Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ !




Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» 
 για το νέο Σχέδιο Συμφωνίας  
 για την λειτουργία της Δ.Ε.Η στο Κερατσίνι


 
Τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το νέο Σχέδιο Συμφωνίας που προτείνει η ΔΕ.Η στον Δήμο για την λειτουργία του Α.Η.Σ Αγ.Γεωργίου. 
 Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν δε δεν παρέμβαιναν σύμβουλοι της παράταξής μας μαζί και με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες, ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής έκανε σαφές ότι θα προσπαθούσε να την περάσει νύχτα και με την παρουσία μόλις 15 – 16 Δημοτικών Συμβούλων που παρευρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Τόση ήταν η ακατανόητη βιασύνη του και το άγχος του!

Αυτή την ώρα οφείλουμε να είμαστε όλοι σαφείς, να προτάξουμε το καλό της πόλης. Ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» τοποθετηθήκαμε δημόσια τον Δεκέμβριο του 2011, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά Σχέδιο Συμφωνίας. Μας απασχόλησε επίσης τον Νοέμβριο του 2012, όταν η Δημοτική Ομάδα και η Γραμματεία της Κίνησής μας συζήτησε για το «νέο» Σχέδιο που παρουσιάστηκε τότε, το οποίο και απέρριψε.

Σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διατυπώνουμε την θέση μας :
· Η θέση της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη και συμβαδίζει με την θέση που διαχρονικά είχε ο Δήμος Κερατσινίου. Είμαστε αντίθετοι με την λειτουργία της Δ.Ε.Η στο Κερατσίνι και θεωρούμε ότι οι χώροι της πρέπει να ανήκουν στους κατοίκους της περιοχής. Υπενθυμίζουμε δε, ότι με βάση το Πρωτόκολλο που είχε υπογραφεί , ακόμα και με τις ερμηνείες της Δ.Ε.Η, ο Α.Η.Σ Αγ. Γεωργίου θα έπρεπε να σταματήσει να λειτουργεί από το …2006 ! Τόση αξιοπιστία έδειξε η Δ.Ε.Η και η Πολιτεία αυτά τα χρόνια .
· Το Σχέδιο Συμφωνίας της Δ.Ε.Η είναι απαράδεκτο και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει το χρέος να την απορρίψει .
· Στο κείμενο αυτό η Δ.Ε.Η μας εμπαίζει. Εμφανίζεται ότι δίνει όσα χρωστούσε έτσι κι αλλιώς με βάση το Πρωτόκολλο που υπογράφηκε επί Δημαρχίας Γιώργου Χάσκα και ζητάει ο Δήμος να στηρίξει την επιλογή της να συνεχίσει την λειτουργία των μονάδων της αφού εκσυγχρονιστούν για …25 χρόνια, αντί αντισταθμιστικής παροχής … 200.000 ευρώ τον χρόνο ! Στην πραγματικότητα πέραν κάποιων δήθεν αντισταθμιστικών, συνεχίζει να μην υλοποιεί το σύνολο των δεσμεύσεών της και φτάνει στο σημείο να εμφανίζει ως υποχώρησή της την μη συνέχισή της δικαστικής διένεξης για το Πάρκο Πρέσσοφ !
· Δεν χρειάζεται καμία συζήτηση για τις απραγματοποίητες δεσμεύσεις της Δ.Ε.Η. Αυτές πρέπει να υλοποιηθούν ως δείγμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Δ.Ε.Η απέναντί μας, αλλά και ως δείγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Αυτή την ώρα χρειάζονται καθαρές κουβέντες, καθαρές θέσεις από όλους. Πριν απ΄ όλα χρειάζονται καθαρές κουβέντες και αποφάσεις από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Κανείς δεν μπορεί να υποθηκεύσει την ζωή μας για κάποια δήθεν αντισταθμιστικά, βαφτίζοντας μια τέτοια τοποθέτηση «ρεαλιστική» ή «αντιλαικιστική».

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 22 – 2 - 2013