Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ



 
ΣΤΟ ΑΛΠΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ



Το ΟΡΟΣ ΔΙΡΦΥ είναι μια καταπράσινη περιοχή, το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας, βορειοανατολικά της Χαλκίδας υπάρχουν μεγάλα συνεχή δάση από έλατα, καστανιές, βελανιδιές και κάθε είδους μυροβόλους θάμνους, ενώ μέσα σε χαράδρα τρέχει τα νερά του ο Στροπωνιάτης ποταμός, ο Διρφωσσός των αρχαίων. 

Τα Κάμπια όπου και θα πάμε, είναι ένα πολύ ήσυχο και απομονωμένο χωριό δίπλα στην πολύβουη και τουριστική Στενή.
Η περιοχή είναι σπάνιας ομορφιάς με το Ξεροβούνι να δεσπόζει και τους βράχινους όγκους να ξεπηδούν εμφατικά στο πεδίο γύρω από το χωριό. Η άγρια φύση έρχεται σε αντίθεση με τις ήμερες καλλιέργειες των κατοίκων των Καμπιών. Έξω από το χωριό υπάρχει αρχαίο λαξευμένο αυλάκι νερού. Θα επισκεφθούμε το εξωκλήσι της Αγ. Κυριακής μέσα σε μια πανδαισία πρασίνου, τρεχούμενων νερών και μικρών καταρρακτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: Αναχώρηση στις 7:30π.μ. από το Κερατσίνι, στάση για καφέ στην Χαλκίδα, ξεκινάμε την ανάβαση για το όρος Δίρφυ, επίσκεψη στα Κάμπια όπου θα επισκεφθούμε την Αγ.Κυριακή, στη συνέχεια φαγητό στην Άνω Στενή Δίρφυ μέσα στα πλατάνια και στα τρεχούμενα νερά, επιστροφή το απόγευμα με ενδιάμεση στάση στην Αρτάκη.

Τιμή κατ’άτομο: 13€  ΤΗΛ/ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932616435/6973280581

Για την Δημοτική Παράταξη «Αναγέννηση», Ο Επικεφαλής Ζαχαρίας Ζούπης