσει το Ολοκληρωμένο πρόγραμμα του για το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επεξεργαστήκαν δεκάδες στελέχη και στο οποίο ενσωματώνονται οι προτάσεις που ακούστηκαν σε σύσκεψη με όλους τους φορείς της πόλης. 
Ταυτόχρονα τόνισε πως ο συνδυασμός είναι πολύχρωμος όσο ποτέ. Από τη μια περιλαμβάνονται στελέχη που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, ιδεολογικούς χώρους και από την άλλη νέοι άνθρωποι, με μεράκι και όρεξη για δουλειά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτή την ώρα συνεργαζόμαστε με την Αλλιώτικη Πόλη και στελέχη που προέρχονται τόσο από το «Καλημέρα Κερατσίνι», όσο και  την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται. Ήδη συζητάμε και με τη Δημοτική Κίνηση «Ανατροπή». Η ανανέωση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων αγγίζει το 75-80% και πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα από την κοινωνία και προέρχονται απ’  όλους τους πολιτικούς χώρους

«Αυτή η ευρεία συμπόρευση ανθρώπων που τους χαρακτηρίζει η πίστη στην διαφάνεια, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η ανάγκη αλλαγής και νέας πορείας για τον Δήμο, μου δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο Συνδυασμός «Αναγέννηση» θα είναι η νέα Δημοτική Αρχή μετά τις εκλογές».

Παράλληλα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση» δεν παρέλειψε να στείλει κι ένα μήνυμα στους άλλους συνδυασμούς, σημειώνοντας πως η  πορεία νίκης δεν ανακόπτεται. «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, να νικήσουμε, να δουλέψουμε σκληρά να ανοικοδομήσουμε τον Δήμο, να πάμε την πόλη μπροστά».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας παρέθεσε τις προτεραιότητες του συνδυασμού «Αναγέννηση» μόλις αναλάβει τα ηνία του Δήμου, επισημαίνοντας πως πριν απ’ όλα θα υπάρχουν νέες σχέσεις διαλόγου με τη συμμετοχή των πολιτών.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης τόνισε ότι στους πρώτους 6 μήνες που θα αναλάβει:
Η καθαριότητα θα βελτιωθεί άμεσα, ενώ θα υλοποιηθούν μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις στους χώρους πρασίνου και στις παιδικές χαρές.
Θα ξεκινήσει η οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη θέσπιση Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ.α.
Θα πραγματοποιηθεί Αναπτυξιακό συνέδριο σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τα επιμελητήρια του Πειραιά αναζητώντας λύσεις αναβάθμισης της αγοράς, την αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων και την αξιοποίηση του Καχραμάνογλου και άλλων χώρων.
Θα επαναλειτουργήσουν τα Καλλιτεχνικά Τμήματα και οι Αθλητικές Ακαδημίες.
Η Δημοτική Αρχή θα καταπιαστεί με την ανάπλαση των Λιπασμάτων με βάση συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις. «Αυτά θα είναι τα πρώτα δείγματα γραφής μας οι κινήσεις των πρώτων 200 ημερών», δήλωσε ο Ζαχαρίας Ζούπης.
 Και  τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν πιστεύουμε σε Σωτήρες. Δεν πιστεύουμε σε Δήμαρχο ταχυδακτυλουργό. Πιστεύoυμε στην αξία της συλλογικότητας. Συγκρουστήκαμε κατ επανάληψη με τα συμφέροντα, είμαστε καθαροί και έτσι θα προχωρήσουμε. 
Είμαι υπερήφανος ότι στον Συνδυασμό μας  συμμετέχουν ενεργοί, καθαροί από κάθε άποψη απαιτητικοί πολίτες. Θα πορευτούμε με πολιτικό πολιτισμό, με προτάσεις και ιδέες. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει ανατείλει μια νέα αρχή για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα».

Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας απευθυνόμενος στον κόσμο που άκουγε με προσοχή και ενδιαφέρον την ομιλία του ξεκαθάρισε πως ο συνδυασμός «Αναγέννηση Τώρα», είναι η μόνη επιλογή για μια νέα πορεία στον Δήμο, γιατί το επιτελείο του διαθέτει γνώση, εμπειρία και όρεξη για δουλειά.


Τις επόμενες μέρες ο Συνδυασμός συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις παρεμβάσεις, ενώ οργανώνει δύο ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 9/4 στις 7.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Ζαχαρία Ζούπη, με τους πολίτες της Δραπετσώνας, στο παλιό Δημαρχείο. Στην συνάντηση αυτή θα παρουσιάσει τις θέσεις  του συνδυασμού ειδικά για τη Δραπετσώνα.

Την Παρασκευή 11/4, στις 8.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντησή του με ανθρώπους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, στην καφετέρια Dimele (Πλ. Πόντου) στη Χαραυγή.