Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο Z. ΖΟΥΠΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου 11-02-2013

Ο Z. ΖΟΥΠΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τον κατηγορεί ευθέως για παράβαση καθήκοντος και παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΚΕΚ επανέρχεται ο Ζαχαρίας Ζούπης στην προσπάθειά του για εξυγίανση και διασφάλιση της βιωσιμότητάς του ΚΕΚ.

Αφού ζητάει μια σειρά στοιχεία για την οικονομική λειτουργία του ΚΕΚ, ζητάει να προγραμματιστεί άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΚ με θέμα την Οικονομική κατάσταση του ΚΕΚ και την διαμόρφωση Προγράμματος βιωσιμότητάς του.
Ωστόσο, δεν μένει σ' αυτό. Ζητάει ευθέως από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ζήση Παπανικολάου να παραιτηθεί, επικαλούμενος παράβαση καθήκοντος και παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Το πλήρες κείμενο της Επιστολής είναι το παρακάτω:

"Θα ήθελα να μου χορηγηθούν εντός των άμεσα επόμενων ημερών:

  • Τα καθολικά αναλυτικά της Επιχείρησης από 1-7-2012 εως και σήμερα
  • Το Προσύμφωνο και το Συμφωνητικό με την εταιρεία ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε
  • Επίσης, ζητάω να προγραμματιστεί άμεσα συνεδρίαση Δ.Σ. του ΚΕΚ με θέμα:Οικονομική κατάσταση του ΚΕΚ σήμερα-Πρόγραμμα βιωσιμότητας του με βάση κ αι τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου 2013.
  • Επισημαίνω, ότι προτίθεμαι να θέσω θέμα παραίτησης του Διευθύνοντα Συμβούλου τουλάχιστον για δυο λόγους:
  1. Για παράβαση καθήκοντος την οποία στηρίζω α) Στην πληρωμή της Εταιρείας TRANSCENDENCE IKE χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ., πέραν κάθε ορίου δυνατότητάς του, με το ποσόν των 59.500 ευρώ. β) Στην υλοποίηση του προγράμματος από την Εταιρεία ΚΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε, αν και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να "παγώσει" κάθε συμφωνία ενοικίασης των αιθουσών του ΚΕΚ. Σημειωτέον ότι ακόμα το Δ.Σ του ΚΕΚ δεν γνωρίζει τίποτα, δεν έχει καλεστεί να συζητήσει το θέμα.
  2. Για παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στην συνεδρίαση της 4-2-2013 εμφανίστηκαν προσφορές άλλων εταιρειών για να δικαιολογηθεί η ανάθεση στην TRANSCENDENCE ΙΚΕ, προσφορές που δεν υπήρχαν ούτε καν μέχρι την συνεδρίαση του Δ.Σ του ΚΕΚ της 14-1-2013 (οι πληρωμές είχαν γίνει από τις 31-12)."