Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (21-02-2013)

- Μια προβληματική εικόνα εμφάνισε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο που αποδεικνύεται συνολικά κατώτερο των περιστάσεων. Ενώ στην Ημερήσια Διάταξη υπήρχαν ιδιαίτερα σοβαρά θέματα (ΔΕΗ, παιδ.σταθμοί, προϋπολογισμός ΔΗΚΕΠΑ κ.λ.π) "κατόρθωσε" να ξεκινήσει μετά από την εξής αμφιλεγόμενη διαδικασία: Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 7 μ.μ. Πάρθηκαν παρουσίες στις 7:45! Ήταν παρόντες 18, άρα δεν υπήρχε απαρτία.
Η συνεδρίαση δεν λύθηκε, όπως θα έπρεπε. Πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος και έκανε ενημέρωση για την ΕΥΔΑΠ. Ξαναπάρθηκαν παρουσίες στις 8:20 μ.μ. Παρόντες εκείνη την στιγμή 21, άρα υπήρξε οριακή απαρτία. Με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση (έχω σοβαρό ερώτημα αν όλα είναι διαδικαστικά εντάξει), έφυγαν αμέσως δύο και ήρθε ένας. Ουσιαστικά το Συμβούλιο δηλαδή εξ αρχής συνεδρίαζε με ...20 !

Άθλια εικόνα, απαράδεκτη κατάσταση! Πρέπει επιτέλους ο κάθε ένας Δημοτικός Σύμβουλος να πάρει την ευθύνη του. Δεν μας ψήφισαν οι πολίτες για να αντιμετωπίζουμε την λειτουργία του Συμβουλίου ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο μας! Θα πρέπει να υλοποιήσω την απόφασή μου να ζητήσω τις παρουσίες όλων των συμβούλων από όταν ξεκινήσαμε και να τα δώσω στην δημοσιότητα. Να ενημερωθούν όλοι και ας πάρουν την ευθύνη τους όλοι. Και οι σύμβουλοι και οι πολίτες...

Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ !

- Στην Ημερήσια Διάταξη του Συμβουλίου υπήρχε και το κορυφαίο θέμα της ΔΕΗ και συγκεκριμένα η έγκριση νέου σχεδίου συμφωνίας! Η Πρόεδρος το έβαλε 23ο θέμα!!! Τυχαίο; Ασφαλώς όχι. Ζήτησα να προταχτεί, να συζητηθεί πρώτο. Άκουσα ανοησίες για να μην γίνει δεκτή η πρόταση. Επανήλθα και πρότεινα να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ΔΕΗ. Την άποψη στήριξαν και σύμβουλοι, αλλά και πολίτες που οργίστηκαν από την βιασύνη του Δημάρχου να περάσει το θέμα. Χρειάστηκε μία ώρα για να γίνει δεκτή η πρόταση αυτή. Από μια πλευρά καλό ήταν, γιατί στο ντελίριό του ο κ.Τζανής αποκαλύφτηκε.
Ουσιαστικά τα έχει δεχτεί όλα... Αυτή είναι η αλήθεια. Σημειωτέον, ότι στο σχέδιο προβλέπεται μετατροπή των μονάδων και λειτουργία του εργοστασίου για άλλα ...25 χρόνια. Τελικά το θέμα θα συζητηθεί μάλλον την Τρίτη ... Ας έχουμε όλοι τον νου μας ... Κάποιοι πάνε να αποφασίσουν πριν από εμάς για εμάς. Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" θα αντιταχθεί σε αυτά τα σχέδια. Έτσι είχαμε αποφασίσει τον Ιανουάριο, όταν μας δόθηκε ένα πρώτο σχέδιο, αλλά και με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Ομάδας τον Νοέμβριο, όταν είχαμε στα χέρια μας το νεότερο σχέδιο. Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να παραβρεθούν. Αν συμβεί αυτό, το σχέδιο δεν περνάει. Καλώ όλους τους φορείς της πόλης να δώσουν το παρόν ...

- Εν τω μεταξύ, ανοικτό παραμένει το θέμα της ΕΥΔΑΠ. Σήμερα το μεσημέρι είχε οριστεί διαπαραταξιακή για το θέμα. Δεν πήγα γιατί δεν μπορούσα. Επιπλέον πίστευα ότι αν υπήρχαν εξελίξεις, θα μπορούσαν να συζητηθούν στο Συμβούλιο. Απ΄ ότι έμαθα, την ώρα της συνεδρίασης πήρε τηλέφωνο τον Δήμαρχο ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ. Τον επέπληξε που δεν τήρησε την συμφωνία (;) και του διαμήνυσε ότι δεν έχει καταλάβει με ποιον τα έχει βάλει. Τον διάλογο τον μετέφερε και ο ίδιος ο Λ.Τζανής στο Συμβούλιο.
Ο πόλεμος λοιπόν συνεχίζεται. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι ειπώθηκε στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην τελευταία συνάντηση . Θυμίζω ότι την ίδια μέρα το δελτίο τύπου του Δήμου μιλούσε για νίκη. Τώρα ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ μιλάει για αθέτηση συμφωνίας. Περίεργα πράγματα ...

- Το θέμα του Προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ δεν συζητήθηκε. Η έγκρισή του απαιτούσε 21 ψήφους. Εκείνη την ώρα ήταν παρόντες 15- 16 σύμβουλοι !
Και όλοι να το ψήφιζαν, δεν είχε νόημα. Ωστόσο αυτόν τον προϋπολογισμό
δεν μπορεί να τον ψηφίσει κανένας. Η βάση του είναι ότι ο Δήμος θα δώσει 2.700.000 ευρώ, την ίδια ώρα που ο Προϋπολογισμός του Δήμου προβλέπει χρηματοδότηση της Επιχείρησης με ….700.000 ευρώ !!! Σημειωτέον δε, ότι τους τελευταίους 20 μήνες έχει δώσει …140.000 ευρώ. Το σημείωσα στον Τζανή, αλλά δεν φάνηκε να συγκινείται. Αααααααααν πάρει λεφτά από την ΕΥΔΑΠ – όπως είπε – θα έχει να δώσει …

Δυστυχώς, παίζουν πάνω στο πτώμα της Επιχείρησης με τους εργαζόμενους αποκαμωμένους από την τραγωδία που ζουν (απλήρωτοι για 15 μήνες).
Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο …

-Στο Συμβούλιο θίχτηκε και το θέμα των εργασιών που γίνονται στο Καστράκι
Ρώτησα τι εργασίες γίνονται και από ποιον. Η απάντηση ήταν ότι γίνονται εργασίες αντιστήριξης τοιχίων από ένα ιδιώτη, φίλο του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Δραπετσώνας! Ασφαλώς κάνει τις εργασίες αφιλοκερδώς… Είναι ο ίδιος που έβαλε την μπουλντόζα – πάνω στην οποία είχε ανέβει ο Τζανής – όταν ανοίγαμε την είσοδο προς την παραλία στα Λιπάσματα …Εντελώς τυχαία, αυτή την ώρα, κάποιοι έχουν ρίξει μπάζα στην είσοδο και αυτοί δεν είναι ο ΟΛΠ . Γιατί άραγε; Τι εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια; Η Δραπετσώνα βοά !!!
         Ζαχαρίας Ζούπης