Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ !

ΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση ο κ. Τζανής κατάλαβε πολύ καλά ότι δεν θα μπορεί να κάνει πια ότι θέλει, ότι η Αντιπολίτευση στο σύνολό της μπορεί πια να φρενάρει απαράδεκτες αποφάσεις και επιλογές, να βάλει φρένο στην αλαζονεία και τον ετσιθελισμό της σημερινής Διοίκησης του Δήμου.
Αυτό εκφράστηκε αρχικά με την ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό των Παιδικών Σταθμών, ένα πρόχειρο Προϋπολογισμό ,με φουσκωμένα κονδύλια, προϊόν ανύπαρκτου προγραμματισμού. Ο Προϋπολογισμός καταψηφίστηκε με 14 ψήφους υπέρ, 12 κατά, 4 λευκά ενώ ο κ. Κ.Χρονόπουλος δήλωσε παρών. Ήταν ένα πρώτο μήνυμα: Κάντε διάλογο, ακούστε τις προτάσεις που κατατίθενται, αφήστε τον αυταρχισμό σας, την υποβάθμιση των οργάνων του Δήμου.

Ωστόσο, ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το ύφος και το ήθος της Διοίκησης Τζανή, ήταν η συζήτηση για την πορεία του ΚΕΚ του Δήμου, αλλά και για τα συνεχή φαινόμενα παρατυπιών, κακοδιαχείρισης και παρανομιών που το έχουν μετατρέψει σε κέντρο διακίνησης χρήματος, σε περίεργες αναθέσεις και πληρωμές. Πρόκειται για φαινόμενα που έχουν πυκνώσει το τελευταίο 7μηνο, οπότε Διευθύνων Σύμβουλος ανέλαβε ο κ. Ζήσης Παπανικολάου, στενός συνεργάτης του Δημάρχου. 
Τα φαινόμενα αυτά περιγράφηκαν αναλυτικά τόσο από μένα, όσο και από άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, βάσει των στοιχείων του που προκύπτουν από τα ίδια τα στοιχεία του ημερολόγιου ταμείου. Ιδιαίτερα η αμαρτωλή πορεία του ΚΕΚ καταφάνηκε και από την περίπτωση της ανάθεσης ύψους 59.500 ευρώ στην εταιρεία TRANSEDANCE IKE, όπου το Δ. Σ του ΚΕΚ καλέστηκε στις 14-1 να εγκρίνει ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς να έχουν παρθεί προσφορές όπως επιβάλλεται, ενώ η εταιρεία είχε πληρωθεί από τις … 31-12! Πρόκειται για εταιρεία που ιδρύθηκε στις 28-11 και στις 29-11 εμφανίζεται να έχει αρχίσει εκπαίδευση λόγω της ανάθεσης που θα αποφασιζόταν ενάμισι μήνα μετά και για την οποία έχει γίνει πληρωμή, ενώ δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ του ΚΕΚ. Για την υπόθεση αυτή έχω προσφύγει ήδη στον Εισαγγελέα.

Καταφάνηκε όμως και από την ετσιθελική , χωρίς ενημέρωση του Δ.Σ του ΚΕΚ ενοικίαση όλων των αιθουσών του ΚΕΚ σε ιδιωτικό ΚΕΚ, αντί ευτελιστικού ποσού επί μακρόν χρονικό διάστημα, που εμποδίζει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ΚΕΚ. Σημειωτέον ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει πριν λίγες μέρες να παγώσει η υλοποίηση αυτής της σύμβασης μέχρι να το ξαναδεί και παρ όλα αυτά, υλοποιείται (άραγε εν αγνοία του Δημάρχου;). Στην συζήτηση φάνηκε καθαρά και η συνολική προβληματική πορεία του, εμφανίζοντας άνοιγμα 130.000 ευρώ και «μπαίνοντας μέσα» 10.000 ευρώ κάθε μήνα, σαν αποτέλεσμα της αλόγιστης οικονομικής διαχείρισης και της μαζικής χρηματοδότησης, πληρωμής δραστηριοτήτων που καμία σχέση δεν έχουν με τους σκοπούς του ΚΕΚ!

Είναι σημαντικό, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν παραπλανήθηκε ούτε από τα ψεύδη του Διευθύνοντος Συμβούλου για τα οποία σύντομα θα απολογηθεί, ούτε από τοποθετήσεις εξωραϊσμού αυτού του οργίου παρατυπιών και παρανομιών, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσουν για απογύμνωση (!) της προσπάθειας της αντιπολίτευσης να εμφανίσει ότι υπάρχουν προβλήματα ηθικού χαρακτήρα!!! Ωστόσο, όλα αυτά δεν εμπόδισαν και παρά τις χουλιγκανικές συμπεριφορές στελεχών της Διοίκησης να ληφθεί απόφαση για ανάκληση όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων και δημοτικής ακίνητης περιουσίας στο ΚΕΚ, ώστε να τους αξιοποιήσει.

Ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση που δείχνει ότι ήδη βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα. Ο κ. Τζανής οφείλει ως Δήμαρχος που είναι προς το παρόν, να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να τις υλοποιήσει. Να κατανοήσει ότι όσο δεν τηρεί κανένα κανόνα διαφάνειας, νομιμότητας, σεβασμού στις αυτοδιοικητικές λειτουργίες θα καταρρέει όλο και περισσότερο, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο, όσο λάσπη και αν ρίξει, όσες μεταγραφές και αν κάνει. Στον κ.Τζανή απομένουν μόνο 17 μήνες. Ας κοιτάξει να μην καταστρέψει εντελώς τον Δήμο.

Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» έτσι κι αλλιώς θα δώσει την μάχη. Δεν θα επιτρέψει την συνέχιση όλων αυτών των νοσηρών καταστάσεων. Θα παλέψει για να προετοιμάσει την κατάλληλη, σοβαρή, συγκροτημένη εναλλακτική λύση. 6-2 - 2013