Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Πρόταση ευθύνης, σοβαρότητας και κοινωνικής ευαισθησίας από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη

Ο Συνδυασμός "Αναγέννηση Τώρα"  και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κατάθεσαν πρώτοι απ’ όλους ένα ολοκληρωμένο, καλά επεξεργασμένο, δυναμικό αλλά και ρεαλιστικό Πρόγραμμα για το μέλλον του Δήμου. 
Πρόκειται για άλλη μια κίνηση ευθύνης από την πλευρά του Ζαχαρία Ζούπη και των συνεργατών του. Σημειώνουμε ξεχωριστά ότι αποτυπώνονται προτάσεις που κατατέθηκαν σε συσκέψεις με τους πολιτιστικούς, αθλητικούς, επαγγελματικούς φορείς, όπως και σε δεκάδες συσκέψεις σε όλες τις γειτονιές του Δήμου. Στο Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνονται η γνώση και η εμπειρία των αυτοδιοικητικών στελεχών του Συνδυασμού, οι απόψεις τεχνοκρατών και οι προτάσεις της κοινωνίας.
Βασικές προτεραιότητες στο Πρόγραμμα  είναι:
Ø  Η δημιουργία ομπρέλας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα για τις πιο ευπαθείς ομάδες, η διασφάλιση των κοινωνικών δομών και η λειτουργία νέων, η αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών.
Ø  Η οικοδόμηση Δήμου πρωτοπόρου στην Πολιτιστική-Μορφωτική-Αθλητική δραστηριότητα. Αποκαθιστώντας τη λειτουργία των Καλλιτεχνικών Τμημάτων, των Αθλητικών Ακαδημιών, του Κολυμβητηρίου. Αξιοποιώντας το επιστημονικό, καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, αναδεικνύοντας την αξία της δημιουργίας και της συμμετοχής.
Ø  Η αποκατάσταση της λειτουργίας και της λειτουργικότητας του Δήμου με αξιοκρατία και δουλειά, πέρα από αντιλήψεις πελατειακών διορισμών και αδιαφάνειας. Με προσανατολισμό και έμφαση στον σχεδιασμό και την προώθηση μέτρων σε όλους τους τομείς που άπτονται της καθημερινότητας του δημότη (καθαριότητα, πράσινο κλπ.)
Ø  Η προώθηση μιας δέσμης έργων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης, την αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ και του εγκαταλελειμμένου πρώην Εργοστασίου Καχραμάνογλου. Για να διαμορφώσουμε από κοινού με τον Επιχειρηματικό Κόσμο της περιοχής, ένα σχέδιο τόνωσης της επισκεψιμότητας στην πόλη και τόνωσης της τοπικής αγοράς
Ø  Η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών με στόχευση σε θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων, στην ενδυνάμωση της αποκέντρωσης και της λαϊκής συμμετοχής, όπως με την  διοργάνωση δημοψηφισμάτων για σημαντικά προβλήματα της πόλης, την δημιουργία επιτροπών κατοίκων και την ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία με συλλογικότητες, πρωτοβουλίες πολιτών και κινήματα.
Ø  Η ορθολογικοποίηση των οικονομικών του Δήμου και του Κ.Ε.Κ Α.Ε, διασφαλίζοντας την βιωσιμότητά του. Η αναζήτηση νέων πόρων μέσα από τις ενέργειες του νέου ΕΣΠΑ, τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Με την δημοσιοποίηση του Προγράμματος, ο Ζαχαρίας Ζούπης έκανε την        παρακάτω σύντομη δήλωση :
"Αισθανόμαστε ως η αυριανή Δημοτική Αρχή και μ’ αυτή την αίσθηση ευθύνης παραδίδουμε αυτό το Πρόγραμμα. Πρόκειται για κίνηση ευθύνης, σοβαρότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, την στιγμή που άλλοι Συνδυασμοί αναλώνονται σε παρασκηνιακές κινήσεις και χτύπημά μας. Είπαμε ότι εμείς θα πορευτούμε με πολιτικό πολιτισμό, εντιμότητα και καθαρές κουβέντες. Αυτό είπαμε. Αυτό κάνουμε. Το μέλλον της πόλης απαιτεί ιδέες και προτάσεις. Τα προεκλογικά τρυκ, οι συνεργασίες δίχως ήθος και λογική, τα χτυπήματα κάτω από την μέση δείχνουν έλλειψη αρχών και δεν μας αφορούν. Προχωράμε με προτάσεις, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας"


Το αναλυτικό Πρόγραμμα (εδώ)